‘You, Me and Dupree’ (VTM 3): hoe gaat het met de carrière van Kate Hudson?

Films | Vanavond kan je op VTM 3 naar ‘You, Me and Dupree' kijken met Kate Hudson in de hoofdrol. Het was enkele jaren stil rond de Amerikaanse actrice en dat heeft zo zijn redenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kate Hudson staat al heel haar leven op de planken. Ze speelde als tiener mee in lokale theatervoorstellingen en was in 1998 voor het eerst te zien in een langspeelfilm: ‘Desert Blue’. Een jaar later speelde ze mee in ‘200 Cigarettes’ en in 2000 speelde ze zelfs mee in vier films: ‘Gossip’, ‘Dr. T & the Women’, ‘About Adam’ en ‘Almost Famous’. Hudson won voor haar rol in die laatste prent een Golden Globe en wist ook een Oscarnominatie in de wacht te slepen. Ze stond plots op de kaart als jonge en beloftevolle actrice.


Romcoms en serieuzere filmrollen

De actrice koos daarna een opmerkelijk carrièrepad: ze koos vooral romantische komedies om in te schitteren. In 2003 was ze bijvoorbeeld te zien in ‘How To Lose a Guy in 10 Days’ met collega-acteur Matthew McConaughey. In 2006 speelde ze mee in 'You, Me and Dupree’ en in 2008 zagen we haar in ‘Fool’s Gold’ met opnieuw McConaughey. In 2009 verscheen er opnieuw een romcom met Kate Hudson: 'Bride Wars’. Hudson is van alle markten thuis en speelde tijdens de nillies overigens ook mee in de horrorfilm ‘The Skeleton Key’ (2005).

Vanaf het jaar 2010 gaf ze haar carrière een andere wending: ze wilde immers ook serieuzere filmrollen spelen. Hudson voegde de daad bij het woord en was te zien in de thriller ‘The Killer Inside Me’. In 2012 speelde ze mee ‘The Reluctant Fundamentalist’ en in 2014 in de thriller ‘Good People’. Een jaar later acteerde ze dan weer in het opmerkelijke ‘Rock the Kasbah’ met onder anderen Bill Murray.

Kieskeuriger, maar ook andere ondernemingen

Hudson bleef nieuwe horizons verkennen. Ze verleende haar stem aan de film ‘Kung Fu Panda’ in 2016, liet zich datzelfde jaar ook van een heel andere kant zien in ‘Mother’s Day’ en ‘Deepwater Horizon’. Het aantal films dat Hudson voor haar rekening nam, daalde aanzienlijk. Ze koos haar projecten zorgvuldiger uit en gaf ook toe dat ze meer tijd in haar eigen onderneming voor modieuze sportkleding had gestoken. Dat ze in het jaar 2016 en 2017 ook twee boeken had uitgebracht, heeft er vast ook wat mee te maken.

Dat wil echter niet zeggen dat de acteercarrière van Hudson afgelopen was. Integendeel zelfs: in 2021 zagen we haar opnieuw opduiken in ‘Music’ en ‘Mona Lisa and the Blood Moon’. Het jaar daarna, in 2022, speelde ze mee in de film ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ en televisiereeks ‘Truth Be Told’. Dit jaar heeft Hudson ook in een film geacteerd. Dat was de komediefilm ‘A Little White Lie’.

Bekijk ‘You, Me and Dupree’ op woensdag om 22u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Ontdek ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top