Oude knarren en hoopvolle verhalen op Netflix in november

Series | Streamingdienst Netflix staat zoals elke maand in november klaar met nieuw kijkvoer om je warm te houden nu de temperaturen gestaag zakken. Van een serie gebaseerd op een Pulitzerprijswinnende roman tot een nieuwe animatiefilm uit de koker van Adam Sandler: dit kan je in november op Netflix verwachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

All the Light we cannot see

De nieuwe miniserie ‘All the light we cannot see’’ is een adaptatie van de Pulitzerprijswinnende gelijknamige roman van de Amerikaan Anthony Doerr uit 2014. Scenarist en showrunner Shawn Levy (‘Free Guy’, ‘The Internship’) probeerde naar eigen zeggen vooral om het verhaal eer aan te doen met zijn televisieversie.

Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het bezette Parijs stuurt de blinde tiener Marie-Laure (nieuwkomer Aria Mia Loberti) een ontroerende radioboodschap de wereld in. De Duitse technieker Werner (Louis Hofmann), die tegen wil en dank aan de slag is voor de nazi’s, hoort de boodschap, waarna de twee een onwaarschijnlijke connectie krijgen. Zowel het boek als de vierdelige serie vertellen een hartverscheurend verhaal over duisternis, hoop en liefde.

Ontdek ‘All the light we cannot see’ vanaf 2 november op Netflix.

The Crown – seizoen 6, deel 1

Het verhaal van het Britse bewind tijdens de regeerperiode van koningin Elizabeth II (een rol voor Imelda Staunton) gaat verder in het zesde seizoen en laatste van prestigereeks ‘The Crown’. Dat begint met het tragische overlijden van Lady Diana, vertolkt door Elizabeth Debicki, in 1997. Het ongeval noopt de koningin ertoe haar bewind opnieuw te evalueren en na te denken over de toekomst van haar land. Daarnaast krijgen we het huwelijk te zien tussen Charles en Camilla (Dominic West en Olivia Williams) en de ontluikende romance tussen prins William en Kate Middleton.

Terugkerende rollen zijn voor Lesley Manville als prinses Margaret, Claudia Harrison als prinses Anne, Jonathan Pryce als prins Philip, Bertie Carvel als Tony Blair, Salim Daw als Mohamed al-Fayed en Khalid Abdalla als Dodi Fayed.

Ontdek het eerste deel van het zesde seizoen van ‘The Crown’ vanaf 16 november op Netflix.

Sly

Sylvester Stallone vertolkte met Rocky en Rambo enkele van de meest memorabele filmhelden uit de geschiedenis van de cinema. In de nieuwe documentaire ‘Sly’ blikt de intussen 77-jarige acteur terug op zijn carrière van ruim 50 jaar. We leren vanuit zijn perspectief over de hoogtepunten, maar ook de diepe dalen en de zaken die hij liever anders had aangepakt. Zoals hij in de teaser zegt: “Films maken eist een grote tol. Er is tijd voor niets anders.”

Deze documentaire is niet te missen voor iedereen die houdt van actiefilms uit de jaren 80, maar net zo goed voor wie de blanke pit wil zien in de ruwe bolster die Stallone altijd is geweest.

Ontdek ‘Sly’ vanaf 3 november op Netflix.

The Killer

David Fincher (‘Fight Club’, ‘Se7en’, ‘Gine Girl’, ‘Zodiac’, ‘Mindhunter’) is een meester van het thrillergenre. Wanneer hij een nieuwe title toevoegt aan zijn oeuvre, is dat zonder uitzondering iets om naar uit te kijken. Alleen al daarom is zijn nieuwste film ‘The Killer’ verplicht kijkvoer.

Fincher voert Michael Fassbender (‘Shame’, ‘Prometheus’, ‘Hunger’) op als een koelbloedige huurmoordenaar. Hij heeft de reputatie altijd professioneel te zijn en zich strak aan het plan te houden, maar wanneer hij een opdracht op een haar na verprutst, krijgt hij te maken met zijn werkgevers, die er alles aan zullen doen om hem het zwijgen op te leggen. Het verhaal is gebaseerd op de graphic novel ‘Le Tueur’ van Alexis “Matz” Nolent en Luc Jacamon uit 1998. Andrew Kevin Walker, die ook al het scenario voor ‘Se7en’ schreef, paste het verhaal aan voor het scherm.

Ontdek ‘The Killer’ vanaf 10 november op Netflix.

Leo

Het laatste jaar van de lagere school, maar dan gezien door de ogen van de ouder wordende leguaan in het terrarium van de klas. Dat is wat de nieuwe muzikale animatiefilm ‘Leo’ belooft. Leo (ingesproken door Adam Sandler, wiens filmstudio Happy Madison de film produceerde) en de schildpad Squirtle (Bill Burr) maken zich klaar voor alweer een nieuwe klas vol jonge tieners. Maar misschien wordt dit jaar anders. Wanneer hij hoort dat hij nog maar een jaar te leven heeft, besluit hij uit zijn gouden kooi te ontsnappen en de wijde wereld te verkennen. Maar dan blijkt hij van meer waarde te zijn voor de leerlingen dan hij had gedacht.

Met stemmenrollen voor Cecily Strong, Jason Alexander, Rob Schneider, Stephanie Hsu en Jackie, Sunny en Sadie Sandler, de echtgenote en twee dochters van Adam Sandler.

Ontdek ‘Leo’ vanaf 21 november op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top