'Robyn Hood' is een verrassende, hedendaagse versie van het bekende Robin Hood-verhaal

Series | Op STAR Channel, het vroegere Fox, kan je vanaf dinsdag 28 november kijken naar de nieuwe televisieserie 'Robyn Hood'. Deze reeks is een moderne versie van het bekende Robin Hood-verhaal dat talloze keren is verteld in boeken, tv-reeksen en films. Pickx zocht en vond enkele gelijkenissen met de Engelse legende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In deze nieuwe dramareeks woont Robyn Loxley (een rol van Jessye Romeo) in een appartement met haar moeder en kleine zus in Sherwood Towers. Dit appartementcomplex ligt in New Nottingham, in een arbeiderswijk die langzaamaan ten prooi valt aan projectontwikkelaars. Robyn en haar vrienden zien met lede ogen aan hoe de steenrijke projectontwikkelaar John Prince zijn zinnen heeft gezet op het appartementsgebouw waar ze woont.

Robyn en haar moeder Tressie komen vervolgens in opstand, maar ondervinden al snel dat protesteren niet getolereerd wordt door de politie en de stad waar ze wonen. Prince heeft immers carte blanche gekregen om zijn plannen uit te voeren en drijft zo de huurprijzen tot waanzinnige hoogtes. Wanneer Prince de politie opdraagt om Tressie te arresteren, leidt dit tot een schietpartij. Hierna besluiten de inwoners van New Nottingham 'The Hood' op te richten.

Hoewel een aantal thema's en het tijdperk waarin ze opgroeien radicaal verschillen van de originele Robin Hood-legende, zijn er wel een paar opvallende gelijkenissen te vinden.

Gerechtigheid

In beide verhalen wordt de protagonist door de heersende machten verklaard een bandiet te zijn. De hoofdrolspeler omarmt deze status en steelt van de rijken om de armen te helpen. Zowel Robyn als Robin Hood strijden tegen autoritaire leiders en hopen op gerechtigheid. Ze gebruikt hierbij de enige tactiek die de rijke elite angst inboezemt: hun fortuin roven.

Omgeving

Hoewel de appartementsblokken van New Nottingham op het eerste gezicht anders doen vermoeden, zijn er parallellen te vinden in de omgeving waarin Robyn Hood en Robin Hood leven. Beide protagonisten leven in een plaats waar ze zich gemakkelijk kunnen verschuilen: voor Robyn is dat haar stadwijk, terwijl Robin het bos op zijn duimpje kent. Voorts worden de plaatsnamen uit de Engelse legende gerecycleerd in de nieuwe televisiereeks, met plaatsnamen als Sherwood Towers en New Nottingham.

Vrijbuiters

In de originele ballades van Robin Hood en daaropvolgende bewerkingen krijgt Robin Hood steun van een groep vrijbuiters, de Vrolijke Volgelingen ("Merry men" in het Engels) genaamd. We maken in het originele verhaal kennis met Kleine Jan, broeder Tuck en Lady Marian, om maar een paar van de bekendste namen te noemen. In 'Robyn Hood' kan Robyn rekenen op een schare vertrouwelingen die haar helpen om de plannen van projectontwikkelaar John Prince (een omkering van antagonist "Prince John" in het originele verhaal) te verschalken.

Bekijk 'Robyn Hood' vanaf 28 november op STAR Channel of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top