‘Styx’: bloedstollende misdaadserie heeft alles om nieuwste Streamz-sensatie te worden

Series |

‘De misdaadreeks met een horrortwist’: zo maakt Streamz ons warm voor z’n nieuwste productie ‘Styx’, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Gentse auteur Bavo Dhooge. Sebastien Dewaele, bekend van ‘Bevergem’ en ‘Eigen kweek’, steelt de show in deze al even beklijvende als lugubere Streamz Original.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Raphaël Styx (vertolkt door Dewaele) is een corrupte politieagent uit Oostende die op een avond wordt doodgeschoten op het staketsel (de pier, red.). Wanneer hij de volgende ochtend op het strand aanspoelt, is hij bij bewustzijn en stelt hij vast dat hij geen polsslag meer heeft. Van dan af is hij een ‘ondode’ – niet te verwarren met een ‘zombie’, zoals we in de volksmond zeggen. Een ondode heeft – in tegenstelling tot een zombie – een geweten en een bewustzijn.

Styx gaat op zoek naar een verklaring voor zijn toestand maar verliest steeds meer de controle over zijn instincten, waardoor zijn gezin in gevaar komt. Tegelijk beschouwt hij het feit dat hij niet écht dood is als een tweede kans: zijn relatie met Isabelle (Loes Haverkort) stond op springen en hij dreigde te vervreemden van z’n kinderen Vic (Jul Goossens) en Fran (Elena Missiaen). De ondode Styx stelt alles in het werk om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen. Stap per stap ontdekt hij de gruwelijke waarheid.

In de Griekse mythologie is Styx de naam van de rivier die de bovenwereld van de onderwereld scheidt. De naam is uiteraard niet lukraak gekozen – de symboliek ervan is zonneklaar.

Hoofdrolspeler Sebastien Dewaele, ook bekend van het West-Vlaamse humoristische muzikale duo Preuteleute, is alvast in de wolken met zijn titelrol, zo liet hij onlangs optekenen in Humo: “Als adolescenten gingen we tijdens de middagpauzes op het staketsel van Oostende wandelen wanneer het stormde: dan spoot het zeewater tussen de kieren van de planken de lucht in, zodat we doornat in de klas aankwamen. En nu ben ik er zowaar doodgeschoten! Serieus, ik had het nooit durven te dromen.”

Ensemblecast

De reeks heeft een indrukwekkende ensemblecast op de been gebracht, met naast Dewaele de ravissante Gentse Anemone Valcke (‘De Twaalf’), West-Vlaamse vaste waarde Wim Willaert (‘Nonkels’, ‘Eigen Kweek’) en klasbak Koen De Bouw, aangevuld met Nederlanders Werner Kolf (‘Patser’) en Loes Haverkort (‘Moedermaffia’).

Daarnaast maken enkele opkomende jonge talenten hun opwachting, zoals Lilith Pas (‘wtFOCK’), Anna-Marie Missoul (Emma in ‘Chantal’) en Elena Missiaen, die op het moment van de opnames slechts 7 jaar was. Best jong voor zo’n luguber verhaal. “Gelukkig had ik een kindercoach die voor mij zorgde”, vertelde Missiaen onlangs in de Krant van West-Vlaanderen. “Sommige scènes waren wel eng voor een kind, maar ik kon iedere keer bij haar terecht.”

Ontdek 'Styx' nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top