Alles wat je moet weten over ‘Damsel’, de nieuwe fantsyfilm met Millie Bobby Brown

Films |

‘Damsel’ komt in 2024 uit op Netflix. Het verhaal, de cast...: Pickx vertelt je alles wat we al weten over deze fantasyfilm met Millie Bobby Brown en Robin Wright in de hoofdrollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als je een fan bent van fantasy en sprookjes, dan is ‘Damsel’ echt iets voor jou. Deze Amerikaanse speelfilm, geregisseerd door Juan Carlos Fresnadillo naar een scenario van Dan Mazeau, zou oorspronkelijk afgelopen oktober op Netflix verschijnen. Door de staking in Hollywood is de release echter uitgesteld en nu gepland voor 2024.

In ‘Damsel’ volgen we een jonge prinses genaamd Elodie (Millie Bobby Brown). Ze stemt ermee in om te trouwen met de knappe prins Henry (Nick Robinson) uit het rivaliserende koninkrijk. Dan ontdekt ze dat het allemaal een valstrik is. Henry’s familie heeft haar weggelokt met als enige doel haar te offeren aan een hongerige draak. Met alleen haar verstand en wil om te overleven zal ze voor zichzelf moeten zorgen om aan het dodelijke ritueel te ontsnappen.

Ver van het traditionele sprookje

In ‘Damsel’ daagt het personage van Elodie, briljant gespeeld door Millie Bobby Brown, het idee van het traditionele sprookje uit. Het geluk van de jonge prinses wordt op brute wijze weggevaagd wanneer haar ‘Prince Charming’ haar opoffert aan een draak. Dit staat ver af van de alom bekende verhalen die steevast beginnen met “Er was eens...”.

“Wat ik echt goed vond aan het script was dat het idee van een fantasieverhaal over een prinses en een draak omarmd wordt, maar dat dat idee tegelijk op zijn kop wordt gezet,” verklaarde regisseur Juan Carlos Fresnadillo. “Eigenlijk is het een heel mooi verhaal over een jonge vrouw die een sterke, onafhankelijke en autonome volwassene wordt. Elodie heeft geen steun. Het is een echte overlevingservaring,” legt hij uit.

“Een fantastisch verhaal, maar geworteld in de realiteit”

De regisseur vervolgt: “Als filmmaker is een van de dingen die ik altijd wil doen het publiek verrassen met een nieuwe versie van een verhaal. Vooral dit soort (traditionele) verhalen. We moeten deze verhalen moderniseren met nieuwe interpretaties, op meer moderne en echte manieren, om een band te krijgen met het publiek.”

Met andere woorden, zelfs als je in je dagelijkse leven geen draken tegenkomt, zul je de meeste obstakels waar Elodie mee te maken krijgt herkennen. “We hebben geprobeerd het verhaal zo echt mogelijk te maken,” voegt Fresnadillo toe. “Het is een fantastisch verhaal, maar geworteld in de realiteit.”

Een vijfsterrencast

‘Damsel’ biedt niet alleen een moderne kijk op sprookjes, maar heeft ook een sterrencast om u tegen te zeggen. In de hoofdrol speelt Millie Bobby Brown prinses Elodie. De 19-jarige Britse actrice is geen vreemde voor het grote publiek: of het nu gaat om haar beklemmende vertolking van Eleven in ‘Stranger Things’ of de moedige Enola Holmes in de gelijknamige Netflix-film, de actrice weet telkens opnieuw indruk te maken. Bovendien maakt Fresnadillo zich sterk dat de actrice in ‘Damsel’ een nieuwe kant van haar acteerwerk laat zien die je nog nooit eerder hebt gezien.

“We hadden veel geluk met Millie,” vertelt de regisseur. “Ze is een zeer charismatische en sprankelende persoonlijkheid. Ze heeft die kwaliteit die alleen sterren hebben, namelijk dat je je ogen niet van haar af kunt houden. In deze film heeft ze zo’n magisch vermogen om het publiek mee te nemen op dit donkere, intense en spannende avontuur. Zij is het hart van de film.”

Angela Bassett en Robin Wright

Naast Millie Bobby Brown zien we ook Angela Bassett, en Robin Wright – respectievelijk als Lady Bayford, de stiefmoeder van prinses Elodie, en koningin Isabelle, de nieuwe schoonmoeder van Elodie die betrokken is bij het bedrog.

Andere castleden zijn Ray Winstone als de vorst van het rivaliserende koninkrijk, Nick Robinson als prins Henry en Brooke Carter als prinses Elodie, het jongere zusje van prins Henry – niet te verwarren met het personage dat wordt gespeeld door Millie Bobby Brown.

Ontdek ‘Damsel’ binnenkort op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top