Elizabeth Debicki: Diana in ‘The Crown’ en vijf andere rollen

Series |

In het zesde seizoen van ‘The Crown’ gaat het over de tragische dood van prinses Diana. Een complex onderwerp, waarbij Lady Di weer tot leven wordt gewekt door Elizabeth Debicki. Pickx blikt terug op de carrière van de Australische actrice in vijf films.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jordan Baker – ‘The Great Gatsby’

In de tweede film uit haar toen nog jonge carrière maakte Elizabeth Debicki indruk als Jordan Baker in ‘The Great Gatsby’. Baker is een socialite in de entourage van de rijke playboy Jay Gatsby, gespeeld door – hoe kan het ook anders – Leonardo DiCaprio. Ze komt regelmatig op zijn uitbundige feestjes en is bevriend met Nick Carraway, een jonge Wall Street-makelaar en schrijver die geïntrigeerd is door de levensstijl van Gatsby.

Als Baker geeft Debicki een vleugje zorgeloze koketterie en vitaliteit aan een personage dat saai en tweedimensionaal had kunnen zijn. Ze brengt de dialogen van F. Scott Fitzgerald alsof ze die al haar hele leven kent, en lijkt zich helemaal thuis te voelen in de historische kostuums en fantastische decors.

Lady Macduff – ‘Macbeth’

‘Macbeth’ (2015) is een film die de zware last draagt van het feit dat het een opgenomen toneelstuk is. En niet zomaar een toneelstuk, maar een stukje theatergeschiedenis dat vele malen is opgevoerd door tal van verschillende acteurs die proberen recht te doen aan het grote werk van William Shakespeare. Het is een verhaal over wraak, verraad en de laagste verlangens van de mens.

Deze filmversie volgt Michael Fassbenders Macbeth op zijn zoektocht om de voorspelling van de drie heksen te vervullen en koning van Schotland te worden. Elizabeth Debicki speelt Lady Macduff, wiens tragische dood in een emotioneel intense scène het omslagpunt is voor het hoofdpersonage. Kijk hoe Debicki schittert in een kleine, maar zeer cruciale rol waarin haar charisma goed tot zijn recht komt.

Dokter Anna Macy – ‘The Kettering Incident’

Als de hoofdrolspeelster in de serie ‘The Kettering Incident’ levert Elizabeth Debicki een subtiel krachtige prestatie als dokter Anna Macy, een Tasmaanse arts die onder extreme omstandigheden in Londen werkt. Wanneer de stress van haar baan ondraaglijk wordt en haar gezondheid daaronder begint te lijden, keert ze terug naar huis: Kettering, Tasmanië.

Kettering is nog steeds hetzelfde als toen ze vertrok, met dezelfde oude wrok die rondwaart in de vertrouwde valleien van haar jeugd. Ze vertrok vijftien jaar eerder, toen haar beste vriendin Gillian op tragische wijze verdween, en bij haar terugkeer ontdekt ze dat een nieuw meisje onder vergelijkbare omstandigheden vermist is geraakt. Verwacht een uitstekende acteerprestatie, prachtige Tasmaanse landschappen en een geweldig mysterie.

Ayesha – ‘Guardians of the Galaxy Vol.2’

De langverwachte tweede film in de ‘Guardians of the Galaxy’-franchise ziet Peter Quill (Star-Lord) en de andere Guardians of the Galaxy in hun rol als nieuw gekozen intergalactische superhelden, met een twist: Peter krijgt de kans om de identiteit van zijn vader te ontdekken, het hemelse wezen Ego.

Elizabeth Debicki geeft een gedenkwaardige vertolking als Ayesha, hogepriesteres van de Sovereigns (ook wel Kismet genoemd in de Marvel comics), een groep wezens met een gouden huid die jacht maken op de Guardians om gestolen goederen van Rocket Raccoon terug te krijgen. Ze zal haar rol als Ayesha hernemen in ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’.

Victoria Vinciguerra – ‘The Man from U.N.C.L.E.’

Met Henry Cavill en Armie Hammer in de hoofdrollen als CIA-agent Napoleon Solo en KGB-agent Illya Kuryakin, is ‘The Man from U.N.C.L.E.’ een remake van de hitserie met Alec Guinness in de hoofdrol. De serie speelt zich af in dezelfde tijd af, in de jaren 60, en volgt de twee agenten op een gezamenlijke missie om te voorkomen dat een criminele organisatie kernwapens in handen krijgt.

Elizabeth Debicki speelt de geraffineerde en dodelijke Victoria Vinciguerra, de vrouw van Alexander Vinciguerra en hoofd van een criminele organisatie die gespecialiseerd is in kernwapens. Ze baart opzien als een fascistische schurk die een James Bond-film waardig is.

Ontdek het eerste deel van seizoen 6 van ‘The Crown’ vanaf 16 november op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top