De beste stand-upcomedy om te bulderlachen met nieuwjaar

Films | Veel televisiekijkers zetten het nieuwe jaar in met stand-upcomedy. Niets beter dan een eindejaarsconference of straffe komiek om het afgelopen jaar nog eens in kaart te brengen, of om goedlachs de kater te verwerken. Dit zijn onze comedytips voor nieuwjaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op tv

Mag ik even – Kamal Kharmach

Voor het vijfde jaar al fileert Kamal Kharmach het nieuws van het voorbije jaar, en daarmee de grote en kleine kantjes van de Vlaming. Met de zatte klap van Rousseau, de pipigate van Van Quickenborne en het scheve Engels van Francken heeft de politiek hem dit jaar in elk geval genoeg voer gegeven. De komiek/presentator/docent bedrijfseconomie is een eeuwige optimist die desalniettemin niet nalaat om al eens bijtend kritisch uit de hoek te komen. Het resulteert in een geheel eigen comedystijl die je enerzijds laat reflecteren en anderzijds doet bulderlachen, soms met jezelf.

Bekijk ‘Kamal Kharmach: Mag ik even?’ op 1 januari om 21u55 op VRT 1 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

 

Verslaafd! – Erik Van Looy

Geen jaaroverzicht op Play4, maar wel een carrière-overzicht. Erik Van Looy vertelt in zijn allereerste zaalshow ‘Verslaafd!’ over de eerste zestig jaar van zijn leven, als jonge filmliefhebber, als regisseur in Hollywood, en als quizmaster. Met wat zelfrelativering vertelt hij over zijn verslaving voor cinema en filmsterren. Hij speelde tussen januari 2022 en juni 2023 maar liefst honderd uitverkochte voorstellingen in heel Vlaanderen en start in 2024 ook met een tour doorheen Nederland. En op nieuwjaar is de show voor het eerst ook te bekijken op de buis. Verwacht je aan amusante anekdotes, sappige verhalen en nooit eerder geziene beelden.

Bekijk ‘Verslaafd!’ op 1 januari om 21u op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Op Streamz

Houdt het voor Bekeken – Xander De Rycke (Streamz)

Wie zijn jaaroverzicht liever op de streamingdiensten zoekt, verwijzen we graag naar Streamz. Daar vind je onder andere de vijf voorgaande versies van Xander De Ryckes ‘Houdt het voor Bekeken’. Daarin neemt de Meetjeslandse komiek telkens het afgelopen film- en televisiejaar onder de loep met bijtend sarcasme en een kritische, maar steeds hilarische blik. De laatste ‘Houdt het voor Bekeken’ dateert intussen al van 2020, maar de shows zijn zeker het herbekijken waard, want eind 2023 stond Xander met een nieuwe versie in de Lotto Arena. De twee voorziene shows waren al snel uitverkocht, dus moest er een derde datum bijgeboekt worden. En binnenkort komt ook die voorstelling gegarandeerd op Streamz.

Ontdek ‘Houdt het voor Bekeken’ nu op Streamz via Pickx!

 

III-ième – Jan Jaap van der Wal (Streamz)

De Nederlandse komiek / ingeweken Belg Jan Jaap van der Wal voelt zich even goed op zijn gemak op een podium als achter de desk van een show als ‘De Ideale Wereld’ of ‘Jan Jaap op Zondag’. ‘III-ième’ is het derde deel in zijn drieluik dat begon met ‘De Nieuwe Belg’ en ‘Schoon’, waarin de komiek vertelt over zijn ontdekking van Vlaanderen. In de eerste show werd hij verliefd op ons land, in het tweede heeft hij er een relatie mee en in het derde begint die relatie barsten te vertonen. Tijd om eens te praten, zo blijkt. Jan Jaap trekt begin volgend jaar de zalen rond met een nieuwe voorstelling rond de verkiezingen in ons land, dus er is geen beter moment om de stand-upcomedy van de Nederlander te leren kennen dan nu.

Ontdek ‘III-ième’ nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Op Netflix

Look at You – Taylor Tomlinson

Voor internationale topkomieken zit je dan weer goed op de streamingdienst Netflix. Een comedienne die al enkele jaren aan een stevige opmars bezig is en die binnenkort haar eigen latenightshow krijgt op de Amerikaanse televisie, is Taylor Tomlinson. Zij begon haar carrière in katholieke middens, maar toont zich intussen een pak minder vroom. Ze is kritisch voor de maatschappij, maar vooral voor zichzelf, en belichaamt de malaise van de moderne jonge vrouw. Favoriete onderwerpen zijn haar datingleven en haar mentale gezondheid. Ze wordt al even opgeworpen als de stem van de toekomst door invloedrijke figuren als Conan O’Brien en Stephen Colbert. Het is die laatste die ervoor zorgde dat Taylor binnenkort haar eigen show krijgt op de zender CBS: ‘After Midnight’.

Ontdek ‘Look at You’ en andere shows van Taylor Tomlinson nu op Netflix.

 

Where Was I – Trevor Noah

Een naam die al langer furore maakt, is Trevor Noah. Hij is een Zuid-Afrikaanse komiek die eerst in zijn geboorteland, dan in Groot-Brittannië en dan ook in de Verenigde Staten een ster werd. De meesten zullen hem kennen omdat hij van 2015 tot 2022 de talkshow ‘The Daily Show’ presenteerde op Comedy Central, een rol die hij overnam van Jon Stewart. Sinds zijn vertrek is er nog geen vaste gastheer aangeduid. Het is dan ook geen makkie om zo’n grote schoenen te vullen. Sinds zijn vertrek bij ‘The Daily Show’ focust Noah zich weer op stand-upcomedy en zijn nieuwste show heet ‘Where Was I’, een verwijzing naar het feit dat hij de draad weer oppikt met zijn livepubliek, maar ook naar het feit dat hij vooral verhalen vertelt over zijn recente reizen rond de wereld. Noah ontving in november trouwens nog de Erasmusprijs van de Nederlandse koninklijke familie omwille van zijn talent voor satire.

Ontdek ‘Where Was I’ en andere shows van Trevor Noah nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top