‘Succession’ en ‘The Last of Us’ grootste kanshebbers op Emmy Awards, live te volgen op Pickx+

Series | Op Pickx+ volg je in de nacht van 15 op 16 januari live de 75e uitreiking van de Primetime Emmy Awards, zowat de de belangrijkste Amerikaanse prijsuitreikingen voor televisieseries. Met respectievelijk 27, 24 en 23 nominaties zijn ‘Succession’, ‘The Last of Us’ en ‘The White Lotus’ de grootste kanshebbers. Pickx stelt je voor aan nog enkele verwachte prijsbeesten op de awardshow.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met de uitreiking van de Golden Globes achter de rug is het nu de beurt aan de Emmy Awards om het beste van de Amerikaanse televisie te bekronen. Nadat ‘Succession’ op de Golden Globes nog als grote winnaar uit de bus kwam bij de televisiecategorieën, is de serie van HBO ook op de Emmy’s de grote favoriet. Ook ‘Beef’ en ‘The Bear’, die vorige week in de prijzen vielen, zijn elk dertien keer genomineerd.

De Primetime Emmy Awards bekronen series die tussen 1 juni 2022 en 31 mei 2023 voor het eerst werden uitgezonden, in tegenstelling tot de Golden Globes die het kalenderjaar volgen. Daardoor komt pakweg het tweede seizoen van ‘The White Lotus’ wel in aanmerking voor de Emmy’s, maar niet meer voor de Golden Globes. En daarom kwam het nieuwe seizoen van ‘Fargo’ vorige week wel in aanmerking voor de Golden Globes, maar voor de Emmy Awards moeten ze wachten tot volgend jaar. En wat de serie ‘The Bear’ betreft: die was op de Golden Globes al genomineerd voor het tweede seizoen, maar is op de Emmy’s nog genomineerd voor het eerste. Kan iedereen nog volgen?

Op 15 januari worden de belangrijkste prijzen uitgedeeld, maar in de loop van vorige week werden ook al de Creative Arts Emmy Awards uitgereikt. Die gaan vooral over technische categorieën, zoals kostuumontwerp, montage en geluid. Daardoor hebben sommige van onderstaande genomineerden al enkele van hun prijzen in ontvangst genomen.

Succession

Deze dramaserie met satirische kwinkslagen is al jaren een favoriet op elke prijsuitreiking waar die voor in aanmerking komt. Om het even te schetsen, de serie won al dertien Emmy’s, negen Golden Globes en nog een hele rist andere prijzen. In het voorjaar van 2023 verscheen het vierde en laatste seizoen van de serie, dat met minstens evenveel lof werd onthaald als de vorige seizoenen. ‘Succession’ ging eruit met een shakespeareaanse klepper en die leverde maar liefst 27 nominaties op. De HBO-serie, die bij ons te zien is op Streamz, komt onder andere in aanmerking voor beste dramaserie, beste mannelijke hoofdrol (Brian Cox, Kieran Culkin en Jeremy Strong maken bijna de helft van het deelnemersveld uit), beste vrouwelijke hoofdrol (Sarah Snook) en beste regie (drie afleveringen zijn genomineerd).

The Last of Us

Met in totaal 24 nominaties is het eerste seizoen van de videogame-adaptatie ‘The Last of Us’ de op één na grootste kanshebber. Op de Creative Arts Emmy’ wist de serie er al acht te verzilveren, dus de post-apocalyptische reeks is zeker een favoriet van de jury. Geen verrassing, want ‘The Last of Us’ wordt wereldwijd gelauwerd en uitgeroepen tot een van de beste series van het jaar 2023, en dat is bijzonder voor een computerspeladaptatie. De serie (die bij ons te zien is op Streamz) maakt kans op prijzen in de categorieën beste dramaserie, beste mannelijke én vrouwelijke hoofdrol (Pedro Pascal en Bella Ramsey), beste regie en beste scenario (voor, hoe kan het ook anders, die schitterende derde aflevering).

