Deze gasten komen langs in 'Alleen Elvis Blijft Bestaan’

Films | Deze vrijdag gaat een nieuw seizoen van ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’ van start op VRT Canvas. Presentator Thomas Vanderveken gaat in dit praatprogramma in gesprek met tien verschillende gasten. Maar wie komt er nu langs? Dat lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag 20 oktober gaat er een nieuw seizoen van ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’ van start. Presentator Thomas Vanderveken ontvangt in deze nieuwe jaargang opnieuw tien boeiende gasten die komen vertellen over wat hen raakt en inspireert. Deze gasten brengen zelfgekozen beeldfragmenten mee naar de studio en krijgen 90 minuten de tijd om daarover te vertellen.

De programmamakers van ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’ weten altijd te verrassen met hun gastenlijst en dat is dit jaar niet anders. Er passeren immers weer heel wat interessante gezichten de revue: Veerle Baetens (20 oktober), Dirk De Wachter (27 oktober), Alex Agnew (3 november), Damya Laoui (10 november), Koen Wauters (17 november), Sofie van de Velde (24 november), Dirk Verhofstadt (1 december), Elodie Ouédraogo (8 december), Herman Van Goethem (15 december) en Charlotte Adigéry (22 december).

Veerle Baetens, Dirk De Wachter, Alex Agnew,...

Actrice en regisseur Veerle Baetens komt naar de studio met beeldfragmenten die haar jeugd hebben gekleurd en haar vandaag nog steeds inspireren. Psychiater Dirk De Wachter was enkele jaren geleden al eens te gast in het programma, maar mag een comeback maken. Hij komt reflecteren over zijn leven en de toestand van de maatschappij.

Op vrijdag 3 november is het dan weer de beurt aan de Antwerpse comedian Alex Agnew. Hij geeft een inkijk in zijn Britse roots, zijn tienerjaren en de idolen waar hij naar opkijkt. Een week later zit Vanderveken tegenover Damya Laoui. Laoui is een wetenschapster die onderzoek doet naar een zogenaamd ‘kankervaccin’. Ze komt haast niet op televisie, maar maakt voor het programma graag een uitzondering. Laoui blikt in ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’ terug op haar kindertijd en haar passie voor muziek.

Koen Wauters, Sofie Van de Velde, Guy Verhofstadt,...

Een passie die Koen Wauters ook niet vreemd is. De televisiepresentator en frontman van Clouseau kijkt samen met de Vanderveken terug op zijn rijkgevulde mediacarrière en we komen te weten of Wauters ook zo onvermoeibaar is als hij lijkt. Sofie Van de Velde komt de week erna langs en geeft ook een inkijk in haar leven. Deze kunstonderneemster heeft een interessant parcours achter de rug en toont aan de hand van de gekozen beeldfragmenten dat ze vol verbeelding en creativiteit zit.

Op vrijdag 1 december schuift niemand minder dan Guy Verhofstadt mee aan tafel. Dit Belgische politieke zwaargewicht zal in 2024 geen nieuw mandaat meer opnemen en mag dus zijn verhaal komen doen in het programma. Een week later gaat het er een pak sportiever aan toe in ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’. Voormalige Olympisch kampioene Elodie Ouédraogo komt naar Brussel om terug te blikken op haar sportcarrière en om uit de doeken te doen waar ze vandaag de dag zoal mee bezig is.

Herman van Goethem, Charlotte Adigéry

Op vrijdag 15 december duiken we het leven van Herman Van Goethem in. Van Goethem is jurist, docent en rector van de Universiteit van Antwerpen, maar vooral ook een grote liefhebber van geschiedenis. Hij schreef boeken over koning Leopold III en de Tweede Wereldoorlog, werkte mee aan de Dossinkazerne en is voorzitter van het Hannah Arendt Instituut. Hij vertelt in het programma welke stenen hij nog wil verleggen en wat hij wil meegeven aan zijn kleinkinderen.

Het seizoen van ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’ eindigt met Charlotte Adigéry. Zij mag als laatste aan de tafel aanschuiven en vertelt in het programma hoe haar leven er nu uitziet nadat ze is doorgebroken in de muziekwereld. Wie zijn haar grote voorbeelden en waar droomt Adigéry nog van? We komen het te weten tijdens de laatste aflevering van ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’ op vrijdag 22 december.

Bekijk 'Alleen Elvis Blijft Bestaan' elke vrijdag om 21u30 op VRT Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top