Drama, humor en diepgang op Pickx+ in februari

Series | In februari zijn heel wat nieuwe programma’s te ontdekken op Pickx+, van een Tsjechisch pareltje tot humor over moeilijke onderwerpen en diepgaande gesprekken met BV’s. Een overzicht van het nieuwe kijkvoer dat je in februari op Pickx+ kan ontdekken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Suspicion

De Tsjechische dramaserie ‘Suspicion’ (origineel ‘Podezrní’) viel de afgelopen jaren meermaals in de prijzen in de Tsjechische Republiek, met onder andere de prijs voor de beste centraal- en oost-Europese serie van het jaar in 2021 en de prijzen voor de beste serie en de beste vrouwelijke hoofdrol (Klára Melísková) op de uitreiking van de Tsjechische Leeuwen in 2023, de belangrijkste televisieprijzen van het land. En nu komt de beklijvende driedelige serie ook naar België.

‘Suspicion’ volgt de hardwerkende, maar afstandelijke verpleegster Hana Kucerová (Klára Melísková). Ze doet haar werk goed, maar kweekt geen band met haar patiënten en mist empathie. Wanneer in haar afdeling een verdacht overlijden gebeurt, wijzen haar collega’s haar onmiddellijk aan als verdachte. De serie is een onderzoek naar vooroordelen en overhaaste beslissingen.

'Suspicion’ is vanaf 3 februari beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

Taboe

In het grappige, ontroerende en ogen openende programma ‘Taboe’ brengt komiek Philippe Geubels telkens enkele dagen door met mensen waarvan al eens gezegd wordt dat je niet met hen mag lachen. Mensen met een andere huidskleur, mensen met obesitas, mensen met een fysieke beperking… Geubels gaat met hen het gesprek aan om te leren wie ze zijn en wat ze ervan vinden als er met hen gelachen wordt, om dan de grenzen van de humor op te zoeken door een comedyshow te brengen met hen als centrale onderwerp.

Geubels slaagt er in deze serie telkens in om gevoelige situaties met humor te ontmijnen, om ons de mens achter de minderheidsgroep te tonen en om taboes vooral heel efficiënt te relativeren. De conclusie is dat er uiteindelijk met alles en iedereen wel eens gelachen mag worden, zolang dat met respect voor het doelwit gebeurt, en zolang de grap goed is natuurlijk.

'Taboe’ is vanaf 12 februari beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

De laatste 100 uur

Wat zou jij doen als je wist dat je nog maar 100 uur te leven hebt? Tijd om een inventaris op te maken van je leven. Welke fouten heb je gemaakt? Wat is er goed gelopen? Heb je echte liefde gekend? Wie waren je echte vrienden en wat wil je hen nog zeggen? Waarvoor wil je zeker wel en zeker niet herinnerd worden? Dat zijn de dilemma’s waar Luk Alloo zijn gasten – die voor de duidelijkheid nog lang niet stervende zijn – voor stelt in 'De laatste 100 uur'.

Na passages van BV’s als Ingeborg, Omar Souidi, Chris Lomme, Patrick Lefevere en Martine Jonckheere, komen vanaf februari nieuwe afleveringen van het diepgaande, maar vaak ook vermakelijke praatprogramma op de buis. Op de gastenlijst staan Dany Verstraeten, Dirk De Wachter, Inge Onsea, Lukas Dhont, Freddy De Kerpel en Leah Thys. Ook als je dacht dat je hen al goed kende, leer vast nog iets nieuws bij.

'De laatste 100 uur’ is vanaf 29 februari beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top