Deze films mag je nog onder de kerstboom verwachten

Films | De laatste maand van het jaar is begonnen, en er staan dit weekend nog tal van straffe en langverwachte filmreleases op je te wachten. Deze films mag je in december verwachten in de cinema en op Netflix.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cinema

Wonka

Zodra aangekondigd werd dat Hollywood-lieveling Timothée Chalamet de titelrol zou spelen in een prequelfilm over de iconische Willy Wonka, werden fans over de hele wereld gek. De film vertelt het verhaal van hoe Willy Wonka, een jonge chocoladeverkoper met een hoop fantasie en een droom, uitgroeide tot de onbevattelijke eigenaar van de snoepfabriek in ‘Charlie and the Chocolate Factory’. De trailer belooft heel wat visueel spektakel met een muzikale ondertoon. Met naast Chalamet rollen voor Keegan-Michael Key, Matt Lucas, Sally Hawkins, Olivia Colman, Hugh Grant en Rowan Atkinson. ‘Wonka’ is vanaf 13 december te zien in de Belgische zalen.

 

Silent Night

De naam doet misschien wel vermoeden dat dit een horrorfilm in kerstthema is, maar als je weet dat deze film geregisseerd is door John Woo, dan weet je dat je eerder spectaculaire actie mag verwachten. Woo is het brein achter actieklassiekers als ‘Hard Boiled’ en ‘Face/Off’ en is een gereputeerde naam in het genre. In ‘Silent Night’ speelt Joel Kinnaman (‘House of Cards’, ‘Suicide Squad’) de rol van Brian Godluck, een man die op kerstavond de criminele onderwereld afschuimt om wraak te nemen nadat zijn zoontje werd gedood. Bijzonder aan deze actiefilm is dat er geen enkele dialoog in voorkomt, heel het verhaal wordt visueel verteld. ‘Silent Night’ komt vanaf 13 december in de Belgische zalen.

 

Aquaman and the Lost Kingdom

Vijf jaar na ‘Aquaman’ met Jason Momoa als de onderwatersuperheld komt ‘Aquaman and the Lost Kingdom’ in de zalen, de tweede film die helemaal rond het personage draait. In deze film moet Aquaman zijn geliefde Atlantis beschermen nadat Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) een oeroude kracht op de wereld loslaat. Dit wordt de laatste film in het zogenaamde DC Expanded Universe, dat vanaf 2025 in een geheel nieuw jasje zal zitten. ‘Aquaman and the Lost Kingdom' komt op 20 december naar de Belgische zalen.

Netflix

May December

De film ‘May December’ is de nieuwste van regisseur Todd Haynes, die we vooral kennen van de beklijvende dramafilm ‘Carol’. In Haynes’ nieuwe film speelt Natalie Portman de rol van Elizabeth, een populaire actrice die de taak krijgt om een echte persoon te vertolken, Gracie (Julianne Moore). Zij had ooit een relatie die als schandaal werd uitgesmeerd in de pers. Hoe dieper Elizabeth graaft om research te doen voor haar rol, hoe meer verborgen lagen ze ontdekt in de gebeurtenissen van toen. ‘May December’ is een film die surrealistisch drama vermengt met ironische humor en menselijkheid.

Ontdek ‘May December’ vanaf 1 december op Netflix.

 

Maestro

Bradley Cooper (‘Silver Linings Playbook’) kruipt in de huid van Leonard Bernstein, een Amerikaanse componist, dirigent, pianist en muziekpedagoog. De perfectionist Bernstein groeide uit tot een icoon van de klassieke muziek en wist talloze jonge muzikanten te inspireren en motiveren. De film zal vooral draaien rond de relatie van Leonard met Felicia Montaelegre Cohn Bernstein, een begenadigd actrice op Broadway en de echtgenote van Leonard.

Bradley Cooper speelt niet alleen de mannelijke hoofdrol in ‘Maestro’. Na het overdonderende succes van zijn regiedebuut ‘A Star is Born’ is dit de tweede film die hij regisseerde. In de rol van Felicia zien we dan weer Carey Mulligan, die al tweemaal genomineerd werd voor een Oscar (voor ‘An Education’ en ‘Promising Young Woman’). “De rol voelde aan als de rollen die ik al op het podium heb mogen spelen”, zei de actrice over ‘Maestro’. “Het verhaal was erg rijk en het personage erg breed, ze maakt zo’n grote verandering door. Ik ben vereerd dat Bradley me voor de rol vroeg.”

Ontdek ‘Maestro’ vanaf 20 december op Netflix.

 

Rebel Moon – Part 1: A Child of Fire

Zack Snyder, de regisseur achter blockbusters als ‘Man of Steel’ en ‘300’, komt op de proppen met een nieuw sciencefictionepos. ‘Rebel Moon’ neemt ons mee naar Veldt, een maan waar de bewoners boerderijen onderhouden en een rustig leventje leiden. Daar ontmoeten we Kora (een rol voor Sofia Boutella, bekend van ‘The Mummy’), die vroeger een strijder was voor het Imperium, een tirannieke supermacht die het hele universum in zijn greep wil hebben, maar nu een beter leven heeft gevonden. Wanneer een Dreadnought, een gigantisch ruimteschip en een machtig wapen, naar Veldt komt om de bevolking te onderdrukken, wordt ze uit haar anonieme leventje gesleurd. Samen met een bende verschoppelingen gaat ze de strijd aan met het Imperium.

Snyder heeft duidelijk grote ambities met ‘Rebel Moon’. De toevoeging van de ondertitel ‘Part One’ maakt duidelijk dat hij van plan is om er een saga van meerdere films van te maken. Naast Sofia Boutella zien we in de cast Michiel Huisman, Charlie Hunnam, Djimon Housou, Staz Nair, Noona Bae, Ray Fisher en de stem van Anthony Hopkins als de robot Jimmy.

Ontdek ‘Rebel Moon - Part One: A Child of Fire’ vanaf 22 december op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top