Ontdek ‘Vive la scène’: de podcast voor filmfans en bingewatchers op Pickx!

Films | Ben jij iemand die tijdens of na een film of serie alles opzoekt over het verhaal en de cast? Ben je benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe ging bij populaire Vlaamse reeksen? Zak gezellig weg in je (auto-of trein)zetel en luister naar onze gloednieuwe podcast ‘Vive la scène’ en kom alles te weten over je favoriete acteurs of regisseurs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Luister naar de nieuwste filmpodcast ‘Vive la scène’ op Pickx!
In deze podcast van Pickx nodigen Lisa De Lange en Rik Willems elke aflevering een bekende gast uit. De acteur of regisseur gunt ons een blik achter de schermen en kijkt terug op enkele onvergetelijke hoogtepunten van hun parcours. Je komt meer te weten over hun projecten, filmografie, inspiraties, dromen en hun favoriete kijktips.

Maak kennis met onze gasten!

Ini Massez, bekend van de indrukwekkend spannende reeks ‘Rough Diamonds’, is onze eerste officiële gast met een waanzinnig sterk palmares. In de VRT-reeks speelt ze Adina, het hart en de steunpilaar van een Joodse orthodoxe familie binnen de Antwerpse diamantenindustrie. Daarnaast maakte ze onder andere indruk in series als ‘Ella’, ‘Zie mij graag’, ‘Altijd Prijs’, ‘Loslopend Wild’ en ‘Knokke Off’.

Onze tweede gast is Günther Lesage, onder andere bekend van de populaire 'Wat Als' sketchen, is momenteel te zien in de spannende mystery-thrillerserie 'Alter Ego'. Samen met zijn Mechels theatercollectief LAZARUS zet hij theaterzalen doorheen Vlaanderen regelmatig in vuur en vlam. Naast het podium heb je hem wellicht al zien opduiken in populaire series als 'Nonkels', 'Chaussée d'amour', 'Eigen Kweek' en 'Aspe'. We praten over zijn connectie met Cillian Murphy, zijn favoriete kijktips zoals ‘Oppenheimer’, ‘Adaptation’ en ‘Breaking Bad’ en nog veel meer!

Anemone Valcke komt als derde spectaculaire gast over de vloer. Voor ze in 2013 afstudeerde aan KASK Gent, had ze al stevige rollen beet in kleppers als ‘Aanrijding in Moscou’, ‘Adem’ en ‘Aspe’. Al was dat nog maar een voorproefje op haar prachtig palmares, want sindsdien blaast de actrice ons (met een lach en een traan) omver in ‘Offline’, ‘Cool Abdoul’, ‘De Bende van Jan De Lichte’, ‘Vriendinnen’, ‘Storm Lara’ en ‘De twaalf: De Assepoestermoord’. Binnenkort is ze ook te zien in de misdaad- en horroserie ‘Styx’ op Streamz.

In de vierde aflevering hebben we de eer om Gene Bervoets te ontvangen. Zijn stem klinkt je wellicht bekend in de oren als de Vlaamse iconische Ezel uit ‘Shrek’, maar de echte die-hard fans prezen de acteur al de hemel in voor zijn prestatie in ‘Windkracht 10’. Als een “rebel sans gene” smeet hij zich volledig voor indrukwekkende projecten als ‘Beau Séjour’, ‘Arcadia’, ‘Inside’, ‘SM-Rechter’, ‘De Kraak’ en nog veel meer. Dit jaar werd hij gekroond als Master van Filmfestival Oostende, maakt hij een comeback met zijn punkband ‘Plastik Bags’ is binnenkort ook te zien in 'Assisen 2: de insulinemoord' op Play4 en Streamz.

Charlotte De Bruyne brengt dan weer extra sfeer en gezelligheid met zich mee in de vijfde aflevering! De actrice maakte indruk met haar vertolking in de aangrijpende film ‘Het smelt’, maar voor deze beklijvende boekverfilming was kijkend Vlaanderen al aan hun scherm gekluisterd tijdens haar prestaties in ‘De twaalf’, ‘Vriendinnen’, ‘Grond’, ‘Professor T’, ‘Achter de Wolken’ en ‘Little Black Spiders’. Binnenkort waagt ze zich aan nieuwe, spannende politiereeks ‘Juliet’ op VRT1!


Kom meer te weten over Ini Massez, Günther Lesage, Anemone Valcke, Gene Bervoets en Charlotte De Bruyne en bekijk of beluister de afleveringen van ‘Vive la scène’ op Spotify of YouTube. Ben je benieuwd naar onze volgende gasten? Volg ons zeker op Instagram via pickx_nl en Facebook via Pickx. Veel luisterplezier!TIP: ontdek ook zeker de kijktips van onze gasten zoals 'Aller/Retour?', Oppenheimer , 'Theater Camp', 'Triangle of Sadness' en 'Anatomie d'une chute' in de Proximus VOD-catalogus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top