Nieuwe regels en opvallende kandidaten in ‘The Voice van Vlaanderen’

Series | Vrijdag gaat een nieuw seizoen van de zangwedstrijd ‘The Voice van Vlaanderen’ van start met dezelfde vier coaches, maar enkele nieuwe regels. Ook nieuw is de toevoeging van Aster Nzeyimana, die samen met An Lemmens het programma in goede banen leidt en de kandidaten backstage bijstaat. Dit is wat je kan verwachten van het negende seizoen van ‘The Voice’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het nieuwe seizoen start meteen met twee afleveringen, want zowel op vrijdag- als zondagavond zullen hoopvolle zangers en zangeressen hun kans wagen in de Blind Auditions. Zoals altijd zullen ze een nummer moeten zingen terwijl de coaches met hun ruggen naar hen gedraaid zijn, zodat ze enkel op basis van hun stem beoordeeld kunnen worden. Als die stem goed genoeg is, draaien de coaches zich om, waarop de zanger(es) een omgedraaide coach kiest. Maar er zijn ook een paar nieuwe spelelementen. Zo mogen de vier coaches voor het eerst onbeperkt op hun knop duwen, maar beschikken ze ook over een zogenaamde superblock. Daarmee kan een coach de stoelen van de concurrerende coaches terug doen omdraaien, waardoor ze de zanger(es) in kwestie zeker voor hun team winnen.

Die coaches zijn trouwens Koen Wauters, Jan Paternoster, Mathieu Terryn en Natalia, die de afgelopen twee seizoenen won. Dezelfde straffe en gevarieerde coaches als het vorige seizoen dus, toen Mathieu en Jan nieuw waren. Koen, Mathieu en Jan willen Natalia maar al te graag van haar troon stoten. “Het is welletjes geweest, het is aan ons. We gaan voluit voor de overwinning”, klinkt het.

En opnieuw kunnen de afvallers nog een herkansing in de wacht slepen in de vorm van de zogenaamde Comeback Stage, waarin vijfde coach Laura Tesoro op VTM GO op zoek gaat naar het toptalent dat door de mazen van het net glipte.

Vierdraaiers 

Bij het vorige seizoen stond kersverse MIA-winnaar Aaron Blommaert nog backstage om de kandidaten een hart onder de riem te steken. In het nieuwe seizoen wordt die rol vervuld door sportanker en recente aanwinst van VTM Aster Nzeyimana. Net als in de voorbije seizoenen wordt het presentatieduo vervolledigd door An Lemmens.

De eerste beelden van het nieuwe seizoen tonen dat het er vanaf de eerste aflevering om zal spannen. Enkele “vierdraaiers” laten de coaches tegen elkaar opboksen en de dreiging van een eerste superblock loert steeds om de hoek. In de eerste aflevering op vrijdag zien we onder andere twee covers van nummers van Harry Styles, een terugkerende kandidaat uit het tweede seizoen en een portie country.

In de tweede ronde Blind Auditions, die op zondagavond te zien zijn, krijgen we dan weer een uit Oekraïne gevluchte zanger te zien, een kandidaat die we al zagen in het VTM-programma ‘I Can See Your Voice’ en de eerste kandidate van dit seizoen die het in het Nederlands probeert, uiteraard met een lied van koningin van de MIA’s Pommelien Thijs.

Bekijk ‘The Voice van Vlaanderen’ op vrijdag 26 januari om 20u40 en op zondag 28 januari om 20u op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top