Single op Valentijn? Laat de Netflix-serie ‘One Day’ je hart veroveren

Series |

Ben je single op Valentijn? Niet getreurd: je kan je verwarmen aan de gloednieuwe romantische Netflix-serie ‘One Day’. En je haalt best de doos zakdoeken boven, want dit bingemateriaal is een tearjerker van jewelste. Dit is wat je moet weten over de nieuwe verfilming van de bestseller van David Nicholls.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de geflopte verfilming in 2011 met Anne Hathaway in de hoofdrol, heeft Netflix ‘One Day’ in een serie gegoten – en één ding staat vast: het is een tearjerker.

De film werd neergesabeld door fans van het boek, terwijl critici opmerkten dat de speelduur van anderhalf uur te kort was om de twee decennia durende relatie tussen de hoofdpersonages Dexter Mayhew en Emma Morley goed weer te geven. Netflix’ hervertelling zal mede daarom verspreid worden over 14 afleveringen.

Ontroering gegarandeerd

Nicholls’ roman begint op 15 juli 1988, wanneer Dexter en Emma elkaar ontmoeten op hun laatste avond aan de universiteit. De twee hebben een totaal verschillende achtergrond en sluiten een onwaarschijnlijke vriendschap. De volgende ochtend gaan ze ieder hun eigen weg. Hun saga blijkt echter veel gecompliceerder te zijn dan louter die ene nacht. Het boek volgt hen terwijl ze elkaar twee decennia lang elk jaar op dezelfde dag ontmoeten. Over de jaren heen verandert hun (complexe) relatie.

Elke aflevering van het romantische drama toont Emma en Dexter een jaar ouder op dezelfde datum. De romance bevat vele hoogte- en dieptepunten, maar ontroering is gegarandeerd.

Nicholls schreef het scenario en de Deense Lone Scherfig, bekend van het Oscargenomineerde ‘An Education’ uit 2009, zat in de regisseursstoel. Leo Woodall, die Jack speelde in ‘The White Lotus’ seizoen 2, en ‘This is Going to Hurt’-ster Ambika Mod kruipen in de huid van respectievelijk Dexter en Emma. De rest van de cast bestaat onder meer uit Tim McInnerny (‘Game Of Thrones’, ‘Blackadder’), Amber Grappy (‘Wreck’, ‘The Baby’), Jonny Weldon (‘House of the Dragon’), Eleanor Tomlinson (‘Poldark’) en Brendan Quinn (‘Rough’).

Ontdek ‘One Day’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top