Uitgekeken op horrorseries? Deze alternatieven jagen je ook de stuipen op het lijf

Series | Heb je zin om Halloween te vieren, maar doet de doorsnee horrorserie je niets meer? Geen nood, want er zijn nog heel wat andere reeksen die je ook de stuipen op het lijf kunnen jagen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Black Mirror

Deze Britse serie van showrunner Charlie Brooker werd in het najaar van 2011 op de wereld losgelaten en telt inmiddels zes seizoenen. In deze reeks zien we hoe de mens de maatschappij verder vormgeeft met behulp van technologie. De makers tonen aan dat de technologische vooruitgang met de nodige valkuilen gepaard gaat en schetsen dan ook een bijzonder eng beeld van hoe de wereld er zou kunnen uitzien als de mens niet op tijd in de spiegel kijkt. ‘Black Mirror’ is een anthologieserie: dat wil zeggen dat je elke aflevering een losstaand verhaal bevat en je de serie niet in een bepaalde volgorde moet bekijken.

Ontdek ‘Black Mirror’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug. 


Mindhunter

‘Mindhunter’ is een Amerikaanse dramareeks van filmmaker David Fincher met twee FBI-agenten in de hoofdrollen: Holden Ford en Bill Tench. Ford en Tench zijn onderdeel van de Behavioral Science Unit van de FBI. Deze afdeling van de FBI onderzoekt hoe het eraan toegaat in het hoofd van psychopaten en hoopt met die informatie onopgeloste moordzaken uit het verleden op te lossen. Ford en Tench komen oog in oog te staan met enkele angstaanjagende persoonlijkheden, maar blijken tijdens de ondervragingen ook geen katjes te zijn om zonder handschoenen aan te pakken. Er zijn maar twee seizoenen van 'Mindhunter' gemaakt, maar deze twee jaargangen kregen wel zeer goede kritieken.

Ontdek ‘Mindhunter’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug. 


13 Reasons Why

In deze reeks draait alles om de zelfmoord van de 17-jarige Amerikaanse studente Hannah Baker (Katherine Langford). Zij stapte helaas uit het leven, maar heeft enkele geluidsfragmenten achtergelaten waarin ze uitlegt waarom ze er een eind aan heeft gemaakt. Baker geeft aan dat het pesten, het seksueel misbruik en onder andere het gebrek aan steun haar te veel werd… ‘13 Reasons Why’ zorgde voor heel wat ophef. Dat komt deels vanwege het controversiële onderwerp, maar heeft ook te maken met de vele expliciete beelden uit de reeks. De serie telt vier seizoenen.

Ontdek ‘13 Reasons Why' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.  


Ozark

Marty Byrde (Jason Bateman) woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Chicago. Hij leidt een normaal leven, afgezien van het feit dat hij ook voor een Mexicaans drugskartel werkt. Dat kartel ontdekt dat een zakenpartner van Marty geld wegsluist en dat betekent dat hij moet verhuizen. Marty moet samen met zijn gezin een nieuw leven voortzetten in Ozark in de Amerikaanse staat Illinois om er nog meer drugsgeld zien wit te wassen. Hij komt daar echter ook oog in oog te staan met andere criminelen. Ozark telt vier jaargangen. Het eerste seizoen kwam in 2017 op de markt en in 2022 volgde het laatste.

Ontdek ‘Ozark' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.   Lore

Deze Amerikaanse anthologieserie is gebaseerd op een gelijknamige podcast van Aaron Mahnke en mengt waargebeurde feiten uit de geschiedenis met fictieve horrorverhalen. Elke aflevering van ‘Lore’ begint met de zin: “Everything you are about to see is based on actual people and events.” De makers van de reeks proberen de oorsprong van bekende horrorverhalen te achterhalen en gebruiken hiervoor beelden uit documentaires, maar ook tal van fictieve scènes. Het eerste seizoen van Lore kwam in 2017 uit. Een jaar later volgde een tweede en laatste seizoen.

'Lore' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top