Deze titels vind je in februari op de streamingdiensten

Series | Motorsport, oorlog en misdaaddrama, dat is de suspens die je in februari op de streamingdiensten mag verwachten. Maandelijks maken we een overzicht van de aan te raden nieuwe titels op Netflix, Disney+ en Streamz.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Formula 1: Drive to Survive – seizoen 6

De docureeks ‘Formula 1: Drive to Survive’ is een enorm succesverhaal voor Netflix en is eigenhandig verantwoordelijk voor een hernieuwde interesse en een groeiend aantal fans voor de motorsport. Dat komt voornamelijk door het feit dat de gebeurtenissen achter de schermen bij de Formule 1 nog nooit eerder zo uitgebreid en spannend in beeld werden gebracht. Naar het zesde seizoen wordt dan ook gretig uitgekeken.

Het nieuwe seizoen kroniekt het seizoen 2023 van de Formule 1. Uiteraard werd het weer een succesjaar voor Max Verstappen en zijn team, maar we verwachten ook dat Fernando Alonso en zijn Aston Martin-team, nieuwelingen als Oscar Piastri en Logan Sargeant en hoogtepunten van het seizoen zoals de onverwachte podiumplaats van Esteban Ocon in Monaco aan bod zullen komen. Aan drama en spanning in elk geval geen tekort het afgelopen F1-seizoen.

Ontdek het zesde seizoen van 'Formula 1: Drive to Survive' vanaf 23 februari op Netflix.

Avatar: The Last Airbender

De Amerikaanse animatieserie ‘Avatar: The Last Airbender’ werd na de release van het eerste seizoen (of "boek") in 2005 een waar fenomeen. Het was een schoolvoorbeeld van hoe een fantasywereld waar mensen magische krachten hebben en diepgaande emotie, en een balans tussen jeugdige komedie en volwassen drama, samen konden gaan om een groot publiek aan te spreken. In 2010 werd al een niet zo succesvolle poging ondernomen om het verhaal in liveaction te hervertellen in een gelijknamige film, en nu komt ook de liveaction serie gebaseerd op de animatiereeks naar Netflix. En die oogt volgens fans veelbelovend.

De serie speelt zich af in een wereld die onderverdeeld is in de water-, grond-, lucht- en vuurnaties. Wanneer de vuurnatie een oorlog ontketent, rust alle hoop op de zogenaamde Avatar, de enige die alle vier basiselementen kan manipuleren, maar die verdwijnt. In het eerste “boek”, dat zal bestaan uit acht afleveringen en dus een iets hoger tempo zal aanhouden dan de animatiereeks (20 afleveringen in het eerste “boek”), maken we kennis met Aang, een tienerjongen die voorbestemd is om een oorlog te stoppen, maar nog een lange weg te gaan heeft om sterk genoeg te worden. Hij wordt bijgestaan door Katara en Sokka, en opgejaagd door prins van de vuurnatie Zuko.

Ontdek ‘Avatar: The Last Airbender’ vanaf 22 februari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Shogun

In 1975 bracht schrijver James Clavell het verhaal uit van een Engelsman die in de 17e eeuw schipbreuk lijdt en in Japan strandt, waar hij in een oorlog verwikkeld raakt. In 1980 werd het boek al eens herwerkt tot een miniserie door NBC, in wat een vroeg voorbeeld van prestigetelevisie wordt genoemd. Nu komt er een nieuwe versie uit van het verhaal op Disney+, onder de naam ‘Shogun’.

In de nieuwe adaptatie volgen we John Blackthorne (gespeeld door acteur en zanger Cosmo Jarvis), die in Japan probeert te overleven door zijn diensten aan te bieden aan Lord Yoshi Toranaga (Hiroyuki Sanada). Hij wordt bijgestaan door zijn tolk Toda Mariko (Anna Swai), op wie hij hopeloos verliefd wordt. De serie wisselt af tussen de perspectieven van de drie hoofdpersonages en vertelt zo een gevarieerder verhaal dan het origineel.

Ontdek 'Shogun' op Disney+ vanaf 27 februari, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Styx

Styx’ is een Vlaamse misdaadreeks gebaseerd op de gelijknamige bestseller van succesauteur Bavo Dhooge. Sebastien Dewaele ('Eigen Kweek', ‘Het Smelt’) speelt de hoofdrol van politieman Raphaël Styx. Hij is corrupt, zijn vrouw Isabelle heeft de echtscheiding aangevraagd en zijn kinderen zijn van hem vervreemd. Op een nacht verrast hij op de pier van Oostende een gemaskerde moordenaar die een man wurgt. Hij achtervolgt de dader, maar de moordenaar schiet Styx neer. Wanneer de zon terug opgaat boven de Noordzee, spoelt Styx' lichaam aan op het strand. Hij opent zijn ogen, maar hij voelt geen pols meer. En de kogelwonden in zijn borstkas bewijzen dat hij niet gedroomd heeft. Wie is zijn moordenaar? En hoe groot is de prijs die hij voor deze tweede kans moet betalen?

‘Styx’ is een ambitieuze thrillerreeks met horrorelementen die mikt op zowel een Vlaams als een internationaal publiek. Het boek waar het scenario op gebaseerd is, is ook al uitgebracht in de Verenigde Staten door de gereputeerde uitgever Simon & Schuster. Naast Dewaele zien we onder anderen Koen De Bouw, Werner Kolf, Loes Haverkort, Aimé Claeys, Wim Willaert en Anemone Valcke in de cast. Geregisseerd door Jeroen Dumoulein (‘Chantal’, ‘Gent West’) naar een scenario van Michael Sabbe (‘Spitsbroers’, ‘Vermist’).

Ontdek 'Styx' nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top