‘Chantal’ is terug: hoe een West-Vlaamse flik harten verovert

Series |

‘Kerekewere!’, riep elke West-Vlaming naar zijn/haar televisietoestel bij afloop van het eerste seizoen van ‘Chantal’. En zie: de uitstekend ontvangen VRT 1-reeks over de charismatische West-Vlaamse politieagente heeft een vervolg gekregen. Vanaf vanavond is Chantal back in business!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het tweede seizoen van de humoristische politieserie ‘Chantal’ telt zes afleveringen en loopt vanaf vanavond op VRT 1. De  spin-off van de populaire misdaadserie ‘Eigen Kweek’ volgt agente Chantal Vantomme (opnieuw magistraal neergezet door Maaike Cafmeyer), die met haar dochter Emma naar het plaatsje Loveringem is verhuisd.

Na een moeizame zoektocht om haar plekje te vinden als vrouw in ‘a man’s world’, heeft Chantal eindelijk haar draai gevonden als coördinator van de wijkdienst van Loveringem. Stagiair Felke De Bruyne komt het team versterken, met enige animo in het wijkcommissariaat tot gevolg.

Roland Schietekatte dient echter een klacht in bij Comité P en zolang dit onderzoek loopt, wordt Chantal geschorst. Bovendien stelt hij zich ook nog kandidaat voor de nakende burgemeestersverkiezingen. Chantals toekomst in Loveringem ziet er ineens een pak minder rooskleurig uit. Gelukkig lijken Chantal en Arne op amoureus vlak naar elkaar toe te groeien… Of net niet?

Magisch-realistische sluier

De geschiedenis herhaalt zich, want na de lof voor het eerste seizoen wordt ook het vervolg van ‘Chantal’ op applaus onthaald. “De echte charme van ‘Chantal’ zit niet in de spannende wendingen, maar in het beeld van Loveringem, dat de kleine kantjes van West-Vlaanderen in de verf zet maar ook aldoor onder een magisch-realistische sluier ligt te soezen”, pende Humo in z’n recensie. “Bovendien wordt het gehucht bevolkt door enkele van de mooiste personages die de afgelopen jaren in de Vlaamse fictie rondwaarden.”

Die personages worden trouwens vertolkt door o.a. Mathias Sercu (ook bedenker en scenarist van de reeks), Dries Heyneman, Steven Mahieu, Yves Degryse, Wim Opbrouck, Zouzou Ben Chikha, Patricia Kargbo en Kurt Defranq.

“Elke jok en nink zit juist, iedere wuk of damjendjenie is van belang en zelfs over de kleinste details is nagedacht”, klinkt het nog in de lofrede van Humo. “Dat iemand de in een begrafenisrede gebruikte uitdrukking ‘op sleeptouw nemen’ verbastert tot ‘op het scheepstouw nemen’, lijkt uit het leven gegrepen.”

Bekijk ‘Chantal’ vanaf vanavond elke zondag om 20u55 op VRT 1 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. Voor wie niet kan wachten, is ‘Chantal’ reeds volledig te bekijken via Streamz. Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top