Ruimteschepen en componisten: het nieuwe kijkvoer op Netflix in december

Series | Netflix legt in december enkele spectaculaire titels onder de kerstboom, zoals een spin-off van ‘La Casa de Papel’, een boeiende biopic, een apocalyptische thriller en een gloednieuwe sciencefictionsaga. Pickx vertelt je meer over de nieuwe films en series die je in december mag verwachten op Netflix.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rebel Moon – Part One: A Child of Fire

Zack Snyder, de regisseur achter blockbusters als ‘Man of Steel’ en ‘300’, komt op de proppen met een nieuw sciencefictionepos. ‘Rebel Moon’ neemt ons mee naar Veldt, een maan waar de bewoners boerderijen onderhouden en een rustig leventje leiden. Daar ontmoeten we Kora (een rol voor Sofia Boutella, bekend van ‘The Mummy’), die vroeger een strijder was voor het Imperium, een tirannieke supermacht die het hele universum in zijn greep wil hebben, maar nu een beter leven heeft gevonden. Wanneer een Dreadnought, een gigantisch ruimteschip en een machtig wapen, naar Veldt komt om de bevolking te onderdrukken, wordt ze uit haar anonieme leventje gesleurd. Samen met een bende verschoppelingen gaat ze de strijd aan met het Imperium.

Snyder heeft duidelijk grote ambities met ‘Rebel Moon’. De toevoeging van de ondertitel ‘Part One’ maakt duidelijk dat hij van plan is om er een saga van meerdere films van te maken. Naast Sofia Boutella zien we in de cast Michiel Huisman, Charlie Hunnam, Djimon Housou, Staz Nair, Noona Bae, Ray Fisher en de stem van Anthony Hopkins als de robot Jimmy.

Ontdek ‘Rebel Moon - Part One: A Child of Fire’ vanaf 22 december op Netflix.

Berlin – seizoen 1

‘La Casa de Papel’, internationaal verschenen als ‘Money Heist’, mag dan afgelopen zijn, bedenker Álex Pina is nog niet uitverteld. Hij sloeg de handen opnieuw in elkaar met Esther Martínez Lobato (met wie hij ‘Sky Rojo’ maakte) voor een sin-off: ‘Berlin’. Daarin volgen we het personage Berlin lang voor hij zijn terminale diagnose krijgt. Hij beleeft zijn gloriejaren, is smoorverliefd en voert in heel Europa zijn slimme diefstallen uit. Hij heeft zijn zinnen gezet op een grote buit: 44 miljoen dollar aan juwelen.

‘Berlin’ wordt, volgens Pina, een serie vol spanning, romantiek, reizen en humor. “De humor is het meest verrassende. We gaan de kijker echt doen lachen", zegt de Spaanse televisiemaker. Pedro Alonso keert terug in de rol van Berlin (a.k.a. Andrés de Fonollosa). Of we nog andere oude bekenden uit ‘La Casa de Papel’ terug zien, weten we nog niet, maar Michelle Jenner, Tristán Ulloa, Begoña Vargas, Julio Peña en Joel Sánchez maken alvast wel deel uit van de cast.

Ontdek het eerste seizoen van 'Berlin' vanaf 29 december op Netflix.

Maestro

Bradley Cooper (‘Silver Linings Playbook’) kruipt in de huid van Leonard Bernstein, een Amerikaanse componist, dirigent, pianist en muziekpedagoog. De perfectionist Bernstein groeide uit tot een icoon van de klassieke muziek en wist talloze jonge muzikanten te inspireren en motiveren. De film zal vooral draaien rond de relatie van Leonard met Felicia Montaelegre Cohn Bernstein, een begenadigd actrice op Broadway en de echtgenote van Leonard.

Bradley Cooper speelt niet alleen de mannelijke hoofdrol in ‘Maestro’. Na het overdonderende succes van zijn regiedebuut ‘A Star is Born’ is dit de tweede film die hij regisseerde. In de rol van Felicia zien we dan weer Carey Mulligan, die al tweemaal genomineerd werd voor een Oscar (voor ‘An Education’ en ‘Promising Young Woman’). “De rol voelde aan als de rollen die ik al op het podium heb mogen spelen”, zei de actrice over ‘Maestro’. “Het verhaal was erg rijk en het personage erg breed, ze maakt zo’n grote verandering door. Ik ben vereerd dat Bradley me voor de rol vroeg.”

Ontdek ‘Maestro’ vanaf 20 december op Netflix.

Leave the World Behind

Julia Roberts, Mahershala Ali en Ethan Hawke. Wat een topcast heeft ‘Leave the World Behind’. Dit is de verfilming van het gelijknamige boek van auteur Rumaan Alam, een bestseller uit 2020 die genomineerd werd voor de National Book Award over een apocalyptische blackout en de manier waarop twee gezinnen ermee om proberen te gaan. De regie is in handen van Sam Esmail (‘Mr. Robot’, ‘Homecoming’) en naast Alam deden onder anderen Barack en Michelle Obama dienst als producenten.

Amanda (Roberts), Clay (Hawke) en hun twee kinderen zoeken wat tijd weg van de dagelijkse ratrace en besluiten een weekendje door te brengen in een luxewoning in de natuur. Maar hun gezellige uitje wordt verstoord wanneer G.H. Scott (Ali), de eigenaar van het vakantiehuis, met zijn dochter voor de deur staat. Ze zoeken een schuilplaats, want in de stad is de elektriciteit uitgevallen, en volgens hem is er meer aan de hand. De koppige Amanda wil hem eerst niet binnenlaten, maar ook zij moet toegeven dat er echt wel iets vreemds aan de hand is. ‘Leave the World Behind’ is een thriller over overlevingszin, vertrouwen en wantrouwen.

Ontdek ‘Leave the World Behind’ vanaf 8 december op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top