Deze personages uit ‘Killing Eve’ (nu op Netflix) maken de intrige

Series | De intrigerende misdaadserie van BBC America ‘Killing Eve’, waarin een inspecteur en haar doelwit een obsessie voor elkaar ontwikkelen, is vanaf nu te zien op Netflix. De serie, die gebaseerd is op de boekenreeks ‘Villanelle’ van Luke Jennings, telt vier spannende seizoenen met elk een andere hoofdschrijver. Omdat de serie nu op Netflix verschijnt en zeker het (her)bekijken waard is, blikken we even terug op enkele van de meest geliefde personages.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De laatste aflevering van ‘Killing Eve’ verscheen in april 2022 op de buis. De serie werd aanvankelijk bedacht en geschreven door Phoebe Waller-Bridge (‘Fleabag’), maar voor de volgende seizoenen waren de teugels in handen van Emerald Fennell (‘Promising Young Woman’, ‘Saltburn’), Suzanne Heathcote (‘The Crowded Room’) en Laura Neal (‘Sex Education’). In vier seizoenen groeide ‘Killing Eve’ uit tot een erg geliefde serie, omwille van de verrassende wendingen, de psychologische spelletjes, het ongewone verhaal en ook de vele intrigerende personages. We stellen er alvast enkele aan je voor.

Eve

Een beetje voorspelbaar misschien, maar we moesten wel beginnen bij het hoofdpersonage Eve Polastri, vertolkt door de altijd formidabele Sandra Oh (‘Grey’s Anatomy’). Eve is een gepassioneerde onderzoekster met een ongebruikelijk gevoel voor humor en een neiging om buiten de lijntjes te kleuren. Die laatste karaktertrek zorgt ervoor dat ze in het begin van het verhaal een zware professionele fout maakt en uit haar team in MI5 (de Britse spionagedienst die in het binnenland opereert) gezet wordt. Daarop vindt ze een nieuwe opdracht in een undercoverteam van MI6 (de spionagedienst die in het buitenland werkt) dat de beruchte huurmoordenares Villanelle probeert op te sporen. Een kolfje naar de hand van Eve, die een obsessie heeft voor vrouwelijke huurmoordenaars.

Villanelle

Eve spoort haar doelwit uiteindelijk op, waarbij een wederzijdse fascinatie en obsessie ontstaat. Villanelle is een extreem doeltreffende en schijnbaar ijskoude huurmoordenaar die voor de organisatie The Twelve werkt. De rol wordt meesterlijk gespeeld door Jodie Comer (‘The Last Duel’). We leren Villanelle kennen als een meedogenloze huurmoordenaar, maar gaandeweg blijkt ze meerdere lagen te hebben. Ze heeft een traumatisch verleden en heeft nood aan connectie en genezing, al beseft ze het misschien zelf nog niet. Door haar connectie met Eve, en het feit dat de twee vrouwen meer met elkaar gemeen hebben dan ze eerste denken, ontdekken we de onderhuidse kantjes van Villanelle. Maar het is ook door de intense relatie tussen de twee vrouwen dat Eve steeds meer haar boekje te buiten gaat en de andere kant van de wet opzoekt.

Carolyn

Carolyn Martens is het hoofd van de Rusland-afdeling van MI6 en dus de bazin van Eve. Ze lijkt een verstokte handhaafster van de wet te zijn, maar van in het begin wordt gehint naar een duister kantje en een grimmig verleden. Bovendien leren we dat ze niet bang is om iemand uit de weg te ruimen wanneer die een gevaar vormt voor haar of haar familie. Er is duidelijk veel meer met haar aan de hand dan we aanvankelijk weten. Zo groeit ze uit tot een complex personage, en een van de favorieten van de kijkers. Actrice Fiona Shaw (tante Petunia in de ‘Harry Potter’-films) geeft het personage nog een extra laagje diepgang door ook haar kwetsbare kanten te tonen, zeker in haar relatie met haar zoon Kenny.

Niko

De meeste personages in ‘Killing Eve’ zijn complex, hebben een gebroken moreel kompas of zoeken op z’n minst de grenzen van het toelaatbare op. Dat is niet het geval met Niko Polastri, de man van Eve. Hij is een wiskundeleraar, een toegewijde echtgenoot en een goede, brave man. Zelfs wanneer Eve in haar obsessie met Villanelle over de schreef gaat, blijft hij haar steunen. Tot hij door de gevaarlijke spelletjes van Eve zwaargewond raakt en er dan toch iets breekt in hem. Niko wordt vertolkt door Owen McDonnell, die vooral bekend is van Ierse series als ‘An Klondike’ en ‘Single-Handed’.

Dit is slechts een kleine greep uit de personages van ‘Killing Eve’, want de wereld van de serie komt tot leven met tal van gelaagde, complexe, schuldige en onschuldige karakters. Om hen allemaal te ontdekken, kan je de serie nu een kans geven op Netflix.

Ontdek ‘Killing Eve’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top