Advocaat Omar Souidi over leven en dood in 'De laatste 100 uur'

Series | In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van ‘De laatste 100 uur’ ontvangt Luk Alloo advocaat Omar Souidi. De specialist in straf- media- en sportrecht heeft zaken met veel aanzien gepleit, kan heel wat BV’s onder zijn cliënteel rekenen en is intussen zelf ook een BV geworden. Wekelijks stellen we de gast in ‘De laatste 100 uur’ nog even voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Omar Souidi werd in 1985 geboren in Merksem. Als jongeling moest hij naar eigen zeggen altijd opkomen voor zichzelf op de rand van Borgerhout en Deurne-Zuid. Terwijl veel van zijn vriendjes van toen het verkeerde pad op gingen, werd hij advocaat. Het mag geen grote verrassing zijn aangezien hij al als jonge snaak veel met de neus in de boeken zat, maar het is toch enigszins een verrassing. Hij had namelijk eerst andere ambities, vertrouwt hij Luk Alloo toe in ‘De laatste 100 uur’.

Omar wilde namelijk eigenlijk acteur worden. Hij groeide op met de televisie en keek op naar de acteurs, maar wist eigenlijk niet of hij zelf wel talent had voor die job. Toen hij later pleidooien zag in een assisenzaak en daar ook een soort theater in zag, besloot hij om advocaat te worden.

Rebel in een toga

Omdat hij naar eigen zeggen een goede student was, gingen de studies hem goed af en nadien begon hij een zaak met zijn oudere broer Mounir: Souidi & Souidi Advocaten. Binnen de kortste keren mocht Omar een assisenzaak pleiten, waardoor zijn profiel in de pers steeds groter werd. Gaandeweg mocht hij onder zijn cliënteel naast beroepscriminelen ook BV’s en topatleten rekenen. Steeds vaker werd hij ook gevraagd voor tv-optredens. Zo zagen we hem in 2018 in ‘De Slimste Mens ter Wereld’, waar hij nipt de finaleweek haalde, in BV-darts en ‘Recht Naar De Gevangenis’. In 2020 werden onder anderen hij en zijn broer gevolgd voor de docureeks ‘Justice for All’.

Maar dat betekent niet dat alles zomaar van een leien dakje loopt. Omar vertelt in ‘De laatste 100 uur’ ook over de donkerste momenten in zijn leven, zoals het verlies van zijn zoontje en het immense verdriet dat hij daar nog steeds door voelt. Niet voor niets titelde Omar zijn autobiografie ‘Pijn doet groeien’.

De “rebel in een toga”, zoals de advocaat zichzelf omschrijft op de kaft van dat boek, zal echter niet altijd die toga blijven dragen. Wanneer hij in de studio bij Luk Alloo vooruitblikt op zijn toekomst, geeft hij aan dat hij niet van plan is om na zijn 50ste nog te pleiten in de rechtbank. Misschien wordt hij wel alsnog acteur, of misschien slaagt hij er wel in om een andere grote droom te vertolken: een film schrijven en regisseren. Omar heeft een passie voor taal, waar hij gretig gebruik van maakt om vurige pleidooien te geven, maar die hij ook graag aanwendt om zelf verhalen te schrijven. Hij heeft in elk geval genoeg meegemaakt in zijn carrière om uit te putten.

'De laatste 100 uur’ is vanavond om 21u15 beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top