Deze titels op Prime Video moet je gezien hebben dit eindejaar

Series | In de laatste maand van het jaar verschijnen op Prime Video nog tal van films en series die je gezien moet hebben. Van kerstfilms tot satire en actie, kijkvoer genoeg om op een winterse avond gezellig in de zetel te ploffen. Dit zijn onze kijktips voor het eindejaar op Prime Video.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Candy Cane Lane

Eddie Murphy is niet zo vaak meer te zien in films, maar wanneer hij nog eens een hoofdrol speelt in een langspeler, is dat een evenement om naar uit te kijken. Dit eindejaar is hij te zien in de kerstfilm ‘Candy Cane Lane’. Hij is Chris Carver, een man die houdt van kerstversiering, maar nog nooit de prijs kreeg voor het mooist versierde huis in zijn straat. Wanneer hij zijn werk verliest en aangekondigd wordt dat het mooist versierde huis dit jaar een prijs krijgt van 100.000 dollar, zet hij alles op alles om te winnen.

Maar dan loopt het fout, want de kerstversiering die hij koopt in een mysterieus winkeltje blijkt niet te zijn wat hij dacht. Zonder het goed en wel te beseffen verkoopt hij zijn ziel, komt zijn versiering tot leven en dreigt hij de rest van zijn dagen als stuk decoratie te moeten doorbrengen. ‘Candy Cane Lane’, met ook nog rollen voor Tracee Ellis Ross (‘Black-ish’), Jillian Bell (‘Saturday Night Live’) en Nick Offerman (‘Parks and Recreation’), is een absurde mix van genres en de eerste van drie films die Murphy voor Prime Video zal produceren.

‘Candy Cane Lane’ is sinds 1 december beschikbaar via Prime Video.

Reacher – seizoen 2

We kenden Jack Reacher al goed dankzij de romans van Lee Child en de verfilmingen met Tom Cruise in de hoofdrol, maar nu zie je de beroemde ex-politieman van het Amerikaanse leger ook in de serie ‘Reacher’. Het eerste seizoen was gebaseerd op Lee Childs eerste roman, ‘Killing Floor’, het tweede op ‘Bad Luck and Trouble’. Daarin worden leden van Reachers vroegere eliteteam één voor één opgejaagd en afgemaakt. De detective en zijn vroegere partner Frances Neagley trekken op onderzoek uit.

De hoofdrol wordt gespeeld door acteur Alan Ritchson, die eerder al te zien was in de serie 'Titans'. De acteur heeft een imposante gestalte, waardoor hij veel meer lijkt op de Jack Reacher uit de boeken dan zijn collega Tom Cruise. De casting van die laatste werd fel bekritiseerd door fans van de boekenreeks, aangezien de lengte en fysieke kracht van Reacher een belangrijk deel uitmaken van zijn voorkomen en persoonlijkheid. Ritchson verpersoonlijkt dat aspect van de hoofdrol alvast een pak beter.

Het tweede seizoen van ‘Reacher’ is vanaf 15 december beschikbaar via Prime Video.

 

Saltburn

Actrice, regisseur, producent en schrijfster Emerald Fennell heeft al een opmerkelijke carrière achter de rug. Nadat ze in 2020 de film ‘Promising Young Woman’ uitbracht, die ze schreef, regisseerde en produceerde, werd ze overladen door lof en prijzen, waaronder de Oscar voor het beste originele scenario. Nu verschijnt haar nieuwe project, de bijtende, spannende en met glitter overladen satire ‘Saltburn’.

In de nieuwe film speelt Barry Keoghan de rol van Oliver Quick, een student aan de universiteit van Oxford die zich niet thuisvoelt tussen de rijkeluiskinderen op die school. Wanneer hij toch bevriend raakt met Felix (Jacob Elordi) en door de mooie jongen geobsedeerd raakt, nodigt die hem uit naar het riante landhuis van zijn familie: het kasteel Saltburn. Daar ontmoet hij Felix’ ouders (vertolkt door Rosamund Pike en Richard E. Grant) en de rest van zijn familie, stuk voor stuk excentrieke, wereldvreemde en decadente rijkelui. Oliver wordt steeds meer in hun wereld meegezogen, en beseft dat de familie zijn ingang kan zijn naar de elite.

‘Saltburn’ is vanaf 22 december beschikbaar via Prime Video.

 

Invincible – seizoen 2

Comicschrijver Robert Kirkman werd vooral beroemd met zijn reeks ‘The Walking Dead’, waarop de gelijknamige thrillerserie gebaseerd is. Hij schreef ook het verhaal van de stripreeks ‘Invincible’, die in 2021 met succes herwerkt werd tot een animatieserie. ‘Invincible’ volgt Mark Grayson. Hij is op het eerste gezicht een doodnormale tiener, behalve dan dat zijn vader de machtigste superheld ter wereld is: Omni-Man. Wanneer Mark kort na zijn zeventiende verjaardag ook superkrachten begint te ontwikkelen, worstelt hij met zijn nieuwe verplichtingen. En dan moet hij ook nog eens aan zijn veeleisende vader bewijzen dat hij een waardige opvolger kan zijn.

‘Invincible’ is een harde zwarte komedie die een genuanceerd perspectief biedt op wat het betekent om van de ene dag op de andere een superheld te moeten zijn. Met de stemmen van Stephen Yeun (‘The Walking Dead’, ‘Beef’) als Mark Grayson, J.K. Simmons (‘Whiplash’) als Omni-Man en Sandra Oh (‘Grey’s Anatomy’, ‘Killing Eve’) als moeder Debbie.

Het tweede seizoen van ‘Invincible’ is nu beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top