Deze bijrollen in de 'Twilight-saga' verdienen meer aandacht

Films | Vijftien jaar geleden maakte de wereld kennis met Cullen, Volturi, Swan en Black op het grote scherm in de 'Twilight'-saga. De filmreeks over de strijd tussen mensen, weerwolven en vampiers werd weergaloos populair. Er was bij de release vooral veel aandacht voor de driehoeksverhouding tussen Bella, Jacob en Edward, maar ook bepaalde bijrollen verdienen wat extra aandacht. Pickx heeft er een aantal voor je geselecteerd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Charlie Swan

Voor veel fans van de Stephenie Meyer-saga was Bella's vader een van hun favoriete personages in de films en boeken. Te midden van de chaos tussen vampieren en weerwolven zorgde Charlie Swan (een rol van Billy Burke) voor een flinke dosis nuchterheid in deze bovennatuurlijke sferen. Vader en dochter hebben één ding gemeen: ze hebben moeite met het uiten van hun gevoelens. Sommige scènes tussen Bella en Charlie worden zelfs ongemakkelijk vanwege hun aarzeling om emoties te tonen, maar dat brengt ook een vleugje humor in de 'Twilight'-franchise. De zeldzame scènes waarin we Charlie zien, zijn vaak lichtvoetig en zelfs grappig omdat het personage vaak moppert en zich sarcastisch uitlaat tegenover zijn toekomstige schoonzoon.



Leah Clearwater

Als een personage het verdient om meer aandacht te krijgen in de franchise, dan is het wel Leah Clearwater. Behalve dat ze de enige vrouwelijke weerwolf in de Quileute-stam is, maken haar geschiedenis en loyaliteit aan haar roedel en haar volk haar ongelooflijk interessant. In films zien we haar vaak als een humeurig en sarcastisch personage, en dat helpt natuurlijk niet om de sympathie van het publiek te winnen. Het is dankzij de boeken van Stephenie Meyer dat we meer te weten komen over haar persoonlijkheid en vooral de reden voor haar woede.

Nadat ze het uitmaakt met Sam, de leider van de weerwolfroedel, wordt Leah gedwongen het liefdesverhaal van haar ex met Emily opnieuw te beleven. Ze beschikt over telepathische vermogens, waarmee ze (tot haar spijt) ook de gedachten van haar ex-partner hoort. Ondanks haar hartzeer is Leah gepassioneerd en zeer loyaal. Ze zou alles doen om haar broer en haar roedel te steunen.



Jane

Vanaf haar eerste optredens op het scherm werd Jane een van de meest gehate personages in de 'Twilight'-saga. In de franchise staat ze te boek als een van de wreedste wezens. Ze vormt een zeer geduchte vijand voor Bella en Edward en ze beleeft er veel plezier aan om anderen te zien lijden. 

Jane is een hooggeplaatst lid van de Volturi-clan. Ze is de tweelingzus van Alec en samen vertegenwoordigen zij de krachtigste leden van de clan. Jane heeft de macht om de geest van anderen te manipuleren door hen de illusie van pijn te geven, zonder fysiek contact.



Victoria

In tegenstelling tot Jane, die bedachtzaam en manipulatief is, speelt Victoria haar vendetta tegen Bella en Edward op een veel venijnigere manier uit. In de eerste film zien we dat haar metgezel James wordt vermoord door de Cullens omdat hij van Bella zijn feestmaal wilde maken. Ze is daarvoor woedend en zint op wraak. De roodharige vampier heeft één grote troef: ze voelt het minste gevaar haarfijn aan en kan dan vliegensvlug vluchten en zich verstoppen. In de 'Twilight'-saga groeit ze uit tot de belangrijkste vijand van de wolvenroedel van de Cullens en Sam.



De ‘Twilight’-saga is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top