‘Van Peel tot Evenaar’ (VRT Canvas): een nieuwe comedyshow over de wereldreis van Michael Van Peel

Films | Vanaf vandaag kan je op VRT Canvas naar ‘Van Peel tot Evenaar’ kijken: een nieuwe comedyreeks van Michael Van Peel. De Vlaamse stand-upcomedian vertelt in deze reeks over zijn reis van West-Europa naar West-Afrika die hij met zijn twintig jaar oude Vespa heeft ondernomen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor wie Michael Van Peel nog niet kent, eerst nog even dit. Van Peel is een Antwerpse stand-upcomedian die al enkele jaren meedraait in het Vlaamse comedy circuit. De man is familie van N-VA-politica Valerie Van Peel en CD&V-politicus Marc Van Peel. Hij is het meest bekend van zijn eindejaarsconferences ‘Van Peel Overleeft’ die van 2009 tot en met 2018 liepen en maakte ook een show over een kleine wereldreis die hij ondernam: ‘Van Peel tot Evenaar’. Bij Van Peel lijkt reizen overigens in het bloed te zitten, want de man maakte na zijn trip naar het zuiden ook een reis naar de Noordkaap. 

Van Peel ondernam zijn reis naar de evenaar met zijn twintig jaar oude Vespa en reed van Antwerpen tot Dakar, in West-Afrika. Hij maakte gebruik van een ouderwets kompas en een landkaart en kwam onderweg de gekste situaties tegen: zoals corrupte grenswachters in Mauritainië, malariamuggen en zompige modderplasssen in Senegal.

Van Peel was vijftig dagen onderweg en doorkruiste heel wat wegen, net als de kronkelwegen in zijn hoofd. Al die routes goot hij eerst in een boek en later in een low-tech zaalshow waarin hij de grappigste, mooiste en meest ontroerende verhalen vertelt. Die show kan je nu bekijken op VRT Canvas.

Bekijk ‘Van Peel tot Evenaar’ op vrijdag 13 oktober om 21u30 op VRT Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top