Kijktip: het mysterie van ‘Alter Ego’ (Streamz)

Series | Een donker mysterie met fantasy-elementen, zo omschrijft actrice Taeke Nicolaï haar nieuwe serie op Streamz: ‘Alter Ego’. Voor wie nog niet weet wat te kijken de komende koude avonden, geeft Pickx je de Vlaamse serie mee als kijktip.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Near fiction”, zo bestempelen de makers de serie ‘Alter Ego’. De krant De Standaard legt uit: “fictie met het ene been in de werkelijkheid en het andere in sciencefiction.” Daardoor valt de vergelijking tussen de nieuwe Vlaamse prestigereeks en internationale titels als ‘Dark’ en zelfs ‘The Handmaid’s Tale’.

In ‘Alter Ego’ volgen we Gilles (Ward Kerremans), die jaren geleden zijn jeugdliefde Romy verloor. Na een ontmoeting met een mysterieuze figuur gaat hij opnieuw op zoek naar antwoorden. Samen met zijn vader Lucas (Wouter Henderickx) legt hij de duistere wereld bloot van de Verlossers, klonen van de dood die tussen de gewone mensen wandelen. Wanneer zij iemand aanraken, is hun laatste uur geslagen. Met een van die Verlossers (Taeke Nicolaï) blijkt Gilles een bizarre band te hebben.

De serie kan alvast op een dijk van een cast rekenen. Ward Kerremans kennen we van ‘Billie vs. Benjamin’, Wouter Henderickx speelde mee in het tweede seizoen van ‘De Twaalf’ en Taeke Nicolaï maakte onlangs een opmerkelijke passage met ‘The Chapel’. Daarnaast zien we Karlijn Sileghem ('Professor T.’), Koen De Bouw ('Twee Zomers') en Zineb Fallouk ('Mocro Maffia') in de reeks.

Anonieme stad

Taeke Nicolaï, die in de serie eigenlijk drie afzonderlijke personages vertolkt, prijst ‘Alter Ego’ in een interview met De Morgen aan als “herkenbaar en tastbaar, terwijl je snel geneigd bent om fantasy en sciencefiction te associëren met een ver-van-ons-bedshow. Dat hoeft zo niet te zijn. (…) De dood is de jas waarin het verhaal zit, maar het gaat in se over menselijke emoties - over mensen die hun geliefden moeilijk kunnen loslaten. Kortom: over de liefde eigenlijk." Een verhaal met meerdere lagen dus, en een intrigerend mysterie dat zich gedurende acht afleveringen traag maar zeker ontspint.

De serie is geregisseerd door Mathieu Mortelmans en Frederike Migom. Die eerste kennen we als scenarist en regisseur van series als ‘Grond’, ‘De Bunker’ en ‘Gent-West’. Hij heeft dus ruimschoots ervaring met Vlaamse prestigereeksen. Frederike Migom heeft tal van korte films en documentaires op haar naam, maar is nog het meest bekend als schrijver en regisseur van de langspeelfilm ‘Binti’, een jeugdfilm over een vloggend meisje zonder papieren dat het recht opeist om te dromen.

In een interview met Bruzz legden Mortelmans en Migom uit dat Brussel een belangrijke rol speelt in hun serie. Nadat Mortelmans er onder andere ‘Grond’ draaide, keerde hij dus terug naar onze hoofdstad, maar dan zonder bomen, gras of andere liefdevolle stekjes in beeld te brengen. “We moesten een anonieme, donkere stad oproepen. Dus het postkaart-Brussel krijg je niet te zien”, aldus Mortelmans in Bruzz.

Voor een spannende, bingewatchwaardige reeks met een groot mysterie, puike acteerprestaties en een donker Brussel zit je dus goed met ‘Alter Ego’.

Ontdek 'Alter Ego' nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top