‘Trio’ (Play5): een unieke film van en met Ruth Beeckmans, Matteo Simoni en Bruno Vanden Broecke

Films | Morgenavond kan je op Play5 naar ‘Trio’ kijken: een film van en met acteurs Ruth Beeckmans, Matteo Simoni en Bruno Vanden Broecke. De prent vertelt een uniek verhaal, maar is ook op unieke wijze tot stand gekomen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Trio’ zien we hoe de eenzame boekhouder Wim (Bruno Vanden Broecke) met een depressie worstelt. Op een dag krijgt hij van zijn halfbroer en tegenpool Gert (Matteo Simoni) een niet zo alledaags ‘geschenk’ cadeau: de escorte Lise (Ruth Beeckmans). Lise is recht voor de raap en maakt de nodige gevoelens los bij Wim. Gert is ook gecharmeerd door Lise en op die manier ontstaat er een unieke vriendschap tussen de drie.

Gebaseerd op theaterstuk

‘Trio’ kwam op 11 februari 2019 uit in de Belgische bioscoopzalen. Het verhaal achter de prent bestaat echter al veel langer: sinds 2016 om precies te zijn. De Vlaamse scenarist, regisseur en acteur Stefaan van Brabandt schreef dat jaar immers het toneelstuk ‘Hechten’ met exact dezelfde verhaallijn. Hij deed dat toen op vraag van Beeckmans, Simoni en Vanden Broecke. De drie acteurs hebben met het toneelstuk vervolgens ook door Vlaanderen getoerd en besloten dus ook om er een film van te maken.

Unieke chemie

Beeckmans, Simoni en Vanden Broecke namen de regie van de prent zelf in handen en hebben er zelfs een eigen productiehuis voor opgericht: Brutteo. De acteurs kozen ervoor om te werken met lange takes en soms zwierige camerabewegingen. Dit helpt om de kijker nog meer te betrekken bij het verhaal. Critici meenden ook dat Beeckmans, Simoni en Vanden Broecke een unieke chemie hebben in de film. Fans van onder andere ‘Safety First’ wisten dat al, maar het wordt in deze tragikomedie dus nogmaals bevestigd.

Bekijk ‘Trio’ op 24 oktober om 20u35 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. Ontdek 'Trio' nu ook op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top