Deze films en series zullen de 'geeks' onder jullie plezieren

Series | Fans van fantasy, sciencefiction en superhelden werden in het verleden al te snel in een hokje geduwd als ‘nerds’. Deze genres hebben echter al een hele tijd een heel ander imago gekregen. Voor de liefhebbers daarvan heeft Netflix keuze te over!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ready Player One

Met 'Ready Player One' bracht Steven Spielberg een film als eerbetoon aan videogames en popcultuur. Spielberg, misschien wel de populairste ‘nerd’ ter wereld, zorgt voor een meesterwerkje. In 2045 staat de wereld er behoorlijk slecht voor. Om het hoofd leeg te maken, bevindt een groot deel van de planeet zich in de Oase, een virtueel universum waar je kunt zijn wie je maar wil zijn en waar je je dromen waar kan maken.

De overleden schepper zou daar een Easter Egg hebben verborgen, een schat bedoeld voor de beste speler die, als hij het vindt, de grote baas wordt van de Oase. Een groep jonge enthousiastelingen zal er alles aan doen om het te vinden en zo het doelwit worden van de grootste virtuele schatzoekers.

Ontdek 'Ready Player One' op Netflix.


The Umbrella Academy

In 'The Umbrella Academy' is er geen tekort aan superkrachten. We volgen de avonturen van de adoptiekinderen van Dr. Hargreaves. Dat zijn 7 kinderen geboren met superkrachten zoals het vermogen om met de doden te praten of zelfs doorheen de tijd reizen.

Het is precies deze macht die de kinderen van Hargreaves doet beseffen dat het einde van de wereld nabij is, en dat een van hen wel eens ‘de bron’ zou kunnen zijn. Maar speciale agenten die zich bezighouden met het beschermen van de tijdlijn zijn niet van plan hen te laten voorkomen dat er dingen gebeuren. In afwachting van seizoen 4, dat begin volgend jaar moet verschijnen, laten we voor jullie alvast de teaser achter.

De eerste drie seizoenen van 'Umbrella Academy' zijn te bekijken op Netflix.


One Piece

In 'One Piece' volgen we de avonturen van Monkey D. Luffy, een jongen wiens lichaam zich kan uitrekken als rubber nadat hij per ongeluk ‘een duivelsvrucht’ heeft gegeten. Met zijn piratenbemanning, de Straw Hat Pirates, verkent Luffy de Grand Line. Daar gaan ze op zoek naar de overleden piratenkoning Gol D. Roger en de ultieme schat die bekend staat als “One Piece", om zo de volgende piratenkoning te worden. ‘One Piece’ wordt geproduceerd in samenwerking met Tomorrow Studios en Eiichiro Oda, maker van de 'One Piece'-manga, die tevens uitvoerend producent is.

'One Piece' is te ontdekken op Netflix.


Super Mario Bros. Movie

In dit avontuur zijn Mario en Luigi loodgieters in Brooklyn, maar een echt succes is dat niet. De broers worden meegezogen in een magische wereld. Net als in het videospel is Mario snel alleen en krijgt hij de missie om prinses Peach, de Toads, zijn broer Luigi, ... kortom een beetje iedereen te redden uit de klauwen van de angstaanjagende Bowser! De verhaallijn is uiteraard niet het sterke punt van de film. Maar de kijker gaat op reis door de vele omgevingen die de Nintendo-franchise dierbaar zijn.

Het is hier dat de film hoge toppen scheert: de geest van videogames wordt volledig herontdekt. Er zijn talloze hindernissen, plotselinge hoogteverschillen, onzichtbare bruggen en zoveel knipogen die fans van de franchise zullen bekoren. Visueel is de film een technisch hoogstandje en de kleurrijke visuele stijl van de videogames wordt volledig gerespecteerd.


Venom : Let There Be Carnage

Onderzoeksjournalist Eddie Brock (Tom Hardy) krijgt superkrachten door een buitenaardse parasiet. In dit nieuwe deel van zijn avonturen probeert hij de uit de gevangenis ontsnapte seriemoordenaar Cletus Kasady (Woody Harrelson) tegen te houden. Ook hij heeft superkrachten doordat zijn lichaam gastheer is geworden voor Carnage, een angstaanjagende symbiont.

Andy Serkis nam de taak op zich om dit verhaal te regisseren. Dit is de derde film van de man die we beter kennen vanwege zijn acteerkwaliteiten, met name als Gollum in de 'Lord of the Rings'-trilogie en Captain Haddock in 'The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn'.

Ontdek 'The Super Mario Bros. Movie' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top