‘Wonka’ en ‘Het smelt’: nieuwe topfilms in de VOD-catalogus

Films | De nieuwste internationale en Belgische blockbusters vind je ook in februari in de VOD-catalogus van Proximus. Zo kan je er de komende maand zowel de vermakelijke musical met Timothée Chalamet ‘Wonka’ vinden, als het beklijvende drama ‘Het smelt’, het regiedebuut van Veerle Baetens.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wonka

Willy Wonka is een echte ontdekkingsreiziger en uitvinder, maar vooral een chocolademaker. Zeven jaar lang reist hij de wereld rond voor de meest bijzondere ingrediënten. Zijn doel? De wereld stap voor stap lekkerder maken. Zijn grootste droom is om zelf de heerlijkste chocolade te maken. In deze muzikale, kleurrijke film zien we hoe hij de enigmatische snoepmaker wordt die we allemaal kennen.

‘Wonka’, met een titelrol voor Timothée Chalamet en bijrollen voor Hugh Grant, Sally Hawkins, Olivia Colman, Rowan Atkinson, Keegan-Michael Key en een hele reeks andere topacteurs, is uiteraard een prequel voor ‘Charlie and the Chocolate Factory’, het verhaal van Roald Dahl dat al tweemaal verfilmd werd.

Voor de release van ‘Wonka’ bestond wat scepsis bij de filmrecensenten, want een prequel maken voor zo’n iconisch verhaal is nooit makkelijk. En hoe zou Chalamet zich meten met Gene Wilder en Johnny Depp, de vorige twee acteurs die de excentrieke snoepverkoper speelden? De scepsis bleek volledig onterecht, want de film werd uiteindelijk met open armen onthaald in de filmpers. De Morgen had het over “(onverwacht) de ideale eindejaarsfilm voor het hele gezin”, de Volkskrant noemt het “een innemende, bonafide kerstfilm” en volgens FilmTotaal werkt de film erg goed, net omdat die helemaal afwijkt van het verhaal van Roald Dahl.

‘Wonka’ is vanaf 29 januari beschikbaar in de Premium Pickx VOD-catalogus.

Het smelt

Voor haar regiedebuut maakte Veerle Baetens de keuze om een zeer geliefde roman naar het grote scherm te brengen: ‘Het smelt’ van Lize Spit. Ook geen makkelijke opdracht, al was het al vrij snel duidelijk dat de filmmaakster heel wat liefde in het project stak. Ze castte de jonge en onervaren actrice Rosa Marchant als de jonge en Charlotte De Bruyne als de oudere versie van het hoofdpersonage, voor deze dramafilm waarin verleden en heden samenkomen.

In ’Het smelt’ volgen we Eva, een jonge vrouw die in Brussel woont en het moeilijk heeft om relaties te onderhouden met haar naasten. Wanneer ze hoort dat haar oude jeugdvriend Tim in haar geboortedorp Bovenmeer een feest geeft om zijn overleden broer te eren, komen de herinneringen naar één noodlottige zomer terug. We zien flarden van de volwassen Eva die terugkeert naar het dorp, kennelijk met een wraakplan in gedachten, terwijl flashbacks tonen wat er gebeurde toen ze een tienermeisje was en waarom ze nog steeds worstelt met het trauma van haar jeugd.

De film werd een sensatie in de cinemazalen en won een maand na de release een Gouden Filmprijs omdat de kaap van 100.000 bezoekers gerond werd. ‘Het smelt’ werd vertoond op het prestigieuze Amerikaanse indiefilmfestival Sundance, waar Rosa Marchant de juryprijs voor de beste acteur won. De recensies van zowel de Belgische pers als internationale publicaties zoals Deadline, waren lovend. Redenen genoeg dus waarom je deze parel gezien moet hebben.

‘Het smelt’ is vanaf 9 februari beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top