‘Legally Blonde’ (Play5): deze filmsterren hebben jarenlang gezworen bij romcoms

Films | Vanavond kan je op Play5 naar ‘Legally Blonde’ kijken met actrice Reese Witherspoon in de hoofdrol. Witherspoon is een van de vele filmsterren die jarenlang heeft gezworen bij romantische komedies. Welke filmsterren dat nog hebben gedaan, lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Reese Witherspoon

Elle Wood (Reese Witherspoon) is een Amerikaanse studente die een ogenschijnlijk perfect leven leidt: ze is populair, steenrijk, blond en heeft een relatie met de knapste jongen van school, met wie ze ook wil trouwen. Op een dag valt haar leven echter helemaal in duigen want Elle wordt gedumpt door de jongen. Hij vindt haar te min en wil op zijn eentje gaan studeren aan de Universiteit van Harvard. Elle gaat hem achterna en schrijft zich ook in aan de universiteit. Hiermee wil ze bewijzen dat hij een verkeerde beslissing heeft genomen.

Het hoofdpersonage Elle Wood wordt vertolkt door Reese Witherspoon. Deze Amerikaanse actrice had enkele bijzondere filmrollen op haar palmares staan, maar brak dankzij ‘Legally Blonde’ helemaal door in Hollywood. Ze speelde het personage uit ‘Legally Blonde’ nagenoeg perfect en mede daardoor kwam er in 2003 ook een vervolgfilm met Witherspoon uit: ‘Legally Blonde 2: Red, White & Blonde’. Begin dit jaar raakte het nieuws bekend dat er wellicht een derde officiële ‘Legally Blonde’-film zit aan te komen.

Bekijk ‘Legally Blonde’ vanavond om 20u35 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Renée Zellweger

In 2001 verscheen ook ‘Bridget Jones’s Diary’ in de cinemazalen. In deze film met actrice Renée Zellweger zien we hoe de 32-jarige Bridget Jones haar leven voorgoed wil omgooien. Ze wil wat kilo’s kwijt en wil ook iets doen aan haar liefdesleven, want ze is nog single. Jones koopt vervolgens een dagboek waarin ze al haar nieuwe belevenissen neerschrijft, inclusief de liefdesperikelen die ze met twee single mannen meemaakt…

‘Bridget Jones’s Diary’ was een megasucces. De Amerikaanse actrice Renée Zellweger kreeg heel wat lof voor haar vertolking van het hoofdpersonage en ze werd zelfs genomineerd voor een Oscar. Zellweger was toen al enigszins bekend in Hollywood, want ze had al meegespeeld in ‘Dazed and Confused’ (1993), ‘The Return of the Texas Chainsaw Massacre’ (1994), ‘Jerry Maguire’ (1996) en ‘Me, Myself and Irene’ (2000).

Het personage uit ‘Bridget Jones’ bleef echter wel een grote rol spelen in haar carrière, want ze wisselde haar andere acteerwerk af met de vervolgfilms uit de ‘Bridget Jones’s’-filmfranchise. In 2004 werd de tweede film uit de reeks uitgebracht: ‘Bridget Jones: The Edge of Reason’ en in 2016 volgde het derde deel: ‘Bridget Jones’s Baby’. Vorig jaar verklapte de schrijfster van de Bridget Jones’s-boeken dat er zelfs een vierde film in de maak is!

Ontdek ‘Bridget Jones's Diary’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Julia Roberts

Julia Roberts wordt door sommigen wel eens de queen van de romcoms genoemd, en dat is heus niet toevallig. De actrice heeft immers heel wat romantische komedies meegespeeld. In 1988 was ze te zien in ‘Mystic Pizza’ (1988): een film waarin we het (liefdes)leven van drie jonge vrouwen volgen in Mystic, Connecticut. In 1990 speelde ze mee in ‘Pretty Woman’. In deze film is Roberts een jonge prostituee die ingehuurd wordt door een rijke zakenman en uiteindelijk ook op hem verliefd wordt. In 1995 was de actrice dan weer te zien in ‘Something to Talk About’ en in 1996 in ‘Everyone Says I Love You’, gevolgd door ‘My Best Friend’s Wedding’ in 1997.

In 1998 zagen we Roberts schitteren in ‘Notting Hill’: een romantische komedie waarin de wereldberoemde Anna Scott (Julia Roberts), verliefd wordt op een Engelse boekverkoper (Hugh Grant). ‘Notting Hill’ groeide uit tot de populairste romantische komedie waarin Roberts toen ooit al in had meegespeeld. De jaren daarna was ze ook te zien in andere films.

In 2010 kwam er echter een nieuwe film uit die deed denken aan de hoogdagen van haar romcom-periode: ‘Eat Pray Love’. Roberts bleef daarna gelukkig niet stilzitten en werkte ook nog mee aan films zoals ‘Love, Wedding, Marriage' (2011), ‘Mother’s Day’ (2016) en ‘Ticket to Paradise’ (2022).

Ontdek 'Pretty Woman' op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Hugh Grant

Hugh Grant is, wat ons betreft, ook een van de vaandeldragers van de romantische komedie. De Britse acteur speelde in 1994 mee in ‘Four Weddings and a Funeral’ en wist mede dankzij deze prent een aardige filmcarrière uit te bouwen. In deze populaire film zien we hoe Hugh Grant in de huid kruipt van Charles: een jonge Engelsman die samenwoont met zijn zus en een eeuwige vrijgezel lijkt te worden. Op een dag ontmoet Charles de bevallige Carrie (Andie MacDowell) en wordt hij verliefd. Maar Carrie staat op het punt om te trouwen met iemand anders...

Grant was daarna ook te zien in de ‘Bridget Jones’-films, ‘Two Weeks Notice’ (2002), ‘Love Actually’ (2003) en ‘Music and Lyrics’ (2007). De man heeft echter niet enkel in romcoms meegespeeld, want hij is ook te zien in ‘Did You Hear About the Morgans?’ (2009), ‘Cloud Atlas’ (2012) en ‘The man from U.N.C.L.E.’ (2015), om er maar een paar te noemen. Binnenkort zal de man ook te zien zijn in ‘Wonka’ met de Amerikaans-Franse acteur Timothée Chalamet in de hoofdrol.



Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top