Dit mag je in februari verwachten in de Pickx Mix VOD-catalogus

Series | Proximus-abonnees met de tv-optie Pickx Mix hebben toegang tot de exclusieve Pickx Mix VOD-catalogus. Daar zijn vanaf februari enkele nieuwe titels te vinden, van Zweedse krimi tot reality en fictiefilms van eigen bodem. Een overzicht van de nieuwigheden in de Pickx Mix VOD-catalogus in februari.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Riding in Darkness

De charismatische manegehouder Tommy Lund is geliefd bij zowel leerlingen als ouders. Hij heeft een uitstekende reputatie en lijkt ongenaakbaar, maar achter de sympathieke façade gaat een meedogenloze tiran schuil die psychologisch, fysiek en zelfs ook seksueel geweld niet schuwt. Beetje bij beetje keren een voormalig stalmeisje, zijn dochters en ten slotte zijn vrouw zich tegen hem.

De achtdelige serie ‘Riding in Darkness’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelde in Zweden tussen het begin van de jaren 90 en 2016, toen de manegehouder na een lange juridische strijd voor het gerecht werd gesleept.

‘Riding in Darkness’ is vanaf februari beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus.

Taboe

In het grappige, ontroerende en ogen openende programma ‘Taboe’ brengt komiek Philippe Geubels telkens enkele dagen door met mensen waarvan al eens gezegd wordt dat je niet met hen mag lachen. Mensen met een andere huidskleur, mensen met obesitas, mensen met een fysieke beperking… Geubels gaat met hen het gesprek aan om te leren wie ze zijn en wat ze ervan vinden als er met hen gelachen wordt, om dan de grenzen van de humor op te zoeken door een comedyshow te brengen met hen als centrale onderwerp.

Geubels slaagt er in deze serie telkens in om gevoelige situaties met humor te ontmijnen, om ons de mens achter de minderheidsgroep te tonen en om taboes vooral heel efficiënt te relativeren. De conclusie is dat er uiteindelijk met alles en iedereen wel eens gelachen mag worden, zolang dat met respect voor het doelwit gebeurt, en zolang de grap goed is natuurlijk.

‘Taboe’ is vanaf 12 februari beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus.

Le Ciel Flamand

Le Ciel Flamand’ is de tweede langspeelfilm van regisseur Peter Monsaert na zijn internationaal gelauwerde ‘Offline’. Net als in die eerste film, richt hij een liefdevolle blik op personages aan de rand van de samenleving, die worstelen met complexe familiebanden en die ondanks alles weer naar elkaar toe weten te groeien. Deze film werd onder andere bekroond met de Ensor voor de beste acteur in een bijrol (Wim Willaert) en de Ensor voor de beste fotografie (David Williamson).

Het verhaal volgt Monique (Ingrid De Vos), die samen met haar dochter Sylvie (Sara Vertongen) het baanbordeel Le Ciel Flamand uitbaat op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline (Esra Vandenbussche), het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar wordt ten allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Wanneer Sylvie en Monique aan het werk zijn, ontfermt nonkel Dirk (Wim Willaert) zich over Eline. Tot een dramatische gebeurtenis de zekerheden in hun leven in gevaar brengt en de familiale banden onder druk zet.

‘Le Ciel Flamand’ is vanaf 25 februari beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top