‘De Droomfabriek’, waar dromen werkelijkheid worden, is terug!

Series |

Dromen zijn geen bedrog, maar realiteit: dat is het uitgangspunt van het hartverwarmende ‘De Droomfabriek’ op VRT 1. Het programma dat wensen vervult wordt liefst een kwarteeuw na het einde van seizoen 7 vanonder het stof gehaald en opgeblonken voor een achtste seizoen. De opfrissingsbeurt brengt ook een nieuwe sidekick van oerpresentator Bart Peeters: niemand minder dan Studio Brussel-stem Gloria Monserez.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bestaat er iets mooiers dan iemands hartenwens vervullen? In de jaren negentig was Bart Peeters dé wensvervuller bij uitstek. Zo realiseerde ‘De Droomfabriek’ over zeven seizoenen heen in totaal 216 dromen. Vanavond begint het programma aan zijn tweede leven, of beter gezegd: zijn achtste. Gloria Monserez en Bart Peeters maken voortaan elke zaterdag live de dromen van heel Vlaanderen waar. Een job om jaloers op te zijn.

De redactie van de show ontving in het voorjaar van 2023 meer dan 10.000 inzendingen en selecteerde de mooiste, mafste en meest hartverwarmende. Acht afleveringen lang zullen Bart en Gloria helikopters, olifanten, wedding planners en doedelzak-ensembles laten aanrukken om iemands droom in vervulling te doen gaan. Vaak zijn het niet de dromers zelf maar hun dochters, partners of boezemvrienden die ‘De Droomfabriek’ contacteerden om de wens van een geliefde in vervulling te doen gaan.

Zo droomt de 11-jarige Thibaut van een leven als foorkramer, terwijl Nicolas eens een vol Sportpaleis wil entertainen. “We hebben een vrouw ontmoet die ervan droomde om eens een gans te zijn in een vliegende V-formatie”, vertelde Monserez onlangs in Humo. Peeters lichtte in Humo nog een tipje van de sluier: “Tijdens mijn optreden op Maanrock, vorige zomer, hebben we een huwelijksaanzoekmarathon gehouden. Eerst was er één koppel dat ons had aangeschreven. Maar dat werden er algauw twee, en dat bleef zo maar gaan. Tijdens de show vlogen de aanzoeken ons om de oren.”

Liveshow 

Het speciale aan het opgefriste ‘De Droomfabiek’ is dat het programma live uitgezonden wordt in twee delen: aan het begin van de avond krijg je als kijker al een vooruitblik naar de rest van de show.  De centrale gast en de dromen worden dan voorgesteld. Tijdens de live-uitzending zal de kijker ook kunnen meespelen en -dromen met alles wat er in de studio gebeurt.

Op sommige vlakken verschilt de remake van ‘De Droomfabriek’ met het origineel. Zo zijn de presentatoren dit keer zélf bij de reportages aanwezig. “Wat meteen komaf maakt met mijn ietwat rare voice-over van vroeger”, aldus Peeters in Humo.

Vleugje nostalgie 

Tot slot is ‘De Droomfabriek’ voor de oudere generaties een nostalgisch dopamineshot. Speciaal voor die kijkers bevat het programma in zijn tweede leven subtiele knipogen naar vroeger. De titel en baseline van ‘De Droomfabriek’ bleven behouden: dromen mag weer! Ook Mister Droomfabriek Bart Peeters is terug, zij het in een nieuw jasje. Hij wisselt zijn oversized nineties kostuumvesten in voor een meer hedendaagse outfit, en ook de iconische beertjes kregen een nieuwe look. En de interactie met het publiek blijft een vaste waarde: elke week maakt een willekeurige kijker kans op een prijs om bij weg te dromen.

“Wat evenzeer terugkomt, is het telefoonpanel van Harry Telafonte, de toenmalige échte telefonist van de VRT. Nu zal zijn desk bemand worden door de on-waar-schijn-lijk geestige Maaike Cafmeyer”, verklapte Peeters nog in Humo. De actrice zal haar opwachting maken als de hulp van heel Vlaanderen nodig is om een wens om te zetten in realiteit. Met haar kenmerkende energie en enthousiasme zal ze trachten om zoveel mogelijk mensen tot actie aan te zetten. Bart en Gloria krijgen daarnaast de volle medewerking van bekend Vlaanderen in hun nobele pogingen om wensen te vervullen.

Bekijk ‘De Droomfabriek’ vanaf zaterdag 3 februari om 19.45 uur (deel 1) en om 20.30 uur (deel 2) op VRT 1 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top