‘De laatste 100 uur’ (Pickx+) is terug met nieuwe gasten

Films | Pickx+ pakt uit met nieuwe afleveringen van ‘De laatste 100 uur’, het praatprogramma van Luk Alloo. Elf nieuwe bekende gasten worden een uur lang op de rooster gelegd voor een gesprek dat even diepgaand als luchtig is. En nog steeds is er die centrale vraag: wat zou je doen als je nog maar honder uur te leven had?

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘De laatste 100 uur’ maakt Luk Alloo tijd om een inventaris op te maken van het leven van een BV. Wat liep er goed en wat had je liever anders aangepakt? Heb je echte liefde gekend? Heb je een gelukkige jeugd gehad? Welke keuzes hebben je tot hier geleid? Wie waren je vrienden en wat wil je hen nog zeggen? Hoe wil je herinnerd worden? Dat zijn slechts enkele van de centrale thema’s die aan bod komen, terwijl Luk zijn centrale gast op een tocht doorheen diens leven, carrière en de grote levensvragen loodst. En op het einde van elke aflevering wordt de vraag gesteld waar heel het programma om draait: wat zou je doen als je wist dat je nog maar honderd uur te leven hebt?

De gasten in ‘De laatste 100 uur’ zijn voor de duidelijkheid nog lang niet stervende, maar ze hebben er wel stuk voor stuk al een bewogen leven op zitten. Luk schuwt in de gesprekken de moeilijkere momenten niet, maar houdt het gesprek wel luchtig. Er mag namelijk ook eens gelachen worden, zelfs als je het over ernstige zaken hebt. In eerdere seizoenen kwamen gasten als Chris Lomme, Mark Eyskens, Ingeborg, Slongs, Omar Souidi en Patrick Lefevere al langs.

Nieuwe gasten

Het nieuwe seizoen begint met een passage van de pas gepensioneerde Dany Verstraeten, die 35 jaar lang het vertrouwde nieuwsanker van VTM Nieuws was. Een week later is het aan psychiater, hoogleraar en auteur Dirk De Wachter. Hij is onder andere bekend van het boek ‘Borderline Times’, waarin hij de westerse samenleving diagnosticeert met borderline. In 2021 raakte bekend dat hij darmkanker heeft. De week erna komt Inge Onsea langs, die aan het roer staat van Essentiel Antwerp en ook bekend is als jurylid van ‘Belgium’s Next Top Model’ en die tot in het Britse The Times gelauwerd wordt omwille van haar kleurrijke en gedurfde outfits.

Later in het seizoen gaat Luk Alloo in gesprek met schaatser Bart Swings, regisseur Lukas Dhont en actrice Leah Thys. In de tweede helft van het seizoen zijn nieuwsanker Riadh Bahri, zanger Christoff, onderneemster Eline De Munck, presentator Peter Van de Veire en auteur Marnix Peeters uitgenodigd.

De nieuwe afleveringen van 'De laatste 100 uur’ zijn vanaf 29 februari beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top