Dit waren de hoogtepunten van november

Muziek | De tijd vliegt, de maand november is alweer achter de rug. Het was een maand vol muzikale en filmische hoogtepunten, van de release van langverwachte blockbusters tot de bekendmaking van de genomineerden voor de MIA’s. Pickx somt de hoogtepunten van de maand november nog eens voor je op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Hunger Games

Deze maand verscheen ‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’ in de zalen, de langverwachte vijfde film in de succesvolle saga en een prequel voor de verhalen over Katniss Everdeen. De nieuwe film speelt zich af tijdens de jeugd van Coriolanus Snow, lang voor hij uitgroeit tot de verfoeilijke dictator die we uit de andere verhalen kennen. Hij is de mentor van Lucy Gray Baird, de tribute van district 12 tijdens de tiende hongerspelen, maar is erop uit om de glorie van zijn familienaam te herstellen.

De film is uiteraard gebaseerd op het boek ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ van Suzanne Collins, dat in 2020 verscheen, 10 jaar na het laatste boek in de saga rond Katniss. Het mag niet verbazen dat er heel wat hype was rond deze release, en met een mooie voorlopige opbrengst van 202 miljoen dollar (tegenover een productiebudget van zo’n 100 miljoen) wordt de hype voorlopig waargemaakt. Met rollen voor Tom Blyth, Rachel Zegler, Peter Dinklage, Jason Schwartzman en Viola Davis.

‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’ is nog steeds te zien in de cinemazalen.

The Crown

Fans van de prestigereeks ‘The Crown’ kregen in november zowel goed als slecht nieuws. De eerste helft van het zesde seizoen verscheen op Netflix, maar nadat ook de tweede helft van het seizoen in december verschijnt, is de serie uitverteld. Nog één keer kunnen we het half waargebeurde, half verzonnen verhaal over het Britse koningshuis tijdens de regeerperiode van Elizabeth II volgen.

Het seizoen verslaat de periode van de tweede helft van de jaren 90 tot het begin van de jaren 2000. Te beginnen met het tragische ongeval van Lady Di en Dodi Al-Fayed in Parijs in 1997, wat ons de diepe emoties binnen het Britse koningshuis zal tonen. In de loop van het seizoen komen ook de dood van prinses Margaret en het overlijden van de Queen Mother aan bod, naast de prille relatie tussen prins William en Kate Middleton en het huwelijk van prins Charles en Camilla Parker Bowles – de huidige koning en koningin van het Verenigd Koninkrijk. Verwacht je dus aan een inkijk in enkele sleutelmomenten voor de koninklijke familie, met de nodige dosis rouw, geluk en drama.

Ontdek het eerste deel van het zesde seizoen van ‘The Crown’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Doctor Who

Een van de meest iconische en langstlopende Britse televisieseries ooit is ‘Doctor Who’, dat afgelopen maand liefst zestig kaarsjes mocht uitblazen. Toegegeven, de serie kwam de afgelopen 60 jaar niet constant op de proppen met nieuwe afleveringen, maar dat maakt de status van deze scienceficionserie er niet kleiner op. In 1989 werd ‘Doctor Who’ eigenlijk afgevoerd, om in 2005 weer tot leven te worden geroepen. En sindsdien maakte een heel nieuwe generatie kennis met de Time Lord in zijn verschillende gedaantes, zijn schip in de vorm van een telefooncel en zijn assistenten.

En er is nog wat om naar uit te kijken, want het is al even bekend dat er een nieuwe Doctor klaarstaat om de teugels over te nemen. Ncuti Gatwa brak door dankzij zijn rol in de serie ‘Sex Education’ en zal de vijftiende Doctor spelen. Hij is de eerste zwarte acteur én de eerste queer acteur die de iconische hoofdrol zal vertolken (hij neemt het over van Jodie Whittaker, de eerste vrouwelijke Doctor). Zijn eerste aflevering zal op 25 december uitgezonden worden.

'Doctor Who' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Fargo

We hebben er drie jaar op moeten wachten, maar ‘Fargo’, de succesvolle anthologieserie van Noah Hawley, is terug met een vijfde seizoen, en dat is nu exclusief te zien op Pickx+! We mogen ons opnieuw verwachten aan een misdaadverhaal vol spanning en misverstanden, dreiging en geklungel, huurmoordenaars en karikaturen in een Amerikaanse midwesternsetting. De serie slaagde er altijd in om de zwartkomische toon van de gelijknamige film van Joel en Ethan Coen (waar de serie op gebaseerd is) te bewaren en scoorde daarom altijd goed bij het publiek. ‘Fargo’ was al goed voor tal van prijzen, waaronder zes Emmy Awards en drie Golden Globes.

Elk seizoen van ‘Fargo’ speelt zich af op een ander moment in de geschiedenis en volgt de levenswandel van criminele families, die botsen met gewone mensen. Het nieuwe seizoen speelt zich af in het recente verleden en neemt ons mee naar het Minnesota van 2019, waar we kennis maken met Dot (Juno Temple), een huisvrouw met een duister verleden, en Roy (Jon Hamm), de sheriff die op haar jaagt.

Het vijfde seizoen van ‘Fargo’ is beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+!

Vlaanderen Muziekland

De muzikale karavaan van ‘Vlaanderen Muziekland’ was terug deze winter voor een feestje vol artiesten van eigen bodem op het overdekte Theaterplein in Antwerpen. Katja Retsin en Sverre Denis waren opnieuw de gastvrouw en -heer van deze wintereditie. Op 29 november kon iedereen gratis de opnames meemaken. De hele avond lang brachten artiesten van eigen bodem (en Nederland) er hun nieuwe hits, naast een verrassende internationale topartiest. Dat alles werd natuurlijk gefilmd, om in drie afleveringen te worden uitgezonden op Pickx+.

Op de affiche stonden ‘Vlaanderen Muziekland’-alumni zoals Stan Van Samang, Sandra Kim, Gio Kemper, Maksim, Willy Sommers en Slongs. En dan waren ook nog Belgische (en enkele Nederlandse) artiesten als Snelle, Garry Hagger, Wim Soutaer, Francisco, Olivia, Gers Pardoel en Gene Thomas van de partij. Op het programma stond ook een internationale topartiest: Gavin James. Die Ierse singer-songwriter maakt sinds zijn debuut als soloartiest in 2012 furore. In 2015 scoorde hij een wereldwijde hit met het nummer ‘The Book of Love’. Recenter werden zijn nummers 'Glow' en 'Faces' nog duchtig gedraaid op de Vlaamse radiozenders.

De wintereditie van ‘Vlaanderen Muziekland’ is vanaf 14 december beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+!

MIA's

Voor de uitreiking van de MIA’s moeten we nog wachten tot 24 januari, maar de nominaties kennen we sinds afgelopen woensdag wel al. De grootste kanshebber is – hoe kan het ook anders – Pommelien Thijs, die in totaal negen nominaties op zak heeft. Ze is genomineerd in de publiekscategorieën Album (met ‘Per Ongeluk’), Nederlandstalig, Pop, Solo Artiest en Hit van het Jaar (met ‘Erop Of Eronder’). Bij de sectorprijzen is ze genomineerd in de categorieën Videoclip, Artwork, Auteur/Componist en Live Act.

De sympathieke zanger Metejoor zit haar op de hielen, want ook hij is genomineerd voor vijf publieksprijzen, en wel in dezelfde categorieën als Pommelien. Ook de West-Vlaamse rapper Brihang zal een feestje kunnen bouwen, want hij is genomineerd voor vier publieksprijzen en twee sectorprijzen. De volledige lijst met nominaties vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top