‘FROM’ (STAR Channel): een nieuwe horrorserie die wordt vergeleken met ‘Lost’

Series | De zender FOX verandert van naam en wordt STAR Channel, en pakt meteen uit met de topserie 'FROM'. Die nieuwe horrorserie wordt door sommige media vergeleken met ‘Lost’ en dat heeft zo zijn redenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een gezin raakt tijdens de vakantie de weg kwijt. Ze komen aan in een afgelegen dorpje en vragen er de weg. Ze worden niet enthousiast geholpen door de sherrif (Harold Perrineau), maar krijgen toch instructies om hun weg te vervolgen. Die instructies blijken echter niet te kloppen, want het gezin blijkt in rondjes te rijden en komt opnieuw in het dorp terecht. Al gauw blijkt dat het gezin vast is komen te zitten en dat ze lang niet de enigen zijn. Bovendien blijken er ook nog onbekende gevaren rondom het dorp te zwerven…

Het eerste seizoen van ‘FROM’ kwam uit in 2022 en werd danig gesmaakt door critici. Die kunnen het narratief, de fotografie, de spanning, de onverwachte plotwendingen en het bloederig horrorgeweld wel smaken. Er werd inmiddels al een tweede seizoen van de serie uitgebracht en zelfs al een derde seizoen besteld. Dat derde seizoen komt er volgend jaar in.

Vergelijking met ‘Lost’

Diezelfde critci hebben ‘FROM’ ook al vergeleken met ‘Lost’: de Amerikaanse serie die in 2004 op de buis kwam en heel wat indruk maakte met zijn geheimzinnige sfeer en mysterieuze plotontwikkelingen. We zien in ‘FROM’, net zoals in ‘Lost’, hoe enkele mensen vast komen te zitten op een onbekende plaats en zich er ook moeten zien te verschuilen voor een nog onbekend gevaar.

Dat ‘FROM’ vergeleken wordt met ‘Lost’ hoeft overigens niet te verwonderen: er werken immers twee producers (Jack Bender en Jeff Pinkner) mee aan de serie die hun strepen al hebben verdiend bij ‘Lost’. Aandachtige kijkers zullen wellicht ook het gezicht van acteur Harold Perrineau kunen herkennen. Hij speelt een belangrijke rol in ‘FROM’, maar was ook te zien in ‘Lost’ als het personage Michael Dawson.

Bekijk de eerste twee afleveringen van het eerste seizoen van 'FROM’ op maandag 6 november om 21u00 op STAR Channel of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top