Bekijk de meeslepende dramafilm 'Wonder' op Pickx+

Films | Vanavond kan je op Pickx+ kijken naar de dramafilm 'Wonder' uit 2017. Hierin maken we kennis met van August, een tienjarig jongetje dat het syndroom van Treacher-Collins heeft. Hierdoor is zijn gezicht misvormd, kan hij moeilijk ademen en is hij het mikpunt van pesterijen. Een belangrijke rol in de film is weggelegd voor Julia Roberts. Pickx vertelt je meer over deze film en de actrice.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Wonder' is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijfster R.J. Palacio. Hoewel het boek een realistisch verhaal lijkt te vertellen, zijn alle personages fictief. Palacio baseerde haar werk immers op één korte, toevallige ontmoeting met een meisje van wie het gezicht een afwijking vertoonde. "Ik gaf mijn jongens het signaal om te vertrekken. Op die manier wou ik het meisje beschermen tegen de eventuele reacties die één van mijn zoontjes zou kunnen hebben. Dat was fout. Ik had natuurlijk naar het meisje moeten gaan en een gesprek beginnen. Dan konden mijn kinderen zien dat er niets was om bang voor te zijn", vertelde ze destijds in een interview. 

Palacio was zich bewust dat haar reactie op deze ontmoeting ongepast was en begon zich in te leven in de rol van het meisje. Zo ontstond langzamerhand een verhaal, waarin uiteindelijk een jongetje met de naam August Pullman de hoofdrol zou spelen. De schrijfster zorgde ervoor dat de lezer zich kon inleven in de leefwereld van August en hoe hij zich voelt over het gedrag van anderen. Later in het boek draaide Palacio de rollen om en werden ook de ervaringen van de ouders en vrienden van August uitvoerig belicht.

Overtuigend

Al in 2012 werden er plannen gemaakt om het boek te verfilmen, maar het duurde tot 2016 tot er enige schot in de zaak kwam. Een van de beste beslissingen die de producenten destijds hebben genomen, was het inschakelen van de Nederlands-Amerikaanse make-upartiest Arjen Tuiten om het gelaat van August vorm te geven. De gezichtsprothese liet acteur Jacob Tremblay niet alleen toe om zijn rol op een overtuigende wijze neer te zetten, maar leverde de Nederlander ook een Oscar op voor beste make-up en haartooi.

Een tweede, maar niet minder belangrijke keuze was het casten van Julia Roberts in de hoofdrol van Isabel Pullman. "Het acteerwerk van Roberts is bijzonder geloofwaardig", klonk het destijds in Variety. De Amerikaanse actrice heeft in de afgelopen jaren naam gemaakt als iemand die sterke personages kan neerzetten. We denken dan vooral aan haar met een Oscar bekroonde acteerprestatie in 'Erin Brockovich' uit 2000. Daarin vertolkt ze de rol van Erin, een alleenstaande moeder die werkt als assistente van een advocaat en een schandaal rond chemische lozingen door een energiebedrijf op het spoor komt. Ook in 'Ocean's Eleven' toont ze dat ze haar op haar tanden heeft met de rol van Tess Ocean. Zonder te veel van het verhaal te willen verklappen, kunnen we zeggen dat Roberts vooral op het einde van de film een grote rol krijgt toebedeeld. En last but not least denken we aan 'Secret in Their Eyes' uit 2017. Daarin vertolkt Roberts de rol van CIA-agente Jessica Cobb. Ook hier zet Roberts in de laatste scènes een memorabele acteerprestatie neer.

Recent werk

Sinds begin deze maand kan je Roberts aan het werk zien in de apocalyptische thriller 'Leave the World Behind'. Net zoals in 'Erin Brockovich' speelt ze de rol van een vrouw die geen blad voor de mond neemt. Wanneer Amanda Sandford even genoeg heeft van alle mensen om haar heen, boekt ze met haar gezin een korte trip naar een luxueus vakantiehuis in een natuurgebied. Wanneer ze daar aankomen, merken ze dat niet alleen de stroom en het internet maar ook alle telecommunicatiemiddelen zijn uitgevallen. Langzaamaan realiseren ze zich dat de wereld lijkt te vergaan, maar zij - en de kijker - worden in het ongewisse gelaten over de oorzaak ervan. 'Leave the World Behind' begint op een gezapig tempo maar al gauw zorgen de opeenvolgende gebeurtenissen in de film ervoor dat je blijft kijken.

Ontdek ‘Leave the World Behind’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Bekijk ‘Wonder’ op zondag 17 december om 20u40 op Pickx+.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top