Familiedrama ‘Rough diamonds’ met Kevin Janssens dompelt je onder in de Antwerpse diamantwijk

Series |

Vanaf zondag 29 oktober brengt VRT 1 elke zondag het spannende ‘Rough diamonds’, waarin Kevin Janssens de hoofdrol vertolkt. Dit gloednieuwe misdaad- en familiedrama voert je mee naar het hart van de mysterieuze Antwerpse diamantwijk, waar de makers uitzonderlijk toestemming kregen om te gaan filmen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat zijn broer zelfmoord heeft gepleegd keert ‘verloren zoon’ Noah Wolfson, vertolkt door Kevin Janssens, na vele jaren terug om de begrafenis bij te wonen. Hij wordt echter allesbehalve warm onthaald, nadat hij niet alleen zijn familie (gespeeld door onder anderen Robby Cleiren, Ini Massez en Marie Vinck) maar ook hun waarden en tradities achter zich heeft gelaten.

Wanneer Noah ontdekt dat het familiebedrijf zwaar in de problemen zit, zet hij alles op alles om de zaak te redden. Hij neemt daarbij weleens onconventionele stappen die haaks staan op de tradities van zijn familie, wat opnieuw voor verdeeldheid zorgt onder de familieleden.

De nieuwe serie, een samenwerking tussen VRT 1 en Netflix, maakt zondag zijn debuut op de Vlaamse televisie. Naast vertrouwde Vlaamse gezichten als Kevin Janssens en Marie Vinck treden in deze productie ook Israëlische acteurs aan als Dudu Fisher, Yona Elian, en Mendy Cahan.

Om alles zo authentiek mogelijk te maken, worden in de serie ook verschillende talen gesproken. Niet zo evident voor de grotendeels Vlaamse cast, die met de hulp van Joodse coaches teksten in het Jiddisch moesten instuderen.

De producenten investeerden ook in de authenticiteit van kostuums, rekwisieten en locaties. De producenten kreeg zelfs, geheel uniek, toestemming om te filmen in het echte (normaal ook streng beveiligde) diamantdistrict en op de diamantbeurs. Daardoor kan ‘Rough Diamonds’ een zeldzame inkijk bieden in de doorgaans erg gesloten cultuur van de ongeveer 10.000 Chassidische Joden in Antwerpen.

'Rough diamonds' is vanaf 29 oktober elke zondag om 21u te zien op VRT 1, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. De serie is meteen ook volledig te bekijken op VRT MAX.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top