‘Chaos Walking’ (VTM 2): in deze films heeft Daisy Ridley nog geschitterd

Films | Morgenavond kan je op VTM 2 naar ‘Chaos Walking’ kijken. De Engelse actrice Daisy Ridley zet in deze sciencefictionfilm een puike acteerprestatie neer, maar heeft dat in tal van andere prenten ook al gedaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Chaos Walking’ zien we hoe Todd Hewitt (Tom Holland) op een planeet leeft waar enkel de mannen nog in leven zijn en iedereen elkaars gedachten kan horen. Op een dag stuit Todd echter op een vreemde stilte die hij nog nooit eerder heeft waargenomen. Die stilte is afkomstig van een vrouw die luistert naar de naam Viola (Daisy Ridly).

De Engelse actrice Daisy Ridley speelt in deze film de rol van Viola: een geheimzinnige vrouw die met een ruimteschip is neergestort op de planeet. Ze komt al snel in het vizier van de bewoners van de planeet en moet vervolgens op de vlucht slaan. Daisy Ridley moest voor deze rol al haar acteertalenten bovenhalen. Haar personage is geheimzinnig en mysterieus. Hierdoor blijf je als kijker aan het beeldscherm gekluisterd.

Bekijk ‘Chaos Walking’ om 20u25 op zaterdag 21 oktober of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Star Wars: The Force Awakens

Fans van Ridley wisten natuurlijk al langer dat de Engelse actrice goed kan acteren. Daisy Ridley was in 2015 immers te zien in ‘Star Wars: The Force Awakens’. In deze film zien we hoe er een nieuw gevaar ontstaat in het Star Wars-universum: de kwaadaardige Kylo Ren (Adam Driver) en The First Order. Stormtrooper Finn (John Boyega) besluit om over te lopen naar het verzet en kruist vervolgens het pad van Rey (Daisy Ridley): zij heeft een droid die weet waar de laatst overgebleven Jedi Knight verscholen zit: Luke Skywalker (Mark Hamill). Kan hij Kylo Ren helpen te verslaan?

Ridley speelt wederom een moedig en strijdvaardig personage en dat konden de fans van ‘Star Wars’ wel smaken. Ze was daarna ook te zien in ‘Star Wars: The Last Jedi’ (2017) en ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ (2019).

Ontdek 'Star Wars: The Force Awakens', ‘Star Wars: The Last Jedi' en ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Murder on the Orient Express

Vlak na ‘Star Wars: The Last Jedi’ was Daisy Ridley te zien in het misdaadmysterie ‘Murder on the Orient Express’ van de Britse regisseur Sir Kenneth Branagh. Branagh speelt in deze film de rol van de Belgische detective Hercule Poirot. Die stapt aan boord van de Oriënt Express: een trein die Istanboel met Parijs en Londen verbindt. Er wordt een moord aan boord van de trein gepleegd en dus probeert Poiroit de dader te vatten.

Branagh kon rekenen op een topcast voor zijn film. De Amerikaanse acteur Johnny Depp tekende present, net als Penélope Cruz, Judi Dench, Willem Dafoe, Olivia Colman en Michelle Pfeiffer. Daisy Ridley was ook van de partij en speelt de rol van Mary Debenham. Dit personage is een koele Engelse dame die je op het eerste gezicht geen blaasjes moet wijsmaken. Ze draagt echter ook heel wat geheimen met zich mee…

Ontdek 'Murder on the Orient Express' op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Ophelia (2018)

In 2018 was Daisy Ridley te zien in ‘Ophelia’: een moderne bewerking van Hamlet van Shakespeare. We krijgen dit verhaal te zien vanuit het standpunt van Ophelia: een knappe, intelligente vrouw die de het hart van de knappe prins Hamlet (George MacKay) doet smelten. De twee raken verliefd, maar is hun relatie wel mogelijk? De film werd neergesabeld door critici, maar dat lag volgens critici niet aan de acteerprestaties van Ridley. Zij zet immers een dramatische vertolking neer waardoor je een kant van Ophelia te zien krijgt, die je nog nooit eerder hebt gezien.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top