Hoe gaat het nog met de acteurs uit ‘High School Musical 3’?

Series |

Na het fenomenale succes van ‘High School Musical 3’, dat vijftien jaar geleden uitkwam, hebben de hoofdrolspelers uit de franchise verschillende carrièrepaden gevolgd en zijn ze allemaal ingrijpend veranderd. Maar wat is er van hen geworden sinds het einde van het muzikale avontuur?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zac Efron

Zac Efron is een van de beroemdste acteurs uit de ‘High School Musical’-franchise. Nadat hij de rol van Troy Bolton had gespeeld, zette hij zijn succesvolle Hollywoodcarrière voort. Hij speelde in films als ‘17 Again’, ‘Hairspray’, ‘The Greatest Showman’ en ‘The Lucky One’. Efron heeft ook zijn veelzijdigheid getoond door te spelen in donkere films zoals ‘Paperboy’ en ‘Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’, waarin hij Ted Bundy speelde.

Naast zijn acteercarrière heeft Efron ook zijn talenten als producer laten zien. Hij is medebedenker van de documentaireserie ‘Down to Earth with Zac Efron’, waarin hij milieukwesties onderzoekt. Dit project toont zijn betrokkenheid bij cruciale, wereldwijde problemen zoals klimaatverandering.

Vanessa Hudgens

Vanessa Hudgens (Gabriella Montez) heeft ook een bloeiende carrière uitgebouwd na ‘High School Musical’. Ze heeft verschillende filmgenres verkend, van romantiek tot fantasy. Ze werd geprezen voor haar optredens in films als ‘Sucker Punch’, ‘Spring Breakers’ en ‘Gimme Shelter’.

Hudgens heeft ook haar podiumdebuut gemaakt en speelde in Broadwaymusicals als ‘Rent’ en ‘Gigi’. Haar muziekcarrière is ook blijven bloeien, met meerdere singles en albums die ze in de loop der jaren heeft uitgebracht.

Ashley Tisdale

Ook Ashley Tisdale, de populaire Sharpay Evans in de films, zette haar carrière voort na ‘High School Musical’. Ze werd een veelgevraagde stemactrice voor animatiefilms, en leende haar stem aan personages in animatiefilms zoals ‘Phineas and Ferb’ en ‘Monsters University’. Tisdale bracht in 2009 ook een popalbum uit getiteld ‘Guilty Pleasure’ en is ook daarna muziek blijven maken.

Naast muziek en nasynchronisatie is Tisdale zich ook gaan bezighouden met productie en heeft ze haar eigen productiemaatschappij Blondie Girl Productions opgericht, die populaire tv-series heeft geproduceerd zoals ‘Young & Hungry’ en ‘The Suite Life of Zack & Cody’.

Alyson Reed

Alyson Reed, die schoolhoofd Ms. Darbus speelde, had al een gevestigde carrière in het musicaltheater voordat ze bij de cast van ‘High School Musical’ kwam. Na het succes van de film keerde ze terug naar het theater en bleef ze optreden in Broadway-producties als ‘A Chorus Line’ en ‘Dance of the Vampires’. Reed bleef ook verschijnen op televisie en in films, hoewel haar carrière zich voornamelijk concentreerde op de podiumkunsten.

Monique Coleman

De vrouw die Taylor McKessie speelde bleef ook werken in de entertainmentindustrie nadat de franchise eindigde. Ze verscheen in verschillende televisieshows, waaronder ‘Dancing with the Stars’, waar ze finaliste was. Coleman is ook een toegewijde campagnevoerder geworden, die haar roem gebruikt om aandacht te vragen voor sociale kwesties, vooral met betrekking tot jongeren en onderwijs.

Ontdek ‘High School Musical 3: Senior Year’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top