‘The Fall of the House of Usher’: hoe de Ushers komen te gaan

Series | De serie ‘The Fall of the House of Usher’ is de nieuwe sensatie op Netflix. Daarin volgen we een gedoemde familie, waar de leden een voor een overlijden. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eerst en vooral: spoiler alert! Als je de serie nog niet gezien hebt, lees dan niet verder, want hier geven we heel wat weg over het verloop van de reeks. ‘The Fall of the House of Usher’ is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Edgar Allen Poe en brengt tegelijk hulde aan andere artiesten in het horrorgenre. Het verhaal gaat over de mysterieuze verdwijning van de Usher-dynastie, die een farmabedrijf runt, waar de leden een voor een overlijden. In de miniserie biecht Roderick Usher zijn levensverhaal op, en via flashbacks zien we verschillende periodes in het verleden.

Twijfelachtige keuze

Het verhaal begint met de tweeling Roderick en Madeline Usher. Zij ontmoeten de mysterieuze vrouw Verna, die hen een leven vol rijkdom en macht aanbiedt in ruil voor een egoïstisch offer. Net voor zij een natuurlijke dood zullen sterven, zal namelijk hun hele stamboom met hen mee overlijden. De gevolgen van hun beslissing halen hen in en de familie wordt vernietigd door hoogmoed, eer, roekeloosheid en decadentie.

Eerst komt hun moeder, Eliza, te overlijden. Of toch, dat denken ze, want nadat ze de vrouw begraven, klimt ze weer uit haar graf om wraak te nemen op William Longfellow, haar baas en de biologische vader van Roderick en Madeline, voor ze uiteindelijk toch bezwijkt. Geen slechte start voor een horrorserie.

In de tweede aflevering geeft de jongste buitenechtelijke zoon Perry (in het heden) een feestje waarmee hij hoopt de gratie van de familie te verdienen. Maar daarmee haalt hij de toorn van Verna over zich heen. Verna laat zuur chemisch afval uit de sprinklers neerdalen, met dood en verderf op het decadente feest tot gevolg. Ook Perry geeft hier de geest en wordt zo de eerste Usher die sterft door het toedoen van Verna.

Ernstige gevolgen

Het volgende slachtoffer is Camille l’Espanaye, nog een van Rodericks buitenechtelijke kinderen en hoofd pr van het farmaceutisch bedrijf. Wanneer zij probeert uit te zoeken welke onethische experimenten op dieren achter de schermen van het bedrijf gebeuren, wordt ze aangevallen door een chimpansee die haar letterlijk aan flarden scheurt. Ook buitenechtelijke zoon Leo komt op dierlijke wijze om het leven. Terwijl hij hallucineert en door zijn appartement raast, probeert hij een kat te vangen, maar komt hij ten val van een balkon.

Dan is er nog Victorine, de oudste van de buitenechtelijke kroost van Roderick. Zij leidt de onethische experimenten, maar wordt gek van het eindeloze getik in haar hoofd. Verna spoort haar uiteindelijk aan om zichzelf neer te steken. Ook Tamerlane, de oudste dochter, steekt zichzelf neer, al is het eerder per ongeluk. Terwijl ze elke spiegel in haar huis stukslaat om de visioenen van Verna te vernielen, laat ze scherven over zichzelf neerregenen.

Oudste zoon Frederick wordt gedood bij de sloop van een pakhuis, eerste echtgenote Annabel Lee pleegt een wanhoopsdaad en zo zijn er nog wel meer gruwelijke overlijdens te bemerken in ‘The Fall of the House of Usher’. Maar om helemaal te snappen waarom deze personages moesten overlijden, kunnen we alleen maar aanraden om de miniserie aandachtig te bekijken en te herbekijken. Want uiteindelijk gebeurt alles met een sinistere reden.

Ontdek ‘The Fall of the House of Usher’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top