The White Lotus

Wat moet er nog gezegd worden over ‘The White Lotus’ (ook te zien op Streamz), de serie die ons nu al twee seizoenen lang meeneemt naar een idyllische vakantiebestemming om er de draak te steken met de steenrijke toeristen en het excentrieke hotelpersoneel? Het tweede deel speelde zich af in Sicilië en schakelde op elk vlak een versnelling hoger. Het is dan ook genomineerd voor in totaal 23 Emmy’s, en dat terwijl de serie vorig jaar al tien keer wist te winnen (vijf Primetime Emmy Awards plus vijf Creative Arts Emmy’s). Dit jaar zijn er al vier Creative Arts Emmy’s binnen. Op de beeldjes voor beste dramareeks, beste mannelijke bijrol (F. Murray Abraham, Michael Imperiolo, Theo James en Will Sharpe domineren het deelnemersveld), beste vrouwelijke bijrol (Jennifer Coolidge, Meghann Fahy, Sabrina Impacciatore, Aubrey Plaza en Simona Tabasco zijn allemaal genomineerd) en beste regie (voor de seizoensfinale) maakt het nog kans.

Beef

Met dertien nominaties, waarvan negen in de belangrijkste categorieën, mogen we ook wat prijzen verwachten voor ‘Beef’ (Netflix). De serie, waarin een geval van verkeersagressie leidt tot een uit zijn voegen barstend conflict tussen Danny (Steven Yeun) en Amy (Ali Wong), realiseert een sterk kunstje door net niet tot oplossingen te komen, de spanning steeds meer op te drijven, en af te sluiten met verrassende diepgang. ‘Beef’ maakt onder meer kans in de categorieën beste gelimiteerde serie, beste mannelijke én vrouwelijke hoofdrol in een gelimiteerde serie (voor Yeun en Wong), beste regie en beste scenario.

The Bear

Ook ‘The Bear’ (Disney+) werd in totaal dertien keer genomineerd, maar dan voornamelijk in de technische categorieën, waar het al vier prijzen won. De serie, die als geen ander de stress in een professionele keuken weergeeft, maakt nog kans op zes Primetime Emmy Awards, waaronder beste komische serie, beste mannelijke hoofdrol (Jeremy Allen White), beste mannelijke en vrouwelijke bijrol (Ebon Moss-Bachrach en Ayo Edebiri) en beste regie.

Andere genomineerden

Enkele andere genomineerden die een vermelding verdienen, zijn Christina Applegate, die de enige nominatie voor de serie ‘Dead to Me’ (Netflix) op haar naam mocht schrijven. Ze is genomineerd in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol in een komische serie. Ze krijgt concurrentie van Rachel Brosnahan, de hoofdrolspeelster in ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ (Prime Video). Die serie is genomineerd in vier belangrijke categorieën, waaronder beste komische serie.

In de zomer van 2022 verscheen ook nog het laatste seizoen van de Netflix-serie ‘Better Call Saul’. Die kritisch gelauwerde serie werd in het verleden genomineerd voor 25 Primetime Emmy Awards, maar wist nog geen enkele keer te winnen. Misschien is het dit jaar, met vijf nominaties in vier categorieën, eindelijk wel prijs. En dan is er nog de komische reeks ‘Abbott Elementary’ (Disney+), met drie Golden Globes en twee Emmy Awards nu al een prijsbeest. De serie maakt dit jaar kans op vijf beeldjes voor het tweede seizoen.

De uitreiking van de Primetime Emmy Awards is in de nacht van 15 op 16 januari beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

Ontdek 'Succession', 'The Last of Us' en 'The White Lotus' nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Ontdek 'The Bear' en 'Abbott Elementary' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Ontdek 'Beef', 'Dead to Me' en 'Better Call Saul' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

'The Marvelous Mrs. Maisel' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top