‘Bake Off Vlaanderen’ is terug op Play4: dit zijn de tien nieuwe kandidaten

Films | Morgen gaat het zevende seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’ van start. Presentator Wim Opbrouck legt samen met juryleden Herman Van Dender en Regula Ysewijn tien nieuwe bakkers op de rooster. Maar wie zijn dat precies en wat is hun verhaal?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Vlaamse acteur Wim Opbrouck is vanaf zaterdag 28 oktober opnieuw te zien op televisie. Hij is die dag niet te zien in een of andere film, maar presenteert dan het zevende seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’ op Play4. In dit programma zullen tien gewone Vlamingen hun kookkunsten tentoonspreiden aan een professionele jury die bestaat uit Herman Van Dender en Regula Ysewijn. De opzet is simpel: de beste bakker stoot door naar de volgende ronde en maakt kans op de eindoverwinning.

Gameliefhebber en koken als uitlaatklep

Er doen dit jaar tien kandidaten mee aan het programma. De eerste kandidaat die we bespreken is Aaron. Deze 38-jarige Antwerpenaar is verlichtingstechnieker, fan van anime, games, rollenspellen en… natuurlijk bakken. Hij experimenteert graag met verschillende smaken en dat kan in zijn voordeel spelen tijdens de verschillende proeven.

Vervolgens is er Britt. Britt is een 31-jarige maatschappelijk werkster/verpleegkundige. Ze combineert haar job met perinatale coaching en heeft door de combinatie werk gezin niet altijd veel tijd voor zichzelf. Ze maakt echter wel tijd voor bakken, want dat is haar uitlaatklep. Britt houdt van rustieke kaarten en smaak is voor haar het allerbelangrijkste.

Aaron en Britt nemen het op tegen Debbie. Deze 36-jarige kandidaat werkt als manager voor een uitzendkantoor. Ze is een trotse mama die alles in het werk stelt om haar huis netjes te houden. Debbie maakt sinds enkele jaren ook de handen vuil in de keuken en hoopt dat ze van bakken haar beroep kan maken.

Jongste deelnemer, eindelijk deelnemer en Miss Tattoo Belgium 2019

Op naar Felix, dan. Deze zestienjarige knaap is de jongste deelnemer van het pak en deed drie jaar geleden al eens mee aan het eerste seizoen van ‘Junior Bake Off’. Felix zit nog op de schoolbanken, maar heeft toch al een eigen bakbedrijfje waarmee hij een zakcentje bijverdient: Félicieux.

De 26-jarige Jante heeft ook een geschiedenis met ‘Bake Off Vlaanderen’. Ze heeft zich al drie keer ingeschreven, maar nu is het haar eindelijk gelukt om het tot in de tent van presentator Wim Opbrouck en de jury te schoppen. Jente zal alles op alles zetten om iedereen te bewijzen hoe goed ze wel niet kan bakken.

De presentator en zijn juryleden zullen ook de bakkunsten van de 27-jarige Joy moeten beoordelen. Joy heeft een diploma als zorgkundige en beveiligingsagent, maar werkt nu mee in een renovatiebedrijf van haar broer. Joy is Miss Tattoo Belgium 2019, finaliste Miss Fashion 2024 en heeft 12.600 volgers op Instagram. Op dat platform demonstreert ze dat ze niet enkel een stoere chick is, maar ook een steengoede bakster.

De 55-jarige Katia is een van de ouderdomsdekens van dit seizoen. Ze is professor aan de VUB, Vlaams parlementslid en schepen. Katia heeft een hart voor kunst, cultuur, Italië en… lekker eten. Ze is tijdens de coronacrisis begonnen met koken en heeft zich ontpopt tot een ware keukenprinses.

Stewardess, Duvel-liefhebber en professor

Kan hetzelfde ook gezegd worden van Lisa? Deze 31-jarige Antwerpse werkt als stewardess voor Brussels Airlines en verkoopt ook kleding als bijberoep. Lisa houdt ook van koken en heeft een boontje voor mooie taarten waarvan de afwerking perfect is. Hopelijk kan ze dergelijke taarten ook maken onder tijdsdruk en de pierende blikken van de juryleden.

Pieter zal ook onder de loep van de juryleden komen te liggen. Deze 27-jarige Limburger heeft een passie voor Duvel en… vlaai. Hij diept zijn interesses verder uit via Instagram. Peter volgt al twee jaar lang bakles en kent zijn klassiekers. Maar is die kennis ook voldoende om de juryleden van zijn kunsten te overtuigen?

Ten slotte is er Stephen. Deze 41-jarige professor plantenbiotechnologie is recent terug in België komen wonen, na acht jaar in Zuid-Korea te hebben gewerkt en geleefd. Stephen is een man van de wetenschap en gebruikt zijn preciezie om de lekkerste baksels op tafel te toveren. Bakken geeft hem een gevoel van thuiskomen en daar kunnen we enkel maar blij om zijn.

Bekijk ‘Bake Off Vlaanderen’ op zaterdag 28 oktober om 20u00 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top