Deze gasten komen langs in het nieuwe seizoen van ‘James de musical’

Series | De succesformule ‘James de musical’, waarin gastheer James Cooke telkens aan een BV een musical over diens hoogte- en dieptepunten presenteert, keert terug vanaf donderdag 11 januari. Daarin zullen zes centrale gasten een rollercoaster van emoties beleven. We stellen hen al even aan je voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tom Waes

Veel voorstellen moeten we waarschijnlijk al niet meer doen met de eerste gast van het seizoen. Tom Waes is een van de meest succesvolle televisiemakers in de Lage Landen van de afgelopen jaren. Of hij nu gewone Vlamingen opleidt tot Special Forces in ‘Kamp Waes’ (het nieuwe seizoen start op 14 januari, drie dagen na zijn passage in ‘James de musical’), verborgen parels ontdekt in ‘Reizen Waes’ of de geschiedenis tot leven brengt in ‘Het verhaal van Vlaanderen’, steevast stemmen we massaal af op zijn programma’s.

In een interview met de Gazet van Antwerpen vertelt James Cooke dat hij lang moest proberen om Tom te overtuigen om mee te doen met het programma. Uit een preview blijkt alvast dat James alles uit de kast heeft gehaald, zoals filmpjes en video’s uit de jeugd van Tom die zelfs de televisiemaker nog nooit heeft gezien.

Maaike Cafmeyer

Ze is zonder enige twijfel een van de grootste actrices in Vlaanderen, dus Maaike Cafmeyer mocht niet in het lijstje ontbreken. Maar volgens James is er ook nog een andere reden waarom hij haar in het programma wilde. Zo vertelt hij in het interview met de Gazet van Antwerpen dat hij Maaike vaak zag toen hij zelf nog achter de bar stond in een Gents café tegenover de Vooruit. Al zal dat bij Maaike misschien niet meteen een belletje doen rinkelen.

Maaike Cafmeyer is nu te zien in het tweede seizoen van de serie ‘Chantal’, waarin ze de hoofdrol speelt als haar personage uit ‘Eigen Kweek’. Maar daarnaast maakte de West-Vlaamse actrice al furore met rollen in ‘Loft’, ‘De Twaalf’, ‘Bevergem’… Noem een succesreeks met een West-Vlaams personage en zij zit er waarschijnlijk voor iets tussen.

Marc Coucke

Doorgaans licht James Cooke in zijn programma vooral mediafiguren toe, zoals acteurs, presentatoren en zangers. Marc Coucke hebben we – behalve een gastrolletje in ‘F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General’ – nog niet echt zien acteren en zingen lijkt ons ook niet zijn sterkste kant. Maar door zijn ondernemerschap en ietwat excentrieke persoonlijkheid werd hij wel een rasechte BV.

Coucke groeide zijn farmaceuticabedrijf Omega Pharma uit tot een reus, maar in 2014 verkocht hij het aan het Amerikaanse Perrigo. Sindsdien viel hij op door zijn aankoop van RSC Anderlecht (terwijl hij al hoofdaandeelhouder was van KV Oostende), het liedje ‘Het is weer Couckenbak’, zijn vele aankopen in Durbuy en in 2023 zelfs een deelname aan ‘The Masked Singer’, waar hij na eerste aflevering al uitviel. Dat zingen niet zijn forte is, grepen we dus niet zomaar uit de lucht!

Regi

Het palmares van Regi is niet in een paar zinnen samen te vatten. Met Milk Inc. definieerde hij het geluid van de jaren 2000, verkocht hij 26 keer het Sportpaleis uit, scoorde hij iconische nummer 1-hits en won hij de allereerste MIA voor dance/elektronica in 2010. Van zijn 23 soloplaten gingen er 15 Goud. Samen met artiesten als Jake Reese, Olivia Trappenniers en Niels Destadsbader scoorde hij gigantische hits en won hij twee keer Radio2 Zomerhit. Hij verscheen al meermaals in televisieprogramma’s, zowel als een versie van zichzelf in fictiereeksen als in reality zoals ‘The Voice’ en ‘Liefde voor muziek’. ‘Regi Academy’ draaide zelfs helemaal rond hem, en rond de zoektocht naar een nieuwe zanger(es) om een monsterhit mee te scoren.

Regi Penxten is een hitmachine met een grote schare trouwe fans. Het wordt zeker boeiend om in ‘James de musical’ een blik te krijgen op de mens achter al die muziek en al dat succes.

De cast van F.C. De Kampioenen

Dit wordt misschien wel de meest bijzondere aflevering van het seizoen, want in de plaats van één centrale gast, staat in deze aflevering een hele cast in de kijker. ‘F.C. De Kampioenen’ hield er in 2020 definitief mee op na 21 seizoenen op de buis, een populaire stripreeks, vier bioscoopfilms en een kerstspecial, die ook als eerbetoon gold aan de jammerlijk overleden Johny Voners, die de rol van Xavier Waterslaeghers speelde. Hij komt vast ook nog ter sprake in ’James de musical’.

De hele cast komt langs, dus verwachten we dat Marijn Devalck, Danni Heylen, Loes Van den Heuvel, Ann Tuts, An Swartenbroekx, Herman Verbruggen, Ben Rottiers en meer acteurs de sofa zullen delen. James Cooke liet al verstaan dat de aflevering vooral zal focussen op de serie, en dus minder op de dagelijkse levens van de acteurs, een keuze die de zoektocht naar interessante, nieuwe en emotionele verhalen vast wat gestroomlijnder moest maken.

Metejoor

Metejoor, ofwel Joris van Rossem, was de allereerste gast van het nieuwe seizoen die werd aangekondigd, bij de liveshows van ‘James de musical’. Met ‘Rendez-vous’, ‘Dit is wat mijn mama zei’ en ‘Wat wil je van mij’ scoorde hij de ene hit na de andere, en in 2023 was Metejoor overal. Hij verscheen bijvoorbeeld in ‘Liefde voor Muziek’ op VTM, waar hij muziek bracht van Daan, Jaap Reesema, Stef Bos, Günther Neefs, K3 en Portland, en bracht het album ‘Joris’ uit, zijn tweede langspeler.

Op Streamz verscheen dit jaar ook de documentairereeks ‘Met de Joris’, waarin de immer sympathieke zanger ons meeneemt doorheen zijn carrière, zijn razende succes en zijn dagelijkse leven. We leerden dus al veel over hem, maar James Cooke belooft in de Gazet van Antwerpen dat hij nog genoeg nieuwe verhalen kon oprakelen om zowel de zanger als de kijker te verrassen.

Bekijk ‘James de musical’ op donderdag om 21u15 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top