‘Pain Hustlers’: een nieuwe parel op Netflix, gebaseerd op waargebeurde feiten

Films | Vanaf vandaag kun je op Netflix naar de film ‘Pain Hustlers’ kijken: een prent met actrice Emily Blunt en acteur Chris Evans in de hoofdrollen. Er valt echter nog veel meer over deze film te vertellen. Het verhaal is immers gebaseerd op waargebeurde feiten…

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Pain Hustlers’ maken we kennis met de alleenstaande moeder Liza Drake (Emily Blunt). Zij komt aan lager wal te staan en neemt daarom een baan aan bij een farmaceutisch bedrijf dat in slechte papieren zit. Ze weet met haar charme en charisma iets toe te voegen aan de onderneming, maar merkt na enige tijd dat haar werkgevers er duistere zaakjes op nahouden…

‘Pain Hustlers’ is een crimineel drama van regisseur David Yates. Die heeft in zijn carrière onder andere de laatste vier ‘Harry Potter’-films ingeblikt, maar is ook verantwoordelijk voor ‘The Fantastic Beasts'-trilogie. Yates kon voor deze prent een beroep doen op de Britse actrice Emily Blunt en de Amerikaanse acteur Chris Evans, die de hoofdrollen voor hun rekening nemen.

Verslavende pijnstillers

Het verhaal van de film is niet bedacht door Yates, maar komt uit het boek ‘The Hard Sell’ van de Amerikaanse journalist Evan Hughes. Hughes onthulde in dat werk hoe het Amerikaanse farmaceutisch bedrijf Insys een zeer verslavend medicijn aan de man bracht. Hierdoor kregen heel wat Amerikanen die nood hadden aan pijnstillende medicijnen plotseling ook een verslavingsprobleem aan hun been.

‘Pain Hustlers’ werd in 2021 aangekondigd en zou aanvankelijk door Sony Pictures geproduceerd worden. In 2022 legden de bonzen van Netflix echter een smak geld op tafel (zo’n 50 miljoen dollar) om de filmproductie en -rechten van ‘Pain Hustlers’ over te nemen. De Amerikaanse streamingdienst mikte op een release in het najaar van 2023 en dat werd dankzij de release op 27 oktober (in België) ook realiteit.

Ontdek ‘Pain Hustlers’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.



Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top