‘The Gilded Age’ keert terug met een tweede seizoen: cast, plot & alles wat we al weten

Series |

Het eerste seizoen van ‘The Gilded Age’ is nog maar net voorbij, maar HBO heeft de serie van Julian Fellows meteen verlengd voor een tweede seizoen. Dat nieuwe seizoen kan je, net als het eerste, integraal bekijken op het Vlaamse streamingplatform Streamz. Pickx vertelt je alles wat we al weten over het tweede deel van dit gesmaakte kostuumdrama.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat ‘The Gilded Age’ liefhebbers van het genre wist te bekoren, is geen toeval: de serie is namelijk een geesteskind van niemand minder dan Julian Fellowes, de man achter het extreem populaire ‘Downton Abbey’. Het duurde dan ook niet lang vooraleer de serie, die in januari 2022 in première ging, een tweede seizoen kreeg toegezed: dat gebeurde al terwijl het eerste seizoen nog in volle gang was. Seizoen twee is in die korte tijd al ingeblikt – het script lag al klaar en voorbereidingen waren al getroffen – en kan vanaf deze maandag, 30 oktober, bekeken worden op Streamz.

Het publiek wordt in ‘The Gilded Age’ ondergedompeld in de weelderige high society van New York rond het jaar 1882. Centraal staat het maatschappelijke conflict tussen de oude elite van New York en de ‘New Money’-familie – nieuwe rijken dus – onder leiding van George (Morgan Spector) en Bertha Russell (Carrie Coon). De serie belichtte ook het Afro-Amerikaanse aspect van het 19e-eeuwse New York aan de hand van persnage Peggy Scott (Denée Benton).

Net als in ‘Downton Abbey’ maakt ook het leven van de bedienden deel uit van de succesformule van ‘The Gilded Age’.

De trailer van seizoen 2 van ‘The Gilded Age’ blijft de thema’s van de serie voortzetten, met een oorlog tussen de rijke vrouwen van de New Yorkse samenleving aan het eind van de jaren 1800. Hoewel Mrs. Astor vastbesloten is om te voorkomen dat Mrs. Russell de gevestigde sociale orde op zijn kop zet, is Mrs. Russell voorbereid op een gevecht. In dit seizoen zullen de twee vrouwen ten strijde trekken om voet aan de grond te krijgen in de maatschappij.

Oude getrouwen in de cast

De meeste acteurs en personages keren terug in de cast van ‘The Gilded Age’ seizoen 2. Dit zijn onder anderen castleden Carrie Coon, Morgan Spector, Louisa Jacobson, Denée Benton, Cynthia Nixon en Christine Baranski. Verder is ook al onthuld dat andere acteurs zoals Harry Richardson, Taissa Farmiga, Blake Ritson, Simon Jones, Nathan Lane en Jack Gilpin zijn teruggekeerd om hun rollen te hernemen. Alleen Thomas Cocquerel (Tom Raikes) keert niet terug.

Het grote nieuws is dat twee andere grote acteurs zich bij de cast hebben aangesloten: we zullen in seizoen twee ook Robert Sean Leonard (bekend uit ‘House’ en ‘Dead Poet’s Society’) en de met een Tony bekroonde Laura Benanti aan het werk zien. Leonard speelt dominee Matthew Forte, de nieuwe rector van de kerk waar de andere personages naartoe gaan. Benanti speelt Susan Bane, een weduwe die Larry Russell inhuurt als architect voor haar huis in Newport. We zien ook verschillende andere nieuwe namen in de cast opduiken, waaronder Nicole Brydon Bloom, Michael Braugher (als Booker T. Washington), Christopher Denham, David Furr, Ben Lamb, Matilda Lawler, Dakin Matthews en Rebecca Haden.

Wat met het verhaal?

‘The Gilded Age’ rondde al een belangrijke verhaallijn af over de juridische problemen van George Russell na een treinongeluk dat de finale van seizoen 1 inluidde. Die finale draaide nu nog om de vraag of Mrs. Astor (Donna Murphy) het debutantenbal van Gladys Russell (Taissa Farmiga) zal bijwonen, waardoor Bertha toegang zou krijgen tot de high society waar ze zo naar verlangt. Een andere belangrijke verhaallijn die moet worden opgelost is de vraag of Marian zal weglopen met Mr. Raikes (Thomas Cocquerel). Volgens de eerste info over seizoen 2 zou de serie verdergaan waar deze verhalen ophielden, maar met Cocquerel die niet terugkeert in het nieuwe seizoen, blijft de vraag hoe zijn verhaallijn verder zal worden afgewikkeld.

Bedenker Julian Fellowes zal echter ook een aantal nieuwe personages introduceren en meer historische momenten en figuren uit de late 19e eeuw aan bod laten komen, zoals de beroemde zwarte krantenredacteur T. Thomas Fortune (Sullivan Jones) en Booker T. Washington (Michael Braugher). Wat het plot ook is, de thema's zullen dezelfde blijven: oude high society versus nieuw geld, de oude wereld versus de nieuwe wereld, en de radicale verschuivingen in het New Yorkse sociale leven.

Ontdek ‘The Gilded Age’ nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top