Wie is nieuw in het zesde en laatste seizoen van ‘The Crown’?

Series | Het eerste deel van het zesde en laatste seizoen van de topserie ‘The Crown’ is vanaf 16 november te ontdekken op Netflix. Pickx neemt je alvast mee naar Buckingham Palace om een blik te werpen op de nieuwe gezichten in de cast, die enkele erg populaire leden van de koninklijke familie zullen vertolken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Goed en slecht nieuws voor wie gek is op drama in het Britse koningshuis, want er zijn nieuwe afleveringen van ‘The Crown’ in aantocht, maar het zullen wel de allerlaatste afleveringen zijn van de prestigereeks op Netflix. Het zesde seizoen verschijnt in twee delen. De eerste vier afleveringen zijn vanaf donderdag 16 november beschikbaar, de laatste zes episodes zullen vanaf 14 december te ontdekken zijn. Het seizoen zal de periode van de tweede helft van de jaren 90 tot het begin van de jaren 2000 verslaan. Te beginnen met het tragische ongeval van Lady Di en Dodi Al-Fayed in Parijs in 1997, wat ons tot de diepe emoties binnen het Britse koningshuis zal brengen.

In de loop van het seizoen komen ook de dood van prinses Margaret en het overlijden van de Queen Mother aan bod, naast de prille relatie tussen prins William en Kate Middleton en het huwelijk van prins Charles en Camille Parker Bowles – de huidige koning en koningin van het Verenigd Koninkrijk. Verwacht je dus aan een inkijk in enkele sleutelmomenten voor de koninklijke familie, met de nodige dosis rouw, geluk en drama.

De vraag is steeds wie de leden van het koningshuis zal vertolken. De makers van ‘The Crown’ slaagden er steeds in om tijdig van castleden te veranderen om de loop der tijd en de evolutie van de personages weer te geven. In het zesde en laatste seizoen zijn ook enkele nieuwe gezichten te zien. Een overzicht.

Opvallende gelijkenissen

Zo maken we kennis met Ed McVey, een tot nu toe vrij onbekende acteur die de jonge prins William zal vertolken tijdens zijn studiejaren aan St Andrews University. Het is daar dat hij de dood van zijn moeder moet verwerken, maar ook waar hij Kate Middleton leert kennen. Zij wordt vertolkt door Meg Bellamy, die net als McVey haar eerste grote rol te pakken heeft.

Maar in de eerste helft van het nieuwe seizoen zijn prins William en zijn broer Harry nog jonge snaken, dus waren er ook jongere acteurs nodig. Rufus Kampa en Fflyn Edwards zullen respectievelijk de jonge versies van William en Harry spelen. Uitvoerend producent Suzanne Mackie prees in interviews het vermogen van Kampa om de rol kwetsbaar, maar met een jeugdige sprankeling te spelen. “William is knap en charismatisch, dus we hadden iemand nodig met die uitstraling”, zegt ze.

Ook Elizabeth Debicki, die in het vorige seizoen al de rol van prinses Diana speelde en in de zesde jaargang even terugkeert, vond het erg fijn om met Kampa en Edwards te werken. “Ze zijn intelligent, grappig en erg aardig. Ik wilde wanhopig dat ze me aardig zouden vinden. Dat komt ook over op het scherm, denk ik.”

De cast wordt dus aangevuld met enkele nog vrij onbekende namen, maar alleen al omwille van het treffende gelijkenis met hun personages, zal het publiek geen moeite hebben om in te zien waarom ze voor hun rollen gekozen zijn.

De terugkerenden

Naast die nieuwe gezichten keren uiteraard ook acteurs uit de vorige seizoenen terug voor het laatste seizoen. Denk aan Imelda Staunton als koningin Elizabeth II, Jonathan Pryce als prins Philip, Lesley Manville als prinses Margaret, Dominic West als prins Charles, Olivia Williams als Camilla Parker Bowles, Claudia Harrison als prinses Anne, Khalid Abdalla als Dodi Al-Fayed, Salim Daw als Mohamed Al-Fayed en Bertie Carvel als premier Tony Blair.

Ontdek het eerste deel van het zesde seizoen van ‘The Crown’ vanaf 16 november op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top