Kylie Minogue: dit zijn haar vijf grootste hits

Muziek | Twintig jaar geleden bracht Kylie Minogue haar hit ‘Slow’ uit. Om dit jubileum te vieren blikt Pickx terug op de grootste hits uit de carrière van de Australische zangeres, die dit jaar met ‘Tension’ haar 16de album uitbracht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Loco-Motion 

Kylie Minogue heeft al een carrière van 30 jaar achter de rug. In 1987 coverde ze het nummer ‘The Loco-Motion’, dat voordien in 1962 werd uitgebracht door Little Eva. Deze cover van Minogue was een succes en ze voerde in heel wat landen de top van de hitlijsten aan. Onder meer in het Verenigd Koninkrijk, waar het haar eerste nummer één single werd. 'The Loco-Motion' was een grote hit voor Kylie Minogue en lanceerde haar muziekcarrière. Nadien groeide ze uit tot een wereldster. Op haar eerste album ‘Kylie’ verscheen ook de hit ‘I Should Be So Lucky’.


Can't Get You Out of My Head

'Can't Get You Out of My Head' werd in 2001 uitgebracht als de eerste single van Kylie's achtste studioalbum, 'Fever'. Het nummer is geschreven en geproduceerd door Cathy Dennis en Rob Davis, die het eerst aanprezen bij S Club 7 en Sophie Ellis-Bextor, voordat Kylie Minogue het opnam. Het nummer was een enorm commercieel succes en werd in 40 landen de nummer een. Het lied werd de grootste wereldwijde hit van de zangeres. De videoclip, geregisseerd door Dawn Shadforth, toont Kylie Minogue in verschillende futuristische outfits en settings, en wordt geprezen om de stijl en invloeden.


Spinning Around

'Spinning Around' werd in 2000 uitgebracht als de eerste single van haar zevende studioalbum, 'Light Years'. Het nummer is een dance-pop- en disconummer. Het lied was een groot succes voor Kylie en werd haar eerste Britse nummer één sinds 1990 en haar eerste in Australië sinds 1994. De videoclip voor het nummer, geregisseerd door Dawn Shadforth, toont Minogue die danst in een nachtclub, gekleed in 'een gouden slipje', dat een iconisch mode-item zijn geworden en een symbool van haar terugkeer op de voorgrond.


Slow

'Slow' is een vrolijk en zwoel nummer dat in 2003 werd uitgebracht als de eerste single van haar negende studioalbum, 'Body Language'. Deze hit gaat over hoe tijd en ruimte een andere betekenis hebben als je iemand ontmoet, en hoe Kylie een man uitnodigt om het rustig aan te doen en met haar te dansen. Het nummer kreeg lovende kritieken, werd genomineerd voor een Grammy Award en bereikte de status van nummer één in Groot-Brittannië.


Where the Wild Roses Grow

Het laatste nummer dat we behandelen, is 'Where the Wild Roses Grow'. Een nummer van Nick Cave and The Bad Seeds met Kylie Minogue, uitgebracht in 1995 als single van het album 'Murder Ballads'. Het is een duet tussen een moordenaar en zijn slachtoffer, geïnspireerd op het traditionele Ierse lied 'Down in the Willow Garden', dat het verhaal vertelt van een man die de galg riskeert voor de moord op zijn geliefde.

Het nummer was een groot succes en bereikte de top 5 in Australië en de top 20 in verschillende Europese landen. Deze hit werd regelmatig live gebracht door de twee artiesten, met name op Glastonbury 2019.

Eerder dit jaar vernamen we dat Kylie Minogue binnenkort zichzelf zal spelen in de Netflix-serie 'The Residence' van Shonda Rhimes, de producent achter de populaire series 'Bridgerton' en 'Grey's Anatomy'. Je zult echter nog wat geduld moeten hebben om de zangeres daarin aan het werk te zien.

Ondertussen kan je 'Bridgerton' ontdekken op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top