‘Ventoux’ (NPO 3): een Nederlandse wielerfilm met - hoe kan het ook anders - enkele Vlaamse acteurs

Films | Morgenavond kan je op de Nederlandse zender NPO 3 naar ‘Ventoux’ kijken. In deze prent zien we hoe vier vrienden de mythische Mont Ventoux willen oprijden, net als dertig jaar geleden. Ondanks het feit dat het een Nederlandse film is, zien we ook enkele Vlamingen de revue passeren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vier jeugdvrienden besluiten om met hun racefiets de Mont Ventoux op te rijden, net als dertig jaar geleden. Ze kunnen nog steeds goed moppen tappen, maar kunnen ook een ernstig gesprek aan als dat nodig is. Dat blijkt tenminste wanneer een jeugdvriendin opnieuw ten tonele verschijnt en de heren in hun verleden moeten graven.

‘Ventoux’ is een film uit 2015 die geregisseerd is door de Nederlandse regisseuse Nicole van Kilsdonk. Zij deed beroep op enkele landgenoten (acteurs Kasper van Kooten, Wilfried de Jong en Leopold Witte) om de hoofdrollen te spelen, maar trok ook enkele Belgen aan: Wim Opbrouck en Bram Verrecas.

Wim Opbrouck en Bram Verrecas

Wim Opbrouck (‘Het Eiland', 'In De Gloria’, ‘De Ronde', 'In Vlaamse Velden’, ‘Bake Off Vlaanderen’,... ) speelt in de film de rol van David. David is een van de vier vrienden en kampt met overgewicht. Het is voor hem dus niet zo eenvoudig om een berg zoals de Mont Ventoux op te rijden met de fiets. Gelukkig kan hij wel op de hulp van zijn makkers rekenen.

De Vlaamse acteur Bram Verrecas neemt de rol van de jonge David voor zijn rekening. Verrecas is bij het grote publiek vooral bekend als acteur uit ‘De Ideale Wereld’, maar de man heeft eigenlijk al heel wat rollen op zijn conto staan. Hij speelde bijvoorbeeld mee in de Nederlandse televisieserie ‘Flikken Maastricht’, de kortfilms ‘Loewie’, ‘Spek Voor Uw Bek’, de reeks ‘Callboys’ en de telenovelle ‘Lisa’.

Bekijk ‘Ventoux’ op zaterdag 4 november om 21.50 uur op NPO 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top