'The Spencer Sisters' (Play5): moeder en dochter bestrijden misdaad

Series | Play5 komt op de proppen met de nieuwe Canadese misdaadserie ‘The Specer Sisters’, waarin een moeder en dochter samen misdaden oplossen in hun kleine thuisstadje. Pickx geeft je mee wat je moet weten over ‘The Spencer Sisters’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Darby Spencer (Stacey Farber) keert terug naar haar ouderlijk huis nadat ze haar ontslag heeft ingediend bij de politie. Ze is het beu dat haar harde werk er niet beloond wordt. Bovendien betrapt ze haar vriendje op overspel. Haar moeder Victoria Spencer (Lea Thompson) is een beroemde schrijfster van misdaadnovelles, maar droomt ervan om haar eigen privédetectivebedrijfje op te starten. De thuiskomst van haar dochter is de ideale gelegenheid om de handen met haar in elkaar te slaan. Eerst verloopt hun samenwerking moeizaam, maar ze blijken een ideaal team te vormen. Ze vormen het Spencer Sisters Detective Agency (zo genoemd omdat Victoria maar al te graag aanzien wordt als Darby’s zus in plaats van haar moeder) en beginnen zaken aan te nemen in hun fictieve thuisstadje Alder Bluffs.

Dat is hoe de Canadese misdaadserie ‘The Spencer Sisters’ start. In elke aflevering neemt het moeder-dochterduo een nieuwe zaak aan. De ene keer onderzoeken ze beschuldigingen van plagiaat, de andere keer een geval van zwartmakerij en nog een andere keer een mogelijke moord. De toon is luchthartig, met de verschillen tussen de twee vrouwen en enkele bizarre karakters als drijfveer voor het verhaal.

De cast

Stacey Farber maakte haar debuut op het kleine scherm in de tienerreeks ‘Degrassi: The Next Generation’, waar ze zeven seizoenen lang de rol van Eleanor ‘Ellie’ Nash speelde, een getroubleerde tiener worstelt met afwezige ouders en moeilijke relatieperikelen. Tussen 2014 en 2017 had ze de terugkerende rol van Sydney in het bovennatuurlijke ziekenhuisdrama ‘Saving Hope’. Daarnaast kreeg ze kleinere rollen te pakken in succesreeksen als ‘Grace and Frankie’ en ‘Schitt’s Creek’. Sinds 2021 speelt ze ook een vast personage in de Netflix-serie ‘Virgin River’.

Lea Thompson draait al lang mee in Hollywood. Ze debuteerde in de film ‘Jaws 3-D’ in 1983, en brak twee jaar later door met haar rol in de ‘Back to the Future’-trilogie. Daarin speelt ze Lorraine Baines McFly, de moeder van hoofdpersonage Marty, die terug reist in de tijd en zo zijn moeder als tienermeisje ontmoet. De jaren 80 en 90 waren haar hoogdagen, want dan had ze hoofdrollen in ‘Howard the Duck’, ‘Dennis the Menace’, ‘The Beverly Hillbillies’, ‘The Little Rascals’ en nog tal van andere nostalgische films. Recenter was ze te zien in series als ‘The Muppets’, ‘The Goldbergs’ en ‘Star Trek: Picard’. Tegenwoordig is ze echter vooral actief als regisseur van televisieseries. Zo regisseerde ze afleveringen van series als ‘The Goldbergs’, ‘Young Sheldon’, ‘Star Trek: Picard’ en ‘Resident Alien’. Haar terugkeer naar een hoofdrol op het kleine scherm kwam als een kleine verrassing.

Waarom kijken?

‘The Spencer Sisters’ is bedacht door televisiemaker Alan McCullough, die ervaring opdeed in het genre als producent en schrijver van (het eerder lichtvoetige) ‘Private Eyes’ en (het ernstigere) ‘Rookie Blue’. Hij weet dus erg goed hoe hij een politieserie moet opbouwen en waar de balans ligt tussen ernst en lichtheid. De chemie tussen de twee hoofdrolspeelsters is de grootste aantrekkingskracht van de reeks. Recensenten noemen de serie entertainend en vergelijken het verhaal met kwalitatieve comfort food.

Bekijk ‘The Spencer Sisters’ op vrijdag om 20u35 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top