‘Rambo: Last Blood’ (VTM 4): dit zijn de beste rollen van Sylvester Stallone

Films | Morgenavond kan je op VTM 4 naar ‘Rambo: Last Blood’ kijken. De Amerikaanse acteur Sylvester Stallone steelt in deze actiefilm absoluut de show en dat deed hij ook al in andere films.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Rambo: Last Blood’ (2019) zien we hoe John Rambo (Sylvester Stallone) een teruggetrokken leven leidt op een afgelegen ranch in Texas. Op een dag wordt de kleindochter van een goede vriendin ontvoerd door mensenhandelaars en dat doet Rambo opnieuw in actie schieten. De zoektocht naar het meisje doet hem in Mexico belanden, waar hij terechtkomt in de wereld van de seks- en drugshandel.

Sylvester Stallone kroop voor deze film opnieuw in de huid van John Rambo: een Amerikaanse veteraan die onrecht uit de wereld wil helpen en over unieke combat skills beschikt. ‘Rambo: Last Blood’ is de voorlopig laatste film uit de ‘Rambo’-filmreeks. Die reeks bestaat uit vijf films: ‘First Blood’ (1982), ‘Rambo: First Blood Part II’ (1985), ‘Rambo III (1988), ‘Rambo’ (2008) en ‘Rambo: Last Blood’ (2019).

Bekijk ‘Rambo: Last Blood’ op zondag 29 oktober om 20u30 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Ontdek deze film vanaf nu ook op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Rocky

Stallone heeft zichzelf in 1976 op de kaart gezet met ‘Rocky’. Deze film vertelt het verhaal van Rocky Balboa (Stallone), een amateurbokser die in Philadelphia woont. Rocky krijgt op een dag de kans om tegen de wereldkampioen, Apollo Creed, te boksen en is vastberaden om het beste van zichzelf te geven. Hij wil aan iedereen immers bewijzen dat hij niet zomaar iemand is.

Rocky groeide uit tot een populair personage bij zowel jong als oud. Het is mede daarom dat Stallone het personage nog zo lang heeft vertolkt en een filmreeks is gevolgd. Er verschenen in totaal negen films met Rocky en er zouden er nog enkele volgen. In 2015 gooide men de vertrouwde ‘Rocky’-formule om en is er een nieuw hoofdpersonage geïntroduceerd: Adonis Johnson (Michael B. Jordan.) Stallone bleef wel nog in de films verschijnen als Rocky Balboa.

Demolition Man

1996, Los Angeles. Een losgeslagen crimineel (Wesley Snipes) heeft explosieven in een gebouw geplaatst waarin hij 30 mensen gegijzeld houdt. De lokale politie stuurt politieagent John Spartan (Sylvester Stallone) erop af: een agent die niets of niemand ontziet tijdens zijn werk. Spartan laat tijdens zijn werk een spoor van vernieling achter en wordt samen met de crimineel als straf ingevroren. In 2032 weet de crimineel echter te ontsnappen en dus ontwaakt Spartan ook opnieuw. Enkel hij kan hem pakken.

‘Demolition Man’ (1993) heeft de carrière van Sylvester Stallone nieuw leven ingeblazen. De film deed het goed in de zalen en staat te boek als een ware cultfilm met een heel aantal fans.

The Expendables

In deze actiefilm uit 2010 wordt een groep mannelijke huurlingen ingeschakeld door de Amerikaanse overheid om een corrupte Amerikaanse dictator te elimineren. De huurlingen kiezen normaal gezien hun eigen opdrachten, maar ze aanvaarden de nieuwe job toch. Dit brengt echter heel wat gevolgen met zich mee.

Sylvester Stallone speelt in deze film een belangrijk personage: Barney Ross. Ross is de leider van The Expendables en verzamelt de beste huurlingen rond zich. Stallone acteert overigens niet enkel in deze film, hij heeft de prent ook geregisseerd en mee helpen schrijven. In 2012 kwam er een nieuwe ‘The Expendables'-film uit: ‘The Expendables 2’. Deze film werd opgevolgd door ‘The Expendables’ (2014) en ‘TheExp4ndables’ (2023).

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top