Gaat Arthur Theate Romelu Lukaku vervoegen bij AS Roma?

Sport | In de Ligue 1 kent Stade Rennes een wisselvallig seizoen. Dat kan ook gezegd worden van Arthur Theate, maar de Rode Duivel heeft zich desondanks in de kijker gespeeld. Zo zou AS Roma de Belgische verdediger graag in de armen sluiten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Arthur Theate is dit seizoen een vaste waarde bij Stade Rennes. Hij belandde kort op de bank, maar de ex-speler van KV Oostende wist al snel zijn basisplaats te veroveren. Bij Rennes, dat teleurstellend twaalfde staat in de Ligue 1, speelt Theate als centrale verdediger in een driemansdefensie. Bij de Rode Duivels moet hij als linksachter opdraven in een verdediging met vier spelers.

Mourinho gaat voluit voor Theate

Theate kende net als zijn team ook wel de nodige ups en downs, maar de verdediger heeft wel de interesse weten te lokken van AS Roma. Volgens Italiaanse media wil José Mourinho er een linksvoetig verdediger bij. Theate is de nummer een op de lijst van José Mourinho, die wel van dat type spelers houdt.

De Rode Duivel is een verdediger die tot het gaatje gaat en daardoor heel erg past in de visie van ‘The Special One’. Hij houdt van echte winnaars, zoals Romelu Lukaku. Dat AS Roma Theate op zijn verlanglijstje heeft staan, is geen toeval. Hij liet eerder al een zeer goede indruk achter bij de Italiaanse eersteklasser Bologna. Hij heeft dus al een goede naam in de Serie A.

Is hij financieel haalbaar?

Alleen is de vraag of Stade Rennes in januari al wil praten over een transfer. Theate, die op de vorige speeldag met een blessure uitviel tegen Olympique Marseille en daardoor de komende match tegen AS Monaco zal missen, is wellicht een dure vogel. De Franse club haalde hem in de zomer van 2022 voor 20 miljoen euro weg bij Bologna. Zij zullen dat bedrag minstens willen recupereren. Meer zelfs, ze hopen wellicht winst te maken.

Theate ligt nog tot medio 2027 onder contract in Frankrijk. Theate kan op zijn 23ste dus een volgende overgang versieren. Zijn carrière blijft in een rotvaart voortgaan. In de zomer van 2020 trok hij gratis van de beloften van Standard naar KV Oostende. Via Bologna en Stade Rennes kan hij 3,5 jaar later al richting Italiaanse top doorstoten. Van een voetbalsprookje gesproken.

Het programma van speeldag 15 in de Ligue 1 op Eleven Sports:

Zaterdag 9 december

Zondag 10 december

Volg het beste van de Ligue 1 het hele seizoen op de tv-zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top