Nieuw seizoen ‘Saartje’ trapt af met Jacques Vermeire en Jeroen Verdick

Series | Een ouwe rot in het vak en een opkomende naam in het comedycircuit zijn de eerste gasten in het nieuwe seizoen van ‘Saartje’, het praatprogramma van Saartje Vandendriessche op Pickx+. Jacques Vermeire heeft naast een programma op VTM zijn achtste zaalshow klaar en Jeroen Verdick, bekend als de stem van ‘Love Island’, heeft zijn eerste zaalshow klaar en is een nieuw gezicht op Pickx+ met ‘The Big Verdick Show’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jacques Vermeire

Voor smoelentrekkerij is er al sinds de jaren 80 maar één adres in Vlaanderen: Jacques Vermeire. De komiek, acteur, zanger en recent ook Tiktokster, begon in de jaren 70 al op te treden met zijn cabaretgroep Kabiaar en als zanger in enkele bandjes. In 1987 brak hij door als komisch acteur met het legendarische ‘Meester, hij begint weer’, waarvoor hij enkele prijzen in zijn kast mocht zetten. De trein was vertrokken, want daarna volgden ‘Oei, Jacques’, ‘De 3 Wijzen’ en de eerste zaalshow, met aan zijn zijde niemand minder dan aangever Luc Verschueren.

In 1990 werd Jacques al helemaal onsterfelijk toen hij een blauwe overall en een rood petje aantrok om de misnoegde garagist DDT te vertolken in ‘F.C. De Kampioenen’. Zijn personage en het programma werden enorm populair, maar Jacques rustte nog niet op zijn lauweren. Hij bokste een tweede zaalshow ineen, speelde de hoofdrol in de film ‘Max’ en verscheen in talloze shows.

Na acht seizoenen ‘De Kampioenen’ verhuisde Jacques naar VTM waar hij ‘Verschoten & Zoon’ maakte en het gezicht werd van comedyshows, entertainmentprogramma’s, sketches en soaps. De zaalshows stonden even op een lager pitje, tot in 2012, toen hij terugkeerde met ‘5 voor 12’.

De laatste jaren stond er geen rem op Vermeire, die tijdens de coronaperiode een fenomeen werd op TikTok (samen met dochter Julie), in 2021 in de bloemetjes gezet werd voor zijn 70e verjaardag op elke zender en bleef verschijnen in talloze televisieprogramma’s en op de planken. Momenteel is hij naast die andere Vlaamse oerkomiek Urbanus te zien in ‘Jacques en Urbain op Wereldtournee’, waarin ze samen de wereld rondtrekken, en is hij begonnen aan een nieuwe tour langs de Vlaamse zalen met zijn ‘Zaalshow 2.0’, opnieuw met zijn vaste compagnon Luc Verschueren.

Jeroen Verdick

Jeroen Verdick wordt in ‘Saartje’ aangekondigd als een komiek van een iets jongere generatie. Hij is 33 en aan een steile opmars bezig in het Vlaamse comedylandschap. De Kempenaar stapte in 2016 op de planken en schopte het dat jaar al tot de halve finale van Humo’s Comedy Cup. Jeroen had de microbe duidelijk te pakken, hij bleef spelen en kreeg zo de job te pakken van voice-over van ‘Love Island’ op VTM. Daar is hij verantwoordelijk voor de gevatte en snedige opmerkingen.

Het bracht zijn carrière in een stroomversnelling, want Jeroen vertrok op tournee met Michael Van Peel, was te zien in de #Eindejaarsconference van Bert Gabriëls en was drie jaar lang de vaste opwarmer van Jens Dendoncker. Die laatste gaf hem ook een plekje in zijn programma ‘Hoe zal ik het zeggen’ als sidekick. Sindsdien was hij te zien in panelshows en spelprogramma’s als ‘Is er een dokter in de zaal’, ‘Het Jachtseizoen’, ‘Code van Coppens’ en ‘Don’t Scream’. Op de radio werd hij in die tijd een vaste gast op Qmusic in ‘Vincent Live’.

Maar zoals Jeroen ook vertelt in ‘Saartje’ is het voor een komiek natuurlijk altijd het leukst om met eigen materiaal op de planken te kunnen staan. Verdick schreef lang aan zijn eerste zaalshow ‘Alleen’, waarmee hij momenteel de Vlaamse zalen afschuimt. Daarin fileert hij zijn eigen leven als pluspapa en “niet de meest mannelijke man” (zegt hij zelf) en probeert hij de wereld te begrijpen.

Daarnaast behoort Jeroen Verdick tegenwoordig tot de Pickx-familie (hij is dus een collega geworden van Saartje), want hij heeft zijn eigen programma bij Pickx+ beet: ‘The Big Verdick Show’. Daarin neemt hij ons mee langs het leukste dat het internet te bieden heeft, voorzien van zijn karakteristieke, humoristische commentaar.

'Saartje’ is vanavond om 21u55 beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top