In ‘Sergio Over De Grens’ (VTM) zet Maaike Cafmeyer haar ziel open in Italië

Series |

In het tweede seizoen van ‘Sergio Over De Grens’ op VTM vliegt chef-kok Sergio Herman weer met enkele bekende koppen naar smaakvolle bestemmingen. In de eerste twee afleveringen kookte hij een menu voor al zijn reispartners in Ibiza, nadien ontdekte Herman Costa Rica met Matteo Simoni, Turkije met topvoetballer Dries Mertens en Zuid-Afrika met presentator Tom Waes. Vanavond zijn actrice Maaike Cafmeyer en Italië aan de beurt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het recept van ‘Sergio Over De Grens’ bleef onveranderd voor het tweede seizoen: de bekende chef-kok troont opnieuw een BV mee naar het buitenland om er de lokale gastronomie te proeven en zijn reispartner tussen pot en pint beter te leren kennen.

In Costa Rica, waar ze pianga’s – een zeevrucht – uit de mangroven plukten, getuigde acteur Matteo Simoni over het verlies van zijn broer Raphaël, die op jonge leeftijd overleed aan een extreme vorm van epilepsie: “Ik dacht op dat moment: ‘Fuck het leven’”, klonk het. Hij deed ook het naar eigen zeggen “gênantste moment uit zijn carrière” uit de doeken.

Een wolk testosteron

Dries Mertens leidde Herman dan weer rond in Istanboel, de huidige woonplaats van de (ex-)Rode Duivel. Samen verkenden ze de culinaire hoogtepunten van de wereldstad, terwijl Mertens een inkijk gaf in zijn dagelijkse leven. Ook diens vrouw Kat Kerkhofs kwam aan het woord: ze praatte tijdens een zenuwslopende autorit naar het stadion openhartig over haar leven als voetbalvrouw en haar verdriet door de verhuis uit Napels: “Het is lang geleden dat ik zoveel pijn heb gehad.”

Vorige week trok de sterrenchef samen met Tom Waes naar Zuid-Afrika, een van de weinige landen op deze wereldbol waar de acteur, waaghals, presentator en avonturier nog nooit voet aan land had gezet. De trip was gevarieerd, van de townships van Kaapstad tot een bezoek aan een bijzonder wijndomein, met als kers op de taart Waes’ grote droom: een wandelsafari door het Kruger Nationaal Park. Humo had het in zijn bespreking over “een wolk van testosteron” die door deze aflevering waaide, maar er was ook plaats voor kwetsbaarheid. Zo had Waes het over zijn band met zijn ouders en vloeiden de tranen bij Herman toen hij een sommelier ontmoette die ooit nog voor hem had gewerkt en wiens vrouw een fatale hersenbloeding kreeg op de dag dat ze definitief naar Zuid-Afrika wilden verhuizen.

Kappertjes oogsten in de nacht

Vanavond trekt de immer charismatische actrice Maaike Cafmeyer op culinaire smaakexpeditie in de laars van Europa met Sergio Herman. Staan onder meer op het menu: de beste kappertjes ter wereld – die ’s nachts geoogst worden met de zaklamp. “Er kruipt zo veel werk in om die er allemaal af te halen”, vertelde Herman onlangs in Het Nieuwsblad. “Alles doen ze met de hand, en zo’n potje kost een habbekrats.”

“Na een week samen dingen te beleven, wordt de band persoonlijker, emotioneel”, aldus Herman nog. “Het is prachtig om zien hoe er over eten verbinding gemaakt wordt. Hoogte- en dieptepunten worden blootgelegd. Ook door mij.”

De afgelopen jaren waren turbulent voor Maaike vanwege haar betrokkenheid bij de zaak De Pauw: “Het gaat niet over seks maar over macht en de onmogelijkheid om iets te zeggen omdat je je werk kwijt zou zijn”, vertelt Cafmeyer. Ze vond rust op hun zeilboot in Zeeland. Daarom neemt Sergio haar mee op een schilderachtige boottocht in Pantelleria, waar ze op zoek gaan naar zee-egels. 

Ook Herman is openhartig over zijn huidkanker: Ik had op mijn rug een plek die steeds groter werd. Ik moest naar de dermatoloog maar heb het vaak uitgesteld. (...) De kanker was al in een redelijk ver stadium. Ik moest twee dagen later al onder het mes. Dat is wel heftig geweest, ik was heel bang en onzeker.”

Bekijk de zesde aflevering van ‘Sergio Over De Grens’ vanavond om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